Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ВЕЖА да ВІНЧІ

Будівничий Девід Фішер проектував багатоповерховий будинок, у якому розмістяться готель, квартири й офіси. Особливість цієї будови полягає в тому, що всі 68 поверхів обертатимуться на 360 градусів незалежно один від одного за допомогою енергії вітру. Крім того, будинок вироблятиме з вітру в десять разів більше електрики, ніж необхідно йому самому.
Пояснюючи концепцію свого проекту, Девід Фішер порівнює майбутній хмарочос із танцівницею, яка нескінченно виконує танець живота. Архітектор має намір дати будинку «четвертий вимір, у якого немає форми». Свій витвір він вирішив назвати «Вежею да Вінчі».
Девід Фішер стверджує, що постійний рух частин будинку надасть йому унікального характеру. Поверхи, які плавно обертаються (один оберт за 90 хвилин), постійно змінюватимуть вигляд хмарочоса, що створить новий архітектурний напрям. За його задумом, поверхи рухатимуться по команді людини, реагуючи на її голос. Досить сказати «вправо» або «вліво» і поверх виконає вказівку — щось на зразок «хатинки на курячих ніжках». Кожний поверх обертатиметься разом зі всіма комунікаціями, лише центральний остов буде нерухомий.


СЛОН-«ХАБАРНИК»
Слон на сході Індії влаштував «перевірку на дорогах». На одній з магістралей у штаті Орісса король джунглів блокував рух автотранспорту, «дозволяючи проїзд», тільки якщо водії почастують його чимось смачненьким.
Власники автомашин, повідомляють інформагентства, отримували дозвіл від слона на проїзд тільки тоді, коли дозволяли тварині перевірити транспорт на наявність харчів. Через опущене скло слон хоботом обстежував салони.
«Якщо він знаходив овочі або фрукти, то пригощався ними і дозволяв проїзд,— скаржилися водії поліцейським, що не втручалися в ситуацію.— Якщо йому забороняли «обшук», то доводилося подовгу стояти на дорозі». У таких випадках слон не погоджувався зрушити з місця.
За словами зоологів, подібні витівки властиві лише старим слонам, у яких уже немає сил самим добувати собі їжу.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • РЕКОРДИ
  • КІНОСВІТ
  • ФАКТ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».