Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ГУАМ ОБ’ЄДНУЄ КОНТИНЕНТИ
Президент України Віктор Ющенко позитивно оцінює практичні результати діяльності «Організації за демократію та економічний розвиток» (ГУАМ) і вважає, що тепер перед нею стоять завдання, спрямовані на реалізацію важливих регіональних проектів.

Головними серед них є створення повноцінних міжнародних транспортних коридорів та єдиного простору видобутку і транзиту енергоресурсів, забезпечення повноцінного функціонування зони вільної торгівлі.
Як повідомляє прес-служба Президента України, на цьому глава держави наголосив у виступі на пленарному засіданні під час саміту в Баку «ГУАМ: об’єднуючи континенти».
В. Ющенко зазначив, що за майже десять років від часу заснування ГУАМ пройшла шлях від неформального об’єднання дружніх держав до повноцінної міжнародної організації. «ГУАМ стала важливим регіональним прикладом об’єднання суверенних націй довкола загальнодемократичних цінностей та євроінтеграційних устремлінь. Ми чітко визначили політичний й економічний вектори розвитку організації»,— наголосив він. Президент України висловив переконання, що організація стала помітним фактором міжнародної співпраці. Він також зауважив зацікавленість з боку світової спільноти до діяльності й перспектив ГУАМ. «Досить показово, що сьогодні в роботі нашого форуму беруть участь 30 делегацій різних країн світу й міжнародних організацій. ГУАМ активно здобуває друзів і партнерів»,— сказав В. Ющенко. Він також відзначив важливість проведеної вчора зустрічі у форматі ГУАМ — Польща. У перспективі, за його словами, налагодження співпраці із США та Японією.
Президент України Віктор Ющенко офіційно оголосив про перехід головування в «Організації за демократію й економічний розвиток» від України до Азербайджану.
Під час засідання Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв відзначив плідну співпрацю країн-учасниць ГУАМ та наявність «політичної волі» розвивати ці відносини в майбутньому. Він визнав важливу роль ГУАМ на євразійському континенті та значні можливості організації у сфері економічної співпраці. «Цілі та наміри, які об’єднують наші країни — єдині»,— сказав І. Алієв, додавши, що йдеться про європейські та євроатлантичні прагнення країн ГУАМ.
також у паперовій версії читайте:
  • ВАТИКАН ЗАКЛИКАЄ ХРИСТИЯН ОБ'ЄДНАТИСЯ
  • У БІЛОМУ ДОМІ ЗНОВУ ПЕРЕПОЛОХ
  • КАЗАХСТАН: ПАРЛАМЕНТ ПОПРОСИВ ЙОГО РОЗПУСТИТИ
  • ВИШЕГРАДСЬКА ГРУПА ПОКИ ЩО НЕ ДОСЯГЛА ПОРОЗУМІННЯ
  • ЗНЕДОЛЕНІ
  • ПО МОСКВІ-РІЦІ — НА ТАКСІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».