Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ОСВІТА
ІЗ «КНЯЗІВ» — У «КОНСЕРВАТОРИ»
П’ятнадцять років тому в Князе-Григорівці, що у Великолепетиському районі, було «законсервоване» будівництво нового приміщення школи. Як стверджують місцеві жителі, будівельникам не вистачило року, аби закінчити зведення триповерхової споруди. Відтоді чимало води спливло, а довгобуд лишився...

— Не подумайте, що у нас опустилися руки,— говорить директор князе-григорівської загальноосвітньої школи Наталія Мітяєва.— Школа повнокровно живе і працює. Єдине, що заважає, так це — тіснява. Школа розміщена у пристосованому приміщенні 1964 року побудови. Зараз тут навчається 222 учні. Село у нас живуче. Цього року до першого класу піде 21 дитина, а наступного — 19. Це добре. Проте кілька приміщень для двох початкових класів ми змушені орендувати у дитсадка. Спортзалу немає. Та навіть за таких умов наші вихованці мають спортивні досягнення, посідають призові місця на районних змаганнях, функціонують секції.
Як розповіла Наталія Іванівна, тут почав діяти новий гурток «Художня вишивка», а ще при школі працюють танцювальний колектив, вокальний ансамбль та літературна студія.
Сільська школа впроваджує у себе нове, передове. Гуртка інформатики тут виявилося замало. Як тільки наша область підключилася до проекту «Інтер-школа», князе-григорівці одними з перших почали освоювати цю програму. Тепер за допомогою мультимедійних навчальних програм і новітніх педагогічних технологій 10–16-річні діти ґрунтовно вивчають комп’ютер.
Торік педагоги з Князе-Григорівки презентували Херсонщину на всеукраїнському конкурсі-фестивалі на найкращу модель сільської школи і вибороли диплом другого ступеня. Словом, школа живе, розвивається, творить і...чекає, коли усе-таки виділять кошти на завершення будівництва нового приміщення.
Як кажуть, для повного щастя не вистачає 3 мільйони 200 тисяч гривень. Найцікавіше те, що їх обіцяли виділити нинішнього року. Названа сума фігурувала у кількох офіційних повідомленнях, у виступі голови облдержадміністрації. Однак усе поки що по-старому: згаданих грошей ніхто не бачив, а недобудована школа так і стоїть пусткою...

Софія СЕРЕБРЯКОВА, Херсонська область
також у паперовій версії читайте:
  • КОНКУРС КРОКУЄ СВІТОМ
  • СУРМИ ЗАГРАЛИ. ТА НЕ ДЛЯ ВСІХ
  • «ДОРОСЛІ» ПАТЕНТИ ЛІЦЕЇСТА АНДРІЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».