Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЦЕ ЦІКАВО
ЗАСМАГА — ШКІДЛИВА ЗВИЧКА
Бажання прекрасної статі виглядати на пляжі не «блідою поганкою», а дівою зі смуглявою шкірою, часом переважує всі переконання медиків про шкідливість інтенсивної засмаги, в тому числі штучної. Утім, лікарі продовжують стверджувати, що істотної різниці між природним і штучним сонцем немає. В тому і в іншому разі до ультрафіолету треба ставитись як до ліків. А будь-які ліки можуть і вилікувати, і вбити — все залежить від дози.

Сонячне світло благотворно впливає на шкіру й обмінні процеси в організмі людини: сприяє утворенню і накопиченню вітаміну D, необхідного для росту й оновлення кісткової тканини і зв’язок. Під дією сонячного світла й тепла відбувається стимуляція ендокринних гормонально активних органів (щитоподібної залози, гіпофіза, яєчників) і нормалізація обмінних процесів, підвищення імунітету. Та за передозування ультрафіолету, крім опіків, все у вашому тілі відбудеться з точністю «до навпаки»: різке зниження імунітету, поява сонливості, сонячний кератоз (шорсткість поверхні шкіри), меланома (злоякісна пухлина). Якщо засмагати без бюстгальтера, до меланоми шкіри можна додати рак молочної залози.
У солярії існує встановлений режим, якого потрібно дотримуватися: засмагати обов’язково із закритими грудьми. За будь-яких відхилень від норми після або під час сеансів (поява болю, набряку, ущільнень у молочних залозах) слід терміново звернутися до спеціаліста-мамолога і припинити сеанси засмаги.
Як зазначають медики, «засмаження» на сонці й в соляріях схоже на шкідливі звички, яких треба позбуватися. В будь-якому разі кожна жінка має пам’ятати, що головна причина бурхливого росту злоякісних новоутворень у репродуктивній системі — неконтрольоване опромінювання. Тому перед походом у солярій відвідайте гінеколога і мамолога та переконайтеся, що у вас усе гаразд.
також у паперовій версії читайте:
  • МІНЯЮ ЦИГАРКУ НА ЖУЙКУ
  • ТАЇНСТВО ВІНЧАННЯ
  • ЧИ КОРИСНИЙ МУХОМОР?
  • СПОКІЙ — МОЄ БАГАТСТВО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».