Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЧИМ ЗАВИНИВ ПЕРЕД РОСІЄЮ ПАН ЖУЛИНСЬКИЙ?
Міністерство закордонних справ України висловлює занепокоєння фактом відмови у в’їзді 5 червня на територію Російської Федерації радникові Президента України, голові комісії з питань громадянства при Президенті, голові Національної ради з питань культури та духовності Миколі Жулинському.

Застосування практики негуманного ставлення російськими компетентними органами в аеропорту Санкт-Петербурга щодо пана Жулинського, який відповідно до своїх функціональних обов’язків і своїм особистим прикладом працює на користь зміцнення культурних і духовних зв’язків між українським та російським народами, не відповідає духові українсько-російських відносин й стану існуючого двостороннього діалогу, заявило МЗС.
Міністерство закордонних справ України закликає російську сторону надати роз’яснення щодо підстав запровадження практики заборони на в’їзд на територію Російської Федерації громадянам України, дії чи публічні заяви яких не спричинили порушення російського законодавства чи не були спрямовані на підрив національної безпеки Росії.
Як повідомив журналістам Микола Жулинський, він із дружиною й дочкою прилетіли з приватним візитом — відвідати могилу брата дружини. Родина без проблем пройшла паспортний контроль, а от пана Жулинського затримали прикордонники. Не пояснюючи причин, його перевезли з аеропорту Пулково-1 до Пулково-2 і лише за три години повідомили, що він у Росії — небажана особа і буде депортований, причому за два дні, рейсом «Російських авіаліній».
У Пулково прибув генеральний консул України, який домовився, що Жулинському дозволять залишити Росію відразу рейсом українського «Аеросвіту», придбавши квиток власним коштом. Готелю у Пулково-2 немає, тож радник Президента, екс-народний депутат і екс-віце-прем’єр провів ніч у залі очікування.
Пан Жулинський вимагатиме від російської сторони пояснень з приводу свого затримання і заборони на в’їзд до РФ. Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу.
«Я вимагатиму, щоб такі пояснення були надані, чому я не був допущений у місто, де свого часу пропрацював три роки на Ленінградському суднобудівному заводі імені Жданова. Якщо буде потрібно — то і через суд»,— наголосив радник Президента.
Микола Жулинський висловив припущення, що інцидент, який стався з ним, може бути пов’язаний з депортацією російського політолога, лідера Міжнародного Євразійського руху Олександра Дугіна.
За інформацією російських ЗМІ, Дугіна, який прямував на фестиваль «Велике російське слово», організований російською громадою Криму, не пустили на територію України.
Його було оголошено Україною «нев’їзним» у червні 2006 року, після того, як його дії під час акцій протесту в Криму проти українсько-американських навчань «Sea Breeze-2006» були визнані такими, що порушують законодавство України.

«А ВТОРАЯ — ДОКОНАЛА ВДОВУ-СИРОТИНУ...»
Група кримських татар — представників сімферопольського регіонального меджлісу пікетує міськраду Сімферополя, протестуючи проти ініціативи міського голови Геннадія Бабенка встановити у місті пам'ятник російській імператриці Катерині II.
Учасники акції тримають прапори кримськотатарського народу і України, а також транспаранти з гаслами: «Геть нелегітимного мера!», «Бабенко разом з Катериною II, забирайтеся до Росії!», «Пам'ятник Катерині II — ганьба України!» тощо.

Як повідомив журналістам учасник акції — депутат Київської райради Сімферополя Ібраїм Зінедінов, сімферопольська влада, на переконання кримських татар, ухвалює рішення, не враховуючи думки народів, які живуть у столиці Криму. «Катерина була німкеня, вона завоювала Крим. Гітлер теж був німець, він теж завойовував Крим. Тоді треба і Гітлеру пам'ятник поставити?!»,— обурився протестувальник.
Учасники акції поки не знають, якими будуть їхні подальші дії. Не виключено, що вони встановлять наметове містечко перед мерією.
Монумент Катерині II влада зібралася встановити в Центральному парку культури і відпочинку. Саме на цьому місці в 1890 році було відкрито пам'ятник цариці, який 1921-го демонтували більшовики.
також у паперовій версії читайте:
  • ФОТОРОБОТ Є. ШУКАЮТЬ КІЛЕРА
  • В УЖГОРОДІ ПОГРАБОВАНО БАНК: ДВОЄ ЛЮДЕЙ ПОРАНЕНО
  • КИЇВ МОЖЕ ЗІШТОВХНУТИСЯ З ДЕФІЦИТОМ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ
  • «ХРУЩОВКИ» ТАКИ ВІДІЙДУТЬ У МИНУЛЕ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».