Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КОНФЛІКТ В ОДЕСІ: КАТЕРИНА ІІ ПРОТИ «ПОТЬОМКІНЦІВ»
У ніч проти понеділка понад півсотні невідомих молодиків напали на півтора десятка козаків Чорноморського козацького товариства, що несли варту біля пам'ятника «Потьомкінцям — від нащадків» у центрі Одеси, зав'язали бійку і розгромили намет, де протягом тижня збирали підписи одеситів проти демонтажу пам'ятника військовим морякам і встановлення на його місці монумента російській імператриці Катерині II.

«Ураховуючи підлітковий вік деяких нічних нападників,— розповів УНІАН майор Збройних сил України у відставці Іван Герасименко,— ми як досвідчені офіцери і козацькі тренери з фізичної підготовки не застосовували проти них бойових прийомів, що могли завдати шкоди здоров'ю. Але одного з бандитів тренер із бойового гопака Микола Матвієнко скрутив і утримував десять хвилин на асфальті, поки чекали прибуття нарядів міліції. Врешті-решт, його передали з рук у руки правоохоронцям».
Станом на 9 ранку понеділка більшу частину пам'ятника демонтували.
Заступник начальника УМВС України в області Дмитро Фучеджі, що координував дії правоохоронців (вони відтіснили козацький пікет від пам'ятника), вважає силові дії міліції та внутрішніх військ законними, бо правоохоронці лише забезпечували виконання рішення депутатської більшості Одеської міськради, що «передбачає переміщення пам'ятника «потьомкінцям» на іншу вулицю».
Активісти козацьких організацій Одещини, а також парторганізацій ПРП, НРУ УРП «Собор», УНП, громадянського руху «Народна самооборона» заявили, що усіма силами протистоятимуть намірам установити на цьому місці монумент російській імператриці Катерині II, чого «добивається проімперськи налаштована група депутатів міськради, передовсім представники фракції Партії регіонів і «Народна опозиція».
«Спроби втілення в життя цих намірів здатні зруйнувати міжнаціональну згоду в місті,— йдеться у спільному зверненні козацьких товариств і партій до керівництва держави і місцевих органів влади,— образити національні почуття українців, які становлять три чверті населення Одеси, представників інших народів, раніше гноблених царизмом. Кому збираються звести пам'ятник? Лютому ворогові української нації, що дотла зруйнувала українську державність, запроваджувала для євреїв межі осідлості, нещадно знищувала кримських татар і калмиків».

ДЕСЯТЬ ОБЛАСТЕЙ ВИЗНАНО ПОТЕРПІЛИМИ ВІД ПОСУХИ
Серед них — Луганщина, Миколаївщина, Одещина та інші. Наприклад, негода завдала агропромисловим підприємствам Луганської області збитків на суму 50 мільйонів гривень. За офіційними даними, дефіцит продовольчого зерна тут становить 100 тисяч тонн. У цьогорічний врожай аграрії області вклали майже 40 мільйонів гривень, та основні витрати — попереду.

За підрахунками фахівців, на збиральну кампанію треба інвестувати ще мінімум 50 мільйонів гривень. Подібна ситуація спостерігається в інших регіонах, яким завдала шкоди цьогорічна посуха.
також у паперовій версії читайте:
  • РЯТУВАЛЬНИК — І СПРАВДІ РЯТУВАЛЬНИК
  • РАСИЗМ ЛЕГШЕ ПОПЕРЕДИТИ, НІЖ «ЛІКУВАТИ»
  • ЛЬВІВ: ЖЕРТВ ІНКВІЗИЦІЇ «ПОКАРАЛИ» ВДРУГЕ
  • ПРОГНОЗ СБ: УКРАЇНІ
  • УКРАЇНСЬКИЙ БУКВАР СВЯТКУЄ ЮВІЛЕЙ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».