Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НОВЕ ПОПОВНЕННЯ ЛІДЕРІВ
Після того, як більшість вболівальників засумнівалися, що в українській першості з'являться гравці зі світовим ім'ям, вітчизняні гранди почали привозити до нашої країни футболістів, котрі є жаданими в провідних командах світу. Спершу «Динамо» «підписало» третього бомбардира минулорічної французької першості гвінейця Ісмаеля Бангура, на що донецький «Шахтар» відповів італійським форвардом Крістіано Лукареллі.

Цей гравець минулого сезону, виступаючи за «Ліворно», забив 20 м'ячів і став другим бомбардиром Серії А після Франческо Тотті. Сума трансферу за 31-річного футболіста «Ліворно» сягає восьми мільйонів євро. Підпис під угодою між українським і тосканським клубами було поставлено на Апеннінському півострові. Контракт розрахований на три роки й набрав чинності 16 липня 2007 року. Зарплата футболіста становитиме 2,8 мільйона фунтів стерлінгів за сезон. Появу такого гравця в українській першості можна сміливо назвати сенсацією, адже ніколи учасники національної збірної Італії не виступали в клубах пострадянського простору.
Крістіано Лукареллі — суперечлива особистість. В Італії його недолюблюють за прокомуністичні погляди. Та попри це, більшість тих, хто знає гравця особисто, позитивно відгукуються про нього. Антоніо Філіппіні, захисник «Ліворно»: «Крістіано — чудова людина. Передовсім він чесний. У нього добре почуття гумору, він завжди готовий не лише забити м'яч, а й «підколоти» співрозмовника». Стефано Фіоре, нападник «Валенсії», екс-форвард збірної Італії: «Він завжди готовий до удару. Крістіано — лідер дискусій у роздягальні, здатних знизити драматичність важких епізодів. Лукареллі — важливий гравець не тільки тому, що є лідером атак. Він говорить правду».
Звістку про те, що Крістіано залишає «Ліворно», в самому місті сприйняли негативно. «Прощання з «Ліворно» було болісним для Лукареллі»,— заявив агент футболіста Карло Паллавічино, який, до речі, вважає, що «підписання» гравця стало ще одним свідченням того, що український футбол стає сильнішим і рішення про проведення в нашій країні Євро-2012 — закономірне. Водночас уболівальники «Ліворно» закидали гнівними листами офіційний сайт колишнього капітана команди. «Ти міг грати в Серії А за рідний клуб, відчувати любов уболівальників, щодня бачити своїх друзів, але ти обрав життя в холодній Україні»,— йдеться в одному з листів. Сам Лукареллі встиг розповісти в інтерв'ю українським представникам засобів масової інформації про своє задоволення умовами в Донецьку: «Хочу висловити захоплення тренувальною базою «Шахтаря» і макетом нового клубного стадіону. Можу сказати, що такої бази й такого стадіону не знайти, напевно, в усій Серії А. На моє рішення неабияк вплинуло і особисте знайомство із Ринатом Ахметовим, а Мірчу Луческу я знаю давно. До речі, він особисто зателефонував і запропонував варіант переходу в донецький клуб. Спочатку я не був упевнений в тому, що відгукнусь на українське запрошення, але мої співрозмовники повелися так професійно, що сумніви розвіялись». За словами футболіста, він має набути форму після відпустки. На його появу на полі очікують за три-чотири тижні.
також у паперовій версії читайте:
  • В ОЧІКУВАННІ ДЕБЮТУ
  • ЛІЦЕНЗІЇ ОТРИМАНО
  • «ВЛУЧНИЙ» КИДОК
  • ВДАЛИЙ ЗАХИСТ
  • ІЗ ТРЕТЬОЇ СПРОБИ
  • КУПУЙТЕ ЗАРАЗ
  • ГЕНЕРАЛЬНА РЕПЕТИЦІЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».