Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НЕВДАЧІ ЛІДЕРІВ
Несподіваними результатами завершився європейський футбольний тиждень. В Англії першої поразки зазнав лондонський «Челсі», у Німеччині дала збій мюнхенська машина, а в Іспанії перервалася чудова серія «Вільярреалу», якого декласував чемпіон країни.

Англія
У п’ятому турі англійської Прем’єр-ліги віце-чемпіон минулого року «Челсі» зазнав першої поразки. В Бірмінгемі місцева «Астон Вілла» дала суперникам справжній бій і на початку другого тайму вийшла вперед. Гол — на рахунку захисника Зата Найта. За кілька хвилин до фінального свистка Агбонлахор забив у ворота Петера Чеха другий м’яч. Варто зазначити, що ця поразка перервала фантастичну безпрограшну серію «аристократів», яка тривала з січня цього року. Андрія Шевченка знову не було навіть у заявці на поєдинок.
Нещодавній лідер чемпіонату «Манчестер Сіті» програв друге протистояння поспіль. Підопічні Свена-Горана Ерікссона поступилися на виїзді «Блекберну». Долю зустрічі вирішив влучний удар Бенні Маккарті на тринадцятій хвилині.
У Лондоні місцевий «Арсенал» приймав «Портсмут» і здобув перемогу. У першому таймі «каноніри» забили двічі у ворота голкіпера збірної Англії Девіда Джеймса (Адебайор і Фабрегас). Однак на початку другої сорокап’ятихвилинки господарі поля залишилися в меншості — Сендерос перервав вихід віч-на-віч Кану. Незважаючи на це, «Арсенал» зміг забити третій м’яч (Росіцкі). Все, на що спромоглися гості,— це на гол престижу (Кану).
Після перемоги в середині тижня над французькою «Тулузою» з рахунком 4:0 англійський «Ліверпуль» продовжив свою гольову феєрію в національній першості, розгромивши вдома одного з аутсайдерів нинішньої Прем’єр-ліги «Дербі». Цього разу з рахунком 6:0. Українець Андрій Воронін, який вийшов на заміну в середині другого тайму, зумів відзначитися забитим м’ячем.
Суперник харківського «Металіста» в Кубку УЄФА — «Евертон» у гостях з рахунком 2:1 здолав «Болтон».
Серед інших матчів слід виокремити другу поспіль перемогу чемпіона країни — «Манчестера Юнайтед». Поєдинок на «Олд Траффорді» мав особливий підтекст. Рой Кін уперше повертався на рідний стадіон як самостійний фахівець. Довгі роки нинішній наставник «Сандерленда» провів у майці «червоних дияволів», здобувши з ними не один титул. Тепер йому потрібно було скласти іспит перед своїм учителем. У підсумку Алекс Фергюсон відправив учня на повторну здачу. Гра тривала здебільшого на половині поля гостей і на 72-й хвилині Луї Саа, вигравши боротьбу відразу у двох захисників, відправив м’яч у сітку воріт «Сандерленда». Він став єдиним у цій зустрічі.
Результати решти матчів: «Фулхем» — «Тоттенхем» — 3:3, «Міддлсбро» — «Бірмінгем» — 2:0, «Ньюкасл» — «Уіган» — 1:0, «Рідінг» — «Вест Хем» — 0:3.

Німеччина
Мюнхенська «Баварія» втратила перші очки та пропустила перший гол у новому чемпіонаті, зігравши в гостях унічию (1:1) з «Гамбургом». У трьох стартових турах «Баварія» одержала три перемоги із загальним рахунком 10:0. Команді Оттмара Хітцфельда для перемоги не вистачило кількох хвилин. Гра пройшла з невеликою кількістю небезпечних моментів. Суперники переважно перебували в середині поля, де зупиняли атаки один одного. Наприкінці матчу команди згадали про атаки. На 70-й хвилині Крістіан Лель пройшов правим флангом і зробив простріл у бік воротарської площини, де Клозе проштовхнув м’яч у кут воріт. Для нападника збірної Німеччини цей гол став ювілейним — сотим у поєдинках бундесліги. Після цього «Гамбург» намагався врятувати гру й зміг відновити рівновагу. На 87-й хвилині один із найкращих бомбардирів минулого чемпіонату Мохамед Зідан засмутив Олівера Кана, котрий, до речі, зіграв рекордний 535-й матч у бундеслізі.
Несподіванкою завершилася інша зустріч між «Карлсруе» (цього сезону команда повернулася в еліту) та чинним чемпіоном «Штутгартом». Єдиний гол у двобої на свій рахунок записав угорський півзахисник господарів Тамаш Хайнал.
Утішила домашню публіку в Берліні «Герта», обігравши «Вольфсбург». Господарі на 38-й хвилині вийшли вперед — відзначився Марко Пантелич. У другому таймі вистрілити вдалося футболістам «Вольфсбурга». Точний удар Ашкана Деджагі був несподіванкою для голкіпера столичного клубу. Наприкінці двобою, коли здавалося, що зустріч завершиться нічиєю, Соломон Окоронкво, одержавши м’яч у п’яти метрах перед штрафним майданчиком, потужно пробив лівою ногою, відтак «Герта» святкувала успіх.
Результати інших поєдинків: «Енергі» — «Нюрнберг» — 1:1, «Дуйсбург» — «Армінія» — 3:0, «Шальке-04» — «Байєр» — 1:1, «Вердер» — «Айнтрахт» — 2:1, «Ганновер» — «Бохум» — 3:2, «Боруссія» — «Ганза» — 1:0.

Іспанія
Феєричною перемогою мадридського «Реала» завершився другий тур чемпіонату Іспанії. «Королівський» клуб знищив на стадіоні «Ель Мадригал» «Вільярреал», який до звітного матчу святкував успіх у дев’яти зустрічах поспіль. Після непереконливих поєдинків у міжсезоння команда Бернда Шустера продемонструвала справжній потенціал, досягши фантастичної перемоги з рахунком 5:0. У складі «вершкових» голи на будь-який смак забивали Рауль, двічі Снайдер, Ван Ністелрой і Гуті. За підсумками другого туру «Реал» одноосібно очолив турнірну таблицю іспанської першості, оскільки виявився єдиною командою, котра в стартових матчах здобула дві перемоги.
Утішила своїх уболівальників і «Барселона». Вона здобула першу перемогу — на «Ноу Камп» «гранатові» обіграли «Атлетік» із Більбао (3:1). Головним героєм зустрічі став бразилець Роналдіньо, який оформив дубль. Спершу одна з головних «зірок» сучасного футболу на восьмій хвилині бездоганно виконав штрафний удар, а на 34-й хвилині реалізував пенальті. Після перерви Маркель Сусаета скоротив відстань, але через хвилину екс-донецький «металург» Яя Туре встановив остаточний рахунок у зустрічі.
Результати інших двобоїв: «Атлетико» — «Мальорка» — 1:1, «Альмерія» — «Валенсія» — 1:2, «Бетис» — «Еспаньол» — 2:2, «Гетафе» — «Рекреативо» — 1:1, «Вальядолід» — «Депортиво» — 2:2, «Сарагоса» — «Расінг» — 1:1, «Леванте» — «Мурсія» — 0:0.

Італія
Туринський «Ювентус», який минулий сезон провів у Серії В, подарував італійським шанувальникам футболу другий феєричний поєдинок поспіль. Після розгрому «Ліворно» «Стара сеньйора» влаштувала футбольний спектакль у протистоянні з «Кальярі». Після безгольового першого тайму «Юве» на 54-й хвилині вийшов уперед завдяки голу Трезеге. Однак практично відразу «Кальярі» відновив рівновагу завдяки пенальті, яке реалізував Фодже. Дещо пізніше команди знову обмінялися голами в тій самій послідовності (гол Дель П’єро та відповідь Фодже з пенальті). Проте на останній хвилині К’єлліні пощастило знову вивести «Ювентус» уперед, а для третього пенальті в «Кальярі» не вистачило часу.
Так само другу перемогу в чемпіонаті святкувала столична «Рома», яка переконливо обіграла вдома «Сієну». Аквілані, Жулі та «Імператор» Тотті, якого перед зустріччю офіційно нагородили «Золотою бутсою» (найкращий бомбардир європейських чемпіонатів), довели, що римляни цього сезону вестимуть боротьбу за «скудетто».
Міланський «Інтер» на виїзді легко здолав «Емполі», здобувши свою першу перемогу в сезоні. Головним героєм поєдинку став шведський нападник міланців Златан Ібрагімовіч, який забив два м’ячі у ворота суперника.
Результати інших матчів: «Сампдорія» — «Лаціо» — 0:0, «Аталанта» — «Парма» — 2:0, «Ліворно» — «Палермо» — 2:4, «Удінезе» — «Наполі» — 0:5, «Торіно» — «Реджина» — 2:2, «Катанья» — «Дженоа» — 0:0, «Мілан» — «Фіорентина» — 1:1.

Шотландія
Переконливі перемоги здобули суперники українських клубів у єврокубках. Шотландський «Селтік» у гостях розгромив «Сент Міррен» (5:1), а «Абердін» так само в гостях був сильнішим за «Кілмарнок» (1:0).
також у паперовій версії читайте:
  • ПОЛТАВСЬКА БИТВА, або «ДНІПРО» ВТРАЧАЄ ПОЗИЦІЇ
  • ПЕРШИЙ ТРОФЕЙ «МІЛАНА»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».