Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧАС ЗМІН
Європейський футбол готується до літньої перерви. У цей період сама гра відходить на задній план, а увага прикута до трансферних новин. Зрозуміло, торішнього трансферного шаленства, пов’язаного з розпродажем провідних гравців «Ювентуса», очікувати не слід, але те, що цього міжсезоння відбудеться кілька гучних переходів, сумніватися не доводиться.

Упродовж минулого місяця засоби масової інформації гадали, чи відбудеться повернення Андрія Шевченка до італійського «Мілану». Повідомлення про факти, які з’являлися, немов гриби після дощу, суперечили одне одному. Після останніх заяв форварда більшість схиляється до думки, що Андрій таки залишиться в Лондоні. «Дайте мені час, і наступного сезону ви побачите зовсім іншого Шевченка. Мені подобається грати разом з Дроґба, і я впевнений, що наша зв’язка може стати найефективнішою в Прем’єр-лізі. Мені потрібний був час, щоб акліматизуватися в Англії. І якщо мені дадуть шанс, то зможу продемонструвати вболівальникам себе справжнього»,— заявив український форвард в інтерв’ю «News of the World». Такі заяви А. Шевченка, звісно, не тішать керівництво «Мілана», яке активно шукає забивного нападника. Наставник клубу Карло Анчелотті зізнався, що хотів би бачити в лавах своєї команди форварда «Арсеналу» та збірної Франції Тьєррі Анрі. «Ми хочемо придбати півзахисника й нападника,— заявив Анчелотті в інтерв’ю італійським ЗМІ.— І ви знаєте всі імена, які у зв’язку з цим циркулюють у пресі. Є дуже багато класних форвардів. Щоправда, всі вони виступають за сильні команди, тож купити когось з них украй складно. Анрі — великий гравець, і, звісно, він не може не цікавити нас».
Майбутнє Анрі в «Арсеналі» під сумнівом. Якщо вірити британському виданню «Daily Mail», «Барселона» має намір розпочати переговори з «Арсеналом» про перехід Анрі до столиці Каталонії. Лондонський клуб якщо і продасть Анрі, то не менш ніж за двадцять мільйонів фунтів. Однак, окрім розмов, поки що каталонці нічим похвалитися не можуть. Тож цілком можливо, що «Мілан» випередить іспанський клуб у боротьбі за француза. Водночас з’явилися чутки про інтерес «Мілана» до опорного хавбека мадридського «Реала» Емерсона, який раніше виступав в Італії за «Рому» і «Ювентус». Схоже, бразилець має ті риси, які Карло Анчелотті цінує у футболістах. «Емерсон? Мені не хотілося б говорити про конкретних гравців, називати імена, однак клуб знає про мої уподобання й про тих, кого я хотів би бачити в команді,— зізнався наставник «Мілана».— Якщо запитаєте, чи володіє Емерсон тими характеристиками, які я хочу бачити у свого футболіста, я відповім: ми шукаємо гравця з такими ж здібностями, як в Емерсона».
Один з героїв матчу Франція — Україна, нападник «Болтона» Ніколя Анелька потрапив у поле зору чемпіона Прем’єр-ліги «Манчестера Юнайтед». Щоправда офіційних пропозицій немає, але француз вже відреагував на ці заяви: «Поки не було жодних контактів ні з «Манчестер Юнайтед», ні з іншим клубом. Не можу цього робити за спиною клубу,— говорить Анелька.— Хоча якби покликали з «Олд Траффорд», то погодився б на перехід. Передовсім варто довідатися про ставлення «Болтона» до цієї ситуації. Дійсно, мені подобається тут і їхати я не поспішаю. У будь-якому разі пропозицію потрібно робити клубу, а не мені. В Англії є «велика четвірка» клубів, які буквально окупували верхні місця в турнірній таблиці. У нинішньому сезоні ми могли ввірватися в цю компанію. Не вдалося. Мені хотілося б допомогти «Болтону» зробити цей величезний крок. Але якщо будуть пропозиції, клуб сповістить мене, і я їх обов’язково розгляну». Нагадаємо, що, маючи 28 років, Анелька вже встиг пограти в «ПСЖ», «Арсеналі», «Реалі», знову в «ПСЖ», «Ліверпулі», «Манчестер Сіті», «Фенербахче», а тепер він у «Болтоні».
Мадридський «Реал» зробив чергову пропозицію тренерові «Ліверпуля» Рафе Бенітесу. Видання «The People» стверджує, що вже двічі Бенітес відхиляв пропозиції королівського клубу. Остання надійшла під час конфлікту з босами клубу. Незважаючи на заяву Бенітеса, що він працює дуже плідно з власниками клубу — американцями Джорджем Джіллетом і Томом Хікетом, усе ж таки справжні стосунки залишаються за лаштунками. Тиждень тому Бенітеса вибила з колії втрата кількох трансферів через небажання керівництва швидко реагувати. Бенітеса дуже засмутив перехід Нані зі «Спортинга»до «Манчестер Юнайтед», на якого іспанець розраховував. Ситуація, яка складається навколо тренера «Ліверпуля», очевидно, сприятиме його поверненню на батьківщину.
Хоча український чемпіонат ще не завершився, з’явилася інформація про можливе підсилення тих чи інших клубів. Так, півзахисник збірної Хорватії та загребського «Динамо» Лука Модрич потрапив у сферу інтересів екс-чемпіона України донецького «Шахтаря». Цього сезону Модрич відіграв 32 матчі за свій клуб і забив вісім м’ячів. За словами віце-президента загребського клубу Здравко Мамича, керівник донецького клубу Ринат Ахметов готовий заплатити за гравця десять мільйонів євро. Проте, заявив Мамич, від’їзд Модрича можливий не раніше, ніж у грудні цього року: новий сезон футболіст мусить розпочати в складі хорватського «Динамо», яке візьме участь у кваліфікаційному турнірі Ліги чемпіонів. Як повідомляють хорватські спортивні сайти, футболістом також цікавляться такі клуби, як «Ліверпуль», «Арсенал» і «Сампдорія», однак вони готові викласти за півзахисника не більш як п’ять мільйонів євро. Доволі цікава ситуація виникла навколо гравців маріупольського «Іллічівця» Андрія Конюшенка та Едуарда Цихмейструка. Гра цих лідерів маріупольської команди в украй важливому двобої проти луганської «Зорі» викликала чимало нарікань з боку керівництва команди. Обидва футболісти вже після перших 45 хвилин сіли на лаву запасних. А за кілька днів була оприлюднена інформація про те, що Конюшенко та Цихмейструк стали гравцями... луганської «Зорі».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • «МОЛОДІЖКА» ВИГРАЄ
  • ЗНОВУ ФЕДЕРЕР — НАДАЛЬ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».