Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«РОЛАН ГАРРО»: ЗАЛИШИЛИСЯ НАЙКРАЩІ
У Парижі на відкритому чемпіонаті Франції з тенісу настав час вирішальних поєдинків. У понеділок були зіграні останні матчі четвертого раунду, напередодні мали відбутися всі жіночі і два чоловічі чвертьфінали. Серед головних фаворитів змагання втрат поки що немає.

Найскладніше в четвертому раунді чоловічого турніру було росіянам. Микола Давиденко зустрічався з аргентинцем Давидом Налбандяном, поєдинок з яким не міг бути легким, адже південноамериканець дуже добре грає на ґрунті. Перший і третій сети завершилися з однаковим рахунком — 6:3: спочатку виграв народжений на Луганщині Микола, згодом — Давид. Перемогу Давиденкові принесла успішніша гра тай-брейках — у другій і четвертій партіях він вигравав тринадцятий гейм з рахунками 7:1 і 7:2 відповідно. Складно довелося в зустрічі з кіпріотом Маркосом Багдатісом Ігорю Андреєву. Зробивши брейк уже на першій подачі острів’янина, Андреєв повів з рахунком 2:0, та згодом програв шість геймів поспіль, а з ними і весь перший сет. У наступних трьох партіях Ігор був значно сконцентрованішим і закономірно переміг — 6:1, 6:3, 6:4.
Решта чвертьфіналістів перепустки до цієї стадії отримала в трьох сетах, хоча першій ракетці світу швейцарцеві Роджеру Федереру для здобуття ювілейної десятої (і це в десяти матчах!) перемоги над росіянином Михайлом Южним довелося добре попрацювати — 7:6 (7:3), 6:4, 6:4. Михайло після матчу стверджував, що коли б вдалося «зачепитися» в першій партії, іншим міг би бути і загальний підсумок протистояння, та після бійки, як відомо, кулаками вже не махають...
Усі чвертьфінальні чоловічі пари нинішнього розіграшу відкритого чемпіонату Франції мають такий вигляд: Роджер Федерер (Швейцарія) — Томмі Робредо (Іспанія), Микола Давиденко (Росія) — Гільєрмо Каньяс (Аргентина), Новак Джокович (Сербія) — Ігор Андреєв (Росія), Карлос Мойя (Іспанія) — Рафаель Надаль (Іспанія).
У жіночому турнірі найзапекліша боротьба точилася в матчі чотирнадцятої сіяної швейцарки Патті Шнідер і другої ракетки «Ролан Гарро» росіянки Марії Шарапової. Шнідер виграла першу партію з рахунком 6:3, програла другу — 4:6. У вирішальному сеті Патті в різних геймах мала два матч-боли, та Шарапова знаходила в собі сили вирівняти становище і зробити зворотний брейк. Наприкінці матчу настав час, коли Марії нарешті вдалося взяти свою подачу, після цього вона примусила помилятись суперницю і виграла з рахунком 9:7. У чвертьфіналі Шарапова мала зустрітися зі своєю співвітчизницею Ганною Чакветадзе, яка теж у трьох партіях зламала опір чешки Люсії Шафажової — 6:4, 0:6, 6:2. Тричі за підсумками сету в матчі сербки Ани Іванович й іспанки Аннабель Медіни Гаррігес був зафіксований однаковий рахунок 6:3. Першу і третю партії виграла Іванович, тому саме їй випало зустрітися з росіянкою Світланою Кузнецовою, яка переграла ізраїльтянку Шахар Пеєр — 6:4, 6:3.
Дві інші пари склали Жюстін Енен (Бельгія) — Серена Вільямс (США) і Єлена Янкович (Сербія) — Ніколь Вайдісова (Чехія). З виходом до чвертьфіналу у жодної з цих тенісисток проблем не виникло.
Наших співвітчизниць не залишилося вже ні в дівочому, ні в парному турнірах. У змаганнях дуетів до другого кола дійшли сестри Олена і Катерина Бондаренко. На цій стадії вони поступилися словацько-американській парі в складі Жанетт Гусарової і Меган Шонессі — 1:6, 3:6. Наша співвітчизниця Тетяна Перебийніс разом з росіянкою Вірою Душевіною зачохлили ракетки в третьому колі, програвши одному з найсильніших дуетів світу — зімбабвійці Карі Блек і південноафриканці Лейзель Хубер (5:7, 3:6).
Учасниці дівочого турніру «Ролан Гарро» Надії Киченок не пощастило — вже в першому колі на неї чекала француженка Еліз Корне, яка минулого тижня випробувала свої сили і в дорослому змаганні (програла в першому раунді Венері Вільямс — 4:6, 3:6). Киченок програла представниці господарів дванадцять геймів поспіль. Христина Антонійчук у першому раунді боролася ще з однією французькою ровесницею Сінді Шала, та трисетовий матч завершився на користь опонентки — 3:6, 6:3, 4:6.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • СУЛТАН НА ГОДИНУ?
  • CЕНСАЦІЙНА НІЧИЯ
  • ЗАВАЛЬНЮК — ЛАУРЕАТ
  • РАНЬЄРІ — КЕРМАНИЧ «ЮВЕНТУСА»
  • ПЕРША ПОРАЗКА «МОЛОДІЖКИ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».