Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
РЕГБІ ЯК ВІДПОЧИНОК
У столичному Гідропарку відбувся традиційний турнір з пляжного регбі. Уже вчетверте змагання проводяться на базі аматорського клубу «Орки», і щоразу більше друзів збирається для того, щоб пограти, а після цього — покупатися, поспілкуватися в затишній, майже клубній атмосфері. Турнір уже не вперше має міжнародний статус: цього разу в Києві грали не тільки українські команди, а й гості з Москви і Санкт-Петербурга.

Популярності пляжного регбі сприяє те, що правила гранично демократичні,— стандартно виходять на піщане поле команди по п'ять чоловік (а ще троє можуть виходити на заміну), але в разі потреби можна позмагатися і «чотири на чотири», і «три на три». Максимально спрощено правила, та основні регбійні вміння (гра в лінію, вміння робити передачу тощо) відпрацьовуються і тут. Немає обмежень за віком — грати можна і сивочолому ветеранові, і початківцеві.
Офіційна міжнародна федерація FIRA-AER замислюється над тим, щоб визнати пляжне регбі як ще один повноцінний вид цієї гри — доступність сприятиме популяризації, а швидкоплинність матчів дає змогу проводити щонайбільші турніри протягом одного-двох днів.
На нинішньому київському турнірі відбувся дебют в Україні жіночого регбі. Команді, створеній Галиною Захаренко (до речі, майстром спорту міжнародного класу з гандболу) на базі Київського університету права НАН України, немає з ким грати на батьківщині, тому зустрілися наші дівчата (вік учасниць команди від 16 до 22 років) з московськими колегами. Крім столиці, жіноче регбі розвивають ще й у Рівному, але тамтешня команда складається з зовсім маленьких дівчаток, тож їхні перші офіційні матчі ще попереду. Варто зауважити, що жіноче регбі може бути доволі перспективним, адже на одній з наступних літніх Олімпіад цей вид спорту буде представлено як показовий.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • «РОЛАН ГАРРО»: ЇХ ЗАЛИШИЛОСЯ ЧЕТВЕРО
  • ОЛЕГ САЛЕНКО: «ШАНСІВ У НАС НЕМАЄ»
  • СТРАХ ВИСОТИ
  • СЕРГІЙ ДЗІНЗІРУК: «У НІМЕЧЧИНІ ЗАЛИШАТИСЯ НЕ ХОЧУ»
  • КЛИЧКО РОЗПОЧНЕ З МАКЛАЙНА?
  • ПОЛЛ ОБРАЗИВСЯ
  • СУЦІЛЬНІ МІЛЬЙОНЕРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».