Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«КОРОНАЦІЯ» ВІДКЛАДАЄТЬСЯ
За винятком Іспанії, вся футбольна Європа пішла на канікули. А те, що відбувається в Іспанії, безперечно, заслуговує на увагу. Напередодні був зіграний передостанній тур. Усі три претенденти на «золото» синхронно зіграли внічию.

Найважче було мадридському «Реалу», який у гостях протистояв «Сарагосі». Господарі поля в разі перемоги гарантували собі місце в Кубку УЄФА, тому прагнули не тільки відібрати очки в лідера першості, а й вирішити власні завдання. Тим часом «королівський» клуб аж ніяк не міг програвати. Утрата очок перетворювала «вершкових» з фаворитів чемпіонської гонки на аутсайдерів.
Гра, як і очікували, розпочалася з атак «Сарагоси». На п'ятій хвилині бразильський нападник Евертон з вигідної позиції пробив вище від воріт. Незабаром голкіпер «Реала» Ікер Касільяс блискуче парирував удар у виконанні Андреса д'Алессандро. «Реал» уперше організував небезпечний момент біля воріт господарів поля лише на одинадцятій хвилині, коли чудово пробив Робіньйо, проте екс-голкіпер «королівського» клубу Сезар Санчес був на висоті. Через три хвилини після фірмового прострілу Бекхема той самий Робіньйо пробив у напрямку зовнішньої сторони сітки. А на 31-й хвилині суддя призначив досить сумнівний пенальті у ворота гостей, який чітко реалізував Дієго Міліто. Завершення першого тайму пройшло з перевагою «Реала», але Ван Ністелрой і Серхіо Рамос не скористалися своїми шансами.
У другому таймі «Реал» не переставав атакувати. Роберто Карлос зі штрафного пробив у лічених сантиметрах від штанги. А на 57-й хвилині Ван Ністелрой влучним ударом завершив атаку своєї команди — 1:1. Через сім хвилин «Сарагоса» знову вийшла вперед. Після передачі Аймара м'яч підхопив Дієго Міліто, блискуче обіграв Роберто Карлоса і пробив повз Касільяса. У час, що залишився, «Реал» усіма силами намагався зрівняти рахунок і в підсумку таки врятував поєдинок. На 89-й хвилині Сезар Санчес парирував удар Ігуаїна, а Ван Ністелрой вдало зіграв на добиванні.
Не менш цікавим був двобій у Барселоні, де вдруге за останній тиждень зійшлися в каталонському «дербі» «Барселона» та «Еспаньол». Перша зустріч цих команд відбулася в середині тижня, коли клуби розіграли кубок Каталонії. Завершився поєдинок перемогою «Барселони». Розпочинаючи розповідь про каталонське «дербі», слід зробити невеличкий екскурс в історію. Минулого тижня виповнилося рівно 25 років відтоді, як знаменитий аргентинський форвард Дієго Марадона підписав контракт з «Барселоною». На жаль, проявити себе в команді він так і не зміг. Однак «Барселона» виростила власного аргентинця, якого вже називають нащадком Марадони — це Ліонель Мессі. Найцікавіше, що юний футболіст уже встиг повторити два славетні подвиги свого скандального співвітчизника. Кілька місяців тому в матчі з «Гетафе» Мессі здійснив слаломний прохід Дієго, а в останньому матчі стався й інший епізод, який свого часу увійшов в історію як «Рука Божа».
Каталонське «дербі» розпочалося з атак «Еспаньола». Фіналісти змагань за кубок УЄФА, які вже давно втратили турнірну мотивацію, намагалися помститися своїм сусідам за поразку в Кубку Каталонії. Номінальні господарі на початку матчу створили кілька небезпечних моментів, якими, на жаль, скористатися не спромоглися. Ближче до середини тайму «Барселоні» вдалося перехопити ініціативу, і тоді вже біля воріт Камені часто виникала небезпека. Але на тридцятій хвилині «Еспаньол» зненацька відкрив рахунок. Іван Де ла Пенья чудовим пасом вивів Тамудо віч-на-віч з голкіпером, і той холоднокровно забив свій 111-й гол у чемпіонатах Іспанії. До речі, форвард «Еспаньола», який чимало зіграв за різні команди, залишається єдиним гравцем іспанської першості, котрий вісім років поспіль забиває щонайменше десять м'ячів за сезон. «Барселона» відігралася ще до перерви. Ліонель Мессі в найкращих традиціях Марадони рукою переправив м'яч у сітку воріт Камені. Суддя взяття воріт зарахував, незважаючи на справедливі протести гравців «Еспаньола».
У другому таймі «Барселона» великими силами пішла вперед і на
57-й хвилині повела в рахунку. Мессі з десяти метрів вразив ворота суперника. У подальшому господарі контролювали перебіг гри, але коли до фінального свистка залишалися лічені секунди, Тамудо вдруге засмутив Вальдеса — нічия 2:2.
Щодо третього претендента на «золото» — «Севільї», то андалузці провели поєдинок проти «Мальорки», у якому задовольнилися нульовою нічиєю. Найцікавіше, що якби «Севілья» таки обіграла свого суперника, то саме вона б очолила турнірну таблицю і стала фаворитом. А так — володар Кубка УЄФА залишиться на третій сходинці турнірної таблиці.
У завершальному турі «Барселона» грає в гостях з відвертим аутсайдером першості «Гімнастіком», а «Реал» на своєму полі приймає «Мальорку». За рахунок особистих зустрічей «вершкові» мають перевагу над каталонцями. Усе, що їм необхідно для завоювання чемпіонського титулу,— зіграти не гірше за свого суперника.
Результати інших матчів: «Леванте» — «Валенсія» — 4:2, «Атлетико» — «Сельта» — 2:3, «Вільярреал» — «Атлетик» — 3:1, «Бетіс» — «Осасуна» — 0:5, «Реал Сосьєдад» — «Расинг» — 0:0.

Росія, 12 тур
Ігри за збірну Росії погано вплинули на лідерів Прем'єр-ліги. Спочатку «Крилья Совєтов», які посідали друге місце, несподівано вдома програли «Кубані». Причому господарі в процесі зустрічі вели в рахунку 2:0, але колишній клуб Павла Яковенка все ж вирвав перемогу. А через день нищівної поразки зазнало ЦСКА, яке пропустило чотири м'ячі від «Луча-Енергії». Валерій Газзаєв цього разу не розповідав про несправедливість суддівства, а визнав силу суперника. Московський «Спартак» удома зіграв унічию в матчі зі «Спартаком» з Нальчика. Москвичі програли перший тайм з рахунком 0:2. І лише в другому таймі завдяки зусиллям Титова та Павлюченка «червоно-білі» завоювали одне очко.
Результати всіх матчів туру: «Луч-Енергія» — ЦСКА — 4:0, «Ростов» — ФК «Москва» — 1:1, «Спартак» (Москва) — «Спартак» (Нальчик) — 2:2, «Амкар» — «Хімки» — 3:1, «Томь» — «Рубін» — 2:0, «Динамо» — «Сатурн» — 1:1, «Крилья Совєтов» — «Кубань» — 2:3, «Зеніт» — «Локомотив» — 1:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • УСПІШНИЙ ЗАХИСТ
  • ПЕРШИЙ ГРАН-ПРІ ХЕМІЛТОНА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».