Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НІМЦІ ЛИСТУЮТЬСЯ З... ДЕРЕВАМИ

Більш «чуйним» виявилося інше популярне в народі дерево — 200-літній каштан, що росте в дюссельдорфському районі Хіммельгайст. Дерево, що пережило дві світові війни, було приречене на знищення — його хотіли спиляти через ураження грибком. Однак спеціально створена громадська організація «Хіммельгайстські духи дерев» вирішила цього не допустити і зібрала 2,5 тис. підписів на захист легендарного каштана.
Завдяки «хіммельгайстським духам» його оголосили пам'яткою природи. Разом із цим почесним званням дерево одержало поштову адресу й сторінку в Інтернеті. Нині йому можна надіслати листа електронною і звичайною поштою. Щоб отримати відповідь, охочі мають додати до свого листа порожній конверт із маркою.


НАДТО ТОВСТИЙ, ЩОБ ВОДИТИ АВТОБУС
Транспортна компанія італійського міста Трієста відсторонила від роботи водія рейсового автобуса через його надмірну вагу, повідомляє власкор Укрінформу в Римі.
30-річний Алек Грізон важить 155 кг, водночас як сидіння водія розраховане на 135 кг. Тому компанія у примусовому порядку відправила працівника на лікарняний, залишаючи за ним половину заробітної платні. Таке рішення керівництво пояснює тим, що через надмірну вагу безпека в дорозі, у тому числі водія, не може бути гарантована. У компанії посилаються на те, що кілька сидінь під Алеком зламалися, тому знову почати працювати він може лише після схуднення.
Шість років тому, коли молодик влаштовувався на роботу, він важив на 35 кг менше, але «це — сидяча професія, ось і результат»,— каже водій. Він стурбований, адже, за його словами, не зможе жити на половину зарплатні, відтак подав запит до свого роботодавця з проханням надати йому інше робоче місце, не пов'язане з керуванням авто. Цю вимогу компанія поки не виконала, але запропонувала працівникові допомогу дієтолога.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЖАХ
  • ДИВА
  • ЗНАХІДКИ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».