Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
МОНОПОЛІЗАЦІЮ ВІТЧИЗНЯНОГО ГАЗОВОГО РИНКУ ПРИЗУПИНЕНО
Президент України своїм указом призупинив чинність постанови уряду щодо зміни порядку забезпечення споживачів природним газом, повідомляє прес-служба глави держави. Віктор Ющенко зазначає, що на початку нинішнього року Кабмін ухвалив рішення, яким створено умови для монополізації ЗАТ «УкрГазЕнерго» українського газового ринку й отримання цим товариством надприбутків за рахунок вітчизняних суб'єктів господарювання, що стало передумовою для різкого погіршення їхнього фінансового стану.

Постановою Кабінету Міністрів від 16.01.07 № 31 було внесено зміни в порядок забезпечення споживачів природним газом, згідно з якими ЗАО «УкрГазЕнерго» отримало одноосібне право укладати договори на постачання і транспортування імпортного природного газу безпосередньо зі споживачами (крім населення і підприємств комунальної теплоенергетики), що докорінно змінює схему руху грошових потоків на внутрішньому ринку газу. В результаті ухвалених рішень склалася така ситуація: обмежено підприємницьку діяльність газорозподільних (газотранспортних) підприємств; газорозподільні (газотранспортні) суб'єкти господарювання примушують до пріоритетного укладення договорів; регіональні газорозподільні компанії своєчасно не отримують від ЗАО «УкрГазЕнерго» плату за надання послуг з його транспортування і, як наслідок, обмежують постачання природного газу деяким промисловим підприємствам; ЗАТ «УкрГазЕнерго», користуючись своїм монопольним становищем, застосовує різні умови до рівнозначних угод із суб'єктами господарювання.
Президент нагадав, що неодноразово доручав Кабінету Міністрів проаналізувати ситуацію на ринку природного газу, виправити ситуацію, але урядом заходів не вжито. Стосовно необхідності зменшення проявів монополізму з боку ЗАТ «УкрГазЕнерго» до глави держави неодноразово зверталися керівники місцевих органів влади.
Зважаючи на небажання Кабміну захищати інтереси українських підприємств на вітчизняному ринку природного газу, Президент України своїм указом призупинив дію окремих положень постанови Кабінету Міністрів.

НА ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ «ВІДСАЛЮТУЄ» ЛІТНЯ ЗЛИВА
Атмосферний фронт, який переміщається із заходу, зумовив у західній частині України грозові дощі, зливи і град. Як розповіла начальник відділу синоптиків Укргідрометцентру Людмила Савченко, нині циклон змістився, й на свято в більшості областей (цього разу — крім західних) будуть дощі.

«В центральних областях і на півночі Лівобережжя місцями сильні, подекуди град, шквали 15–20 метрів за секунду»,— зазначила фахівець і додала, що вночі температура повітря буде 13–19, а вдень спека спаде до 20–26°, лише в південній частині й східних областях України — 30–35°.
29–30 червня переважно без опадів, тільки на Сході, в Криму і Приазов'ї пройдуть невеликі короткочасні дощі та грози.
також у паперовій версії читайте:
  • У СФЕРІ ПРИВАТИЗАЦІЇ — ГЛИБОКА КРИЗА?
  • КІРОВОГРАД: У ВИБОРЧКОМІ ВПІЙМАЛИ ХАБАРНИКА
  • КУРОРТ ВАРТО ОБЛАШТУВАТИ. ГРОШІ — НЕ ЗАБАРЯТЬСЯ
  • МІНІСТР ПРИПУСКАЄ МОЖЛИВІСТЬ ПОВТОРНИХ ВИБУХІВ У НОВОБОГДАНІВЦІ
  • ДО КРИМУ ПРИЇДУТЬ ЩЕ 100 ТИСЯЧ ТАТАР
  • ЗА КЕРМОМ «МАРШРУТКИ» БУТИ ТВЕРЕЗИМ НУДНО...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».