Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
АМСТЕРДАМ ПОЗБУДЕТЬСЯ ВУЛИЦІ ЧЕРВОНИХ ЛІХТАРІВ?

Хоча поки не відомо, яким буде нове призначення власності, та найімовірніше, що будинки віддадуть під соціальне житло.
Міська влада Амстердама прагне зменшити кількість охочих до бізнесу, пов'язаного з проституцією, за яким приховується злочинність і «відмивання» грошей. Експерти вважають, що після продажу двадцяти відсотків будівель у цьому районі «кубло розпусти» зникне. Деякі інші власники нерухомості на знаменитій вулиці нині під слідством.
Борці за права людини стверджують, що в борделях працює близько 3,5 тисячі нелегальних іммігранток зі Східної Європи й Азії. У кварталі Червоних ліхтарів процвітають сутенерство і наркоторгівля. Деякі політики виступали із закликами закрити головну неофіційну визначну пам'ятку Амстердама.
Однак представниці найдавнішої професії, у свою чергу, захищаються від нападок влади на їхню діяльність. Вони створили власну профспілку, регулярно проходять медичне обстеження і справно платять податки. Повії прагнуть не порушувати закон 2000 року, що легалізував проституцію.
Жителі Амстердама підтримують жриць кохання і закликають зберегти 800-річну історію кварталу Червоних ліхтарів, адже саме це місце, що є невід'ємною частиною міста, привертає тисячі туристів з усього світу. До речі, у цьому кварталі, що має форму трикутника і розташовується між центральним залізничним вокзалом, новим базаром і площею Дам, можна побачити не лише жінок легкої поведінки, а й безліч невеликих крамниць, кав'ярень і ексклюзивних барів.


ЗВЕДЕНО ЗОЛОТИЙ ХРАМ
Унікальний золотий храм уперше прийняв шанувальників богині Махалакшмі у південноіндійському штаті Тамілнад, повідомляє Укрінформ із посиланням на АМІ-ТАРС.
На створення споруди, схожої на чарівну скриньку зі східних казок, використано 1,5 т чистого золота. Сяючим благородним металом цілковито вкриті різьблені барельєфи і скульптури, стіни й стелі, а також тридцять шість колон, які оточують відкриту галерею. Із золота зроблені центральний храмовий світильник і трохи менші за розміром світильники, розташовані по периметру зали. Позолоти не має лише частина дзеркально відшліфованої мармурової підлоги у місцях, де проходять відвідувачі.
На будівництві храму, розташованого у містечку Шріпурам, упродовж шести років працювали вісімсот найкращих майстрів. Ідея створення золотого храму належить місцевому святому, 31-річному Шрі Нараяні Амма, котрий заснував свою громаду 1992-го. У збиранні коштів брали участь його численні індійські та зарубіжні шанувальники, в тому числі зі США, Канади, Великої Британії. Усього на будівництво «казкової скриньки» витрачено 3 млрд рупій — близько 75 млн доларів.
Як зазначає Амма, він мав на меті втілити в храмі свою «безмежну любов до людства».

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ГІПОТЕЗА
  • ФАКТ
  • ЖАХ
  • РЕКОРДИ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».