Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
КОРОПІВ ОСНАСТЯТЬ МІКРОЧИПАМИ

раконьєра легко встановити, провівши над рибою спеціальним сканером. Якщо рибу вже з'їдено, можна просканувати живіт підозрюваного — чип такий малий, що його легко проковтнути разом із м'ясом.
Існує лише одне серйозне обмеження: сканер не працює на відстані, тож власник повинен мати бодай припущення, хто поцупив його рибу.
Компанія «Chips4Fish», у назві якої обігрується популярна в Англії страва — риба зі смаженою картоплею, оснастила мікрочипами сотні риб у водоймищах південно-східної Англії. Глава компанії Тоні Лавлесс має намір поширити послугу на всю країну.
Нині в Англії почастішали крадіжки коропа, щуки й окуня як із приватних ставків, так і з рибопромислових ферм. У браконьєрстві звинувачують переважно іммігрантів зі Східної Європи, котрі виловлюють рибу собі на обід.


ДОЛАТИМЕ ОКЕАН ЗА ДОПОМОГОЮ ХВИЛЬОВОГО ДВИГУНА
68-річний мандрівник і винахідник Кенічі Хорі сконструював катамаран, що рухається за допомогою енергії хвиль. На такому оригінальному плавзасобі японець має намір перетнути океан, передає Укрінформ із посиланням на АР.
Судно побудовано на верфі великої суднобудівної компанії «Tsuneishi», воно називається «Suntory Mermaid II». У передній частині катамарану змонтовано два паралельних плавники, які перетворюють рух хвиль на рухи, схожі на ті, що робить дельфін. Таким чином катамаран пливе. На борту човна встановлено сонячні батареї для живлення радіозв'язку, мікрохвильової печі й комп'ютера. Є також запасний невеликий мотор і вітрило — у разі непередбачених обставин. Однак мандрівник має намір перепливти Тихий океан саме за допомогою хвильового двигуна.
Японець планує розпочати незвичайну подорож у березні наступного року і проплисти 3750 морських миль від Гаваїв до японського півострова Кії.
Кенічі Хорі відомий ще з 1962 року, коли сам за 94 дні перетнув Тихий океан на борту яхти «Mermaid», без паспорта та грошей. Його заарештували в Сан-Франциско, але мер його звільнив, надав 30-денну візу і зробив його почесним громадянином міста. Хорі також здійснив безупинне кругосвітнє плавання зі сходу на захід 1974 року й з півночі на південь 1978-го. А 1996 року він установив світовий рекорд: перетнув Тихий океан на судні, що працювало на сонячній енергії, пройшовши 10 тисяч миль без зупинки від Соляних озер у Еквадорі до Токіо за 148 днів.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ФАКТ
  • ЗНАХІДКИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».