Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ ЖІНКИ
ТАЄМНИЦЮ «ЖІНКИ ТРЕТЬОГО ТИСЯЧОЛІТТЯ» РОЗКРИТО
СВЯТО НА МІЛЬЙОН ДОЛАРІВ — ТАК НАЗВАЛИ В НАРОДІ ТРАДИЦІЙНУ ЦЕРЕМОНІЮ НАГОРОДЖЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЮ ПРЕМІЄЮ
Її лауреатами стали 37 жінок України та інших держав. Переможниць визначали за трьома номінаціями: «Знакова постать», «Рейтинг», «Перспектива».

Автор ідеї Лідія Лісімова задумувала цю премію як визнання найбільших заслуг жіноцтва в державі, сім’ї, суспільстві. І, як писала «ДУ» про попередню церемонію нагородження, 48 найвизначніших представниць прекрасної статі отримали почесне звання «Жінка третього тисячоліття». За словами пані Лісімової, це була перша спроба показати людству найбільш достойних з них. Переможниці вирішили створити міжнародну громадську організацію «Жінка третього тисячоліття», пріоритетами якої стали турбота про здоров’я, освіта та розвиток особистості жінки, відродження національної культури, сприяння мистецтву тощо.
— Нині лауреаток стало більше. І ми радіємо з цього, бо гуртом можна зробити багато гарних і корисних справ,— резюмувала Лідія Лісімова.
...Того урочистого дня в залі Національної опери України зібралося чимало знаменитостей — митці, бізнесмени, політики, щоб вшанувати найуспішніших, найчарівніших жінок України та зарубіжжя.
Ще зовсім недавно образ ділової жінки в суспільстві асоціювався з особою в строгому костюмі з портфелем і невиразною зачіскою. І що казати, такі жінки були дуже схожі між собою. Нинішня бізнес-леді докорінно змінила обличчя і стиль. Вона може працювати по дванадцять годин на добу, керувати величезним колективом чоловіків, сідає за кермо автомобіля і мчить з шаленою швидкістю, допомагає дітям-сиротам та хворим і при тому залишається модною, чарівною...
Із сучасними жінками, переможницями премії «Жінка третього тисячоліття» гості Оперного знайомились на сцені театру, а телеглядачі — по кількох каналах у прямому ефірі.
Хто ж вона — жінка третього тисячоліття-2007?
Завісу таємничості (імена лауреаток трималися за сімома печатками) підняли голова вищої представницької ради, народний артист України, професор, композитор Олександр Злотник та президент Міжнародної громадської організації «Жінка третього тисячоліття» Лідія Лісімова. Забігаючи наперед, хочу сказати, що усіх достойних нагороди вітали такі ж достойні, відомі у державі чоловіки.
Серед переможниць — Сандра Єлизавет Руловс, перша леді Грузії, голова доброчинного фонду «SOCO».
Ця чарівна жінка з тонкими рисами обличчя має двох синів, але вона не обмежується вихованням дітей. Її авторитет у Грузії високий, вона реалізує у своєму фонді проекти для найменш захищених верств населення. Про неї кажуть, що вона чуйна людина. Основним пріоритетом у роботі її фонду стала ще й турбота про новонароджених та репродуктивне здоров’я жінок. Від 2004 року Сандра головує в координаційному комітеті глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією при міністерстві охорони здоров’я Грузії. Вона активно пропагує здоровий спосіб життя, профілактику наркоманії. За фахом лінгвіст, окрім рідної, володіє французькою, англійською, німецькою, російською, грузинською та регіональною мовою — менгрельською. А ще вона викладає французьку мову у Кавказькій бізнес-школі в Тбілісі. Пані Сандра, на жаль, не змогла приїхати на церемонію, оскільки була у відрядженні разом з чоловіком. Нагороду для неї прийняв посол Грузії в Україні.
Кіру Муратову знають як видатного кінорежисера. Закінчила режисерський факультет ВДІКу. У 1961 році стала режисером на Одеській кіностудії. У своїх фільмах відображає проблеми сучасності, а її герої не залишають глядача байдужим. Найвідоміші стрічки Кіри Муратової — «Астенічний синдром», «Я тебе пам’ятаю», «Настроювач» та багато інших. Саме у фільмах Кіри Муратової розкрили свій творчий потенціал Володимир Висоцький, Зінаїда Шарко, Ніна Русланова та інші. Кіра Муратова народна артистка, лауреат Державної премії України.
Жінка-астронавт українського походження Хайдемарі Стефанишин-Пайпер теж не змогла прибути на урочисту подію. Вона надіслала подяку за високу оцінку її космічного злету. Хайдемарі народилася в Міннесоті в сім’ї українця та німкені (Михайла та Адельгейд Стефанишиних). Закінчила Массачусетський технологічний інститут, працювала на різних посадах у ВМС США, а в 1996-му стала кандидаткою в астронавти. У космос полетіла 2006 року. Політ тривав 12 днів, з яких 13 годин та вісім хвилин вона була у відкритому космосі. На міжнародній космічній станції з нею побував і прапор України. Свою другу батьківщину вона відвідала після завершення космічної подорожі. Як з’ясувалося, у неї тут багато родичів і, щонайприємніше, Хайді знає рецепти українських страв, а також співає пісні рідною мовою.
Наомі Бен-Амі — голова бюро «Натив», у 2003–2006 роках — посол Ізраїлю в Україні та Молдові.
Ця серйозна симпатична леді — наша землячка, народилася в Чернівцях. Разом з батьками переїхала до Ізраїлю, де закінчила Єврейський університет в Єрусалимі за спеціальністю «міжнародні відносини». У 1990-х розпочала роботу в посольствах своєї країни в Португалії, Росії, Латвії. Наомі Бен-Амі чимало робить для взаєморозуміння між народами України та Ізраїлю. Бюро «Натив», яке вона очолює, упродовж багатьох років сприяє поверненню на ізраїльську землю єврейських репатріантів з усього світу. Вона — мати двох синів.
Оплесками глядачі вітали кожну жінку-лауреата. А коли визнаний маестро моди Михайло Воронін вивів на сцену і представив залові матір десятьох дітей Лілію Ігошену з Чернівецької області, всі присутні підвелися на знак шани до її величності Матері. Пані Лілія сказала слова подяки за нагороду, а ще наголосила на тому, що держава має дбати про дітей, щоб у них було здорове, світле майбутнє. А вже у розмові з нашим кореспондентом Лілія Ігошена, розповіла докладніше про свою сім’ю.
— У мене всі діти дружні, допомагають одне одному. Ми з чоловіком маємо чотири з половиною гектари землі, дві корови, свиней. Працюємо, не покладаючи рук. Я приїхала на церемонію вручення нагороди зі своєю старшою донькою. А на господарстві залишився чоловік.
...Ця сонячна дівчинка зачаровувала присутніх своєю приязністю і чарівною усмішкою. Олеся Потімкова закінчила середню школу із золотою медаллю. Пізніше отримала диплом з відзнакою Будапештського інституту туризму й готельного господарства. Вона має ще й диплом юриста. У такому молодому віці Олеся вже кілька років обіймає посаду директора з розвитку бізнесу ЗАТ «Хевінвест СПА-Гольф» (Угорщина). Кожен, хто хоч раз побував на відпочинку в Олесиному готелі, мріє потрапити туди знову. Термальні цілющі води, чудове обслуговування відновлюють сили кожному, хто відвідує Угорщину.
...Наталія Авілова також отримала нагороду. Вона цікавий співрозмовник і прекрасний фахівець, нині обіймає посаду генерального директора ТОВ з ІІ «Спілловер», голова спостережної ради ВАТ «Плай». Авторитет цієї тендітної жінки серед фахівців і співзасновників підприємства є беззаперечним. Завдяки своєму високому професіоналізму вона може довго розповідати про своє підприємство. І душа в неї щира і співчутлива до чужого горя. Вона понад десять років поспіль надає доброчинну допомогу дітям-сиротам. Серед її нагород — орден Української православної церкви Святої великомучениці Варвари ІІ ступеня, грамоти Української православної церкви.
Про головного державного санітарного лікаря Києва, заслуженого лікаря України, а також постійного автора «Демократичної України» Ірину Козлову — окреме слово. Прізвище пані Ірини добре відоме чиновникам усіх рангів і відомств. Адже санітарна служба столиці має право закрити будь-яке підприємство, якщо на ньому порушують санітарні норми. Вийшовши на сцену в ефектній сукні, пані Ірина насамперед подякувала своєму колективові за те, що протягом останніх десяти років у Києві санітарно-епідеміологічна ситуація була стабільною.
...Наталі Сумській здається не більше 30 років, але вона каже, що вже... 30 років працює у театрі. Вона — справжня українська красуня. Її неперевершена Наталка Полтавка запам’яталась багатьом глядачам. Актриса блискуче грає ролі у п’єсах зарубіжних і вітчизняних класиків. Не раз довелося дивитися її телепрограму «Ключовий момент» на телеканалі «Інтер». Завдяки своєму душевному теплу, вмінню знаходити потрібне слово в слушний момент, Наталя об’єднує родини, близьких людей, яких розлучили обставини.
...Якщо Попелюшка захоче в мить перетворитися на красуню, їй потрібно зазирнути до СПА-салону «Ла Руз», який очолює Рузанна Каграманян. Етнічна вірменка, вона вже, як сама каже, наполовину українка. Доля склалася так, що їй довелося 1993 року переїхати в Україну. Саме тут закінчила курси фітотерапії. Пані Рузанна як вродлива жінка мріяла допомогти іншим змінити на краще свою зовнішність. І це їй успішно вдається. Рузанна Каграманян — засновник доброчинного фонду «Вірменія— Україна. Діти — наше майбутнє». За активну громадську роботу нагороджена орденом Святої Анни.
...З-поміж вишуканих коротких і довгих суконь з глибокими декольте, виділялося чорне вбрання ігумені Серафими, настоятельки Свято-Архангеломихайлівського жіночого монастиря в Одесі. Усе свідоме життя ця жінка присвятила Богові. Вона є автором кількох книжок — «Піст від диявола», про голодомор в Україні, «Касперовський чудотворний образ Божої Матері», «Історія одеських монастирів». Серце монахині відгукується на чужий біль — вона організувала притулок для важкохворих. Їй ігумені Серафимі надано звання «Православний журналіст року» Руською та Українською православними церквами.
...Світлану Постєльнікову, генерального директора дочірнього підприємства «Ауді Центр ВІПОС», коли вона виходила на сцену у розкішному вечірньому платті, чоловіки провели захопленими поглядами. Пані Світлана працює у сфері автомобільного бізнесу понад десять років, чотири з них — генеральним директором. Зарубіжні й вітчизняні партнери шанують у ній не лише красу, а й високий професіоналізм. Вона дбає не тільки про свій бізнес, а й про учасників Великої Вітчизняної війни, допомагала в будівництві храму Української православної церкви Ікони Божої Матері «Знамення».
Головного рентгенолога Міністерства охорони здоров’я, доктора медичних наук, професора Ірину Дикан добре знають тисячі пацієнтів по всій Україні, яким вона врятувала життя, повернула здоров’я. Читачі «Демократичної України» знають про неї з публікацій. Вона очолює Науково-практичний центр променевої діагностики Академії медичних наук, обрана віце-президентом Асоціації радіологів України. Її мета — створити програму мамологічного скринінгу і тим самим зберегти життя тисячам українських жінок. Саме її вітав на урочистому святі головний редактор «Демократичної України» Віталій Адаменко.
P. S. В одному матеріалі неможливо розповісти про всіх чудових жінок, з якими ознайомила акція вручення премії «Жінка третього тисячоліття».
«Демократична Україна» стала постійним інформаційним партнером Міжнародної громадської організації «Жінка третього тисячоліття». На шпальтах газети ми надамо слово всім переможницям унікальної премії, а також розповімо про доброчинні проекти, які втілює в життя ця організація разом з Українською гільдією головних редакторів (керівників) засобів масової інформації.

Валентина СКОРОПАДСЬКА, заслужений журналіст України
також у паперовій версії читайте:

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».