Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗАКАРПАТСЬКІ ВИНОРОБИ В ОЧІКУВАННІ НАПІВПОРОЖНІХ ДІЖОК
Різкі кліматичні перепади навесні — від спеки до граду й дощу — знищили понад половину врожаю винограду. Тисячі гектарів виноградних плантацій пошкоджено. Майже кожен другий кущ лози треба лікувати, а плодоносити він почне лише за два—три роки. Закарпатські виноробні підприємства втратили 50 мільйонів гривень прибутку, без заробітку залишаться сільські приватні винороби.

Цьогоріч бочки із закарпатським вином будуть напівпорожніми. З 4600 гектарів виноградних плантацій вціліло менше половини. Решту знищила примхлива весняна погода — палюче сонце, заморозки і град. Найбільше постраждали елітні європейські сорти «Трамінер», «Мускат Оттонель» та «Золодьондь». Гібридні ізабельні ягоди виявились витривалішими. Виноградар Емерих Крицький розповів журналістам: усю пошкоджену молоду лозу доводиться лікувати.
Агроном Василь Анталовський додає: «Зараз іде інтенсивний ріст, відновлення плодоносних гілок, тому що погода сприяє цьому. Проте «зародків» урожаю майже нема. Якщо є, то десь по одній гроні, й то надто маленькі. Терміни достигання надійдуть на місяць пізніше».
На допомогу від держави закарпатці не сподіваються, адже досі збитки в сільському господарстві їм не відшкодовували. Захистити селян від примх природи могли б страхові компанії. Проте наразі страхувати врожай там відмовляються.

ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ УКАЗ ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ ПОЗАЧЕРГОВИХ ВИБОРІВ
Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про призначення позачергових виборів до Верховної Ради України на 30 вересня 2007 року. Глава держави ухвалив це рішення на реалізацію п. 2 і 3 спільної заяви Президента України, Голови Верховної Ради і Прем'єр-міністра щодо невідкладних заходів, спрямованих на розв'язання політичної кризи шляхом проведення позачергових виборів до парламенту, від 27 травня 2007 року.

Також рішення ухвалено, зважаючи на те, що з 3 червня 2007 року рішеннями вищих керівних органів блоків політичних партій «Блок Юлії Тимошенко» та «Наша Україна», відповідно до частини шостої ст. 81 Конституції України, достроково припинено повноваження народних депутатів України, обраних від цих виборчих блоків, що, відповідно до частини другої ст. 82 Конституції України та рішення Конституційного Суду від 17 жовтня 2002 року № 17-рп/2002, має наслідком неповноважність Верховної Ради, та враховуючи неможливість відновлення двох третин від конституційного складу парламенту п'ятого скликання, і керуючись пунктом 7 частини першої ст. 106 Конституції.
Президент доручив Центральній виборчій комісії забезпечити підготовку та проведення у 60-денний термін до 30 вересня позачергових виборів, а Кабінету Міністрів — забезпечити їхнє фінансування.
також у паперовій версії читайте:
  • МВФ: ХОРОШИЙ ПРОГНОЗ ДЛЯ УКРАЇНИ
  • ЗЕРНО: КУПУВАТИ? ПРОДАВАТИ? ВІДШКОДОВУВАТИ ЗБИТКИ?
  • В АЗОВСЬКОМУ МОРІ КУПАТИСЯ ЗАВАЖАЄ... РИБА
  • ЦУШКО ВІДПОВІДАЄ ЗА ВСЕ
  • БРУХТ ЗНОВУ «ФОНИТЬ»
  • У КИЄВІ ВБИЛИ ДИРЕКТОРА РАДІОРИНКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».