Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВІДПОВІДАТИМУТЬ ЛИШЕ «СТРІЛОЧНИКИ»?
Учора тривали відновлювальні роботи у Криворізькому районі на залізничному перегоні Грековата — Червоний Шахтар, де 22 травня, як ми повідомляли, під час проходження вантажного потяга (57 вагонів із залізорудним концентратом) зійшло з рейок 18 вагонів, із яких 13 перекинулося.

Наразі демонтовано вісім перекинутих вагонів, піднято і поставлено на рейки два електровози і вагон, котрі відбуксовано до станції Червоний Шахтар, відновлено 25 метрів колії.
Через аварію Криворізька транспортна прокуратура порушила кримінальну справу.
Попередньою причиною лиха названо недотримання правил безпеки руху працівниками П'ятихатської дистанції шляху з утримання безстикового шляху спекотної пори року. Згідно зі ч. 2 ст. 276 КК України («порушення правил безпеки руху залізничного транспорту, що заподіяли велику матеріальну шкоду») винним загрожує позбавлення волі на строк від двох до семи років.
Тим часом БЮТ закликає Президента на найближчому засіданні Ради національної безпеки і оборони розглянути стан аварійності на залізниці й автошляхах України і, за результатами розгляду, невідкладно відправити міністра транспорту і зв'язку Миколу Рудьковського у відставку.
За словами авторів заяви, «після останнього сходження з рейок вантажного потяга та аварії пасажирського «Столичного експресу», що сталася 2 травня у Київській області, кількість «диверсійних» перемог міністра транспорту в загальній кількості налічує 19 вантажних і 4 пасажирських вагони, локомотив і 400 метрів зруйнованого залізничного полотна».
До списку, на переконання БЮТ, «слід додати також аварії на автомобільних дорогах України, найвідоміша з яких сталася 29 квітня цього року з автобусом, який віз школярів на підтримку мітингів коаліції у Києві».
«Підривній діяльності Рудьковського на українській залізниці та автодорогах за такий короткий термін могли б позаздрити партизанські загони Ковпака, Сабурова, Федорова і Медвєдєва разом узяті»,— зазначають автори заяви.

ПРИЙДИ, ПРИЙДИ, ДОЩИКУ!
Українські лани наприкінці цьогорічного травня потерпають від посухи. Стан посівів, приміром, у Херсонській області щодня погіршується. Про це йшлося на прес-конференції в Херсоні за участю заступника міністра аграрної політики України Петра Вербицького. Заступник голови обласної держадміністрації Анатолій Осінній повідомив, що на Херсонщині, за оперативними даними, у критичному стані перебуває 191 тисяча гектарів посівів зернових культур, із них 54,2 тисячі загинуло. За попередніми розрахунками, втрати сільгосптоваровиробників становитимуть 282 мільйони гривень.

За словами віце-губернатора, спекотна суха погода негативно вплинула на розвиток сільгоспкультур. Ґрунтова посуха охопила всю територію області. Передчасно пожовкло листя, воно засихає на посівах озимої пшениці й ярого ячменю до 50 відсотків, на деяких площах — до 100.
Лихо розпочалося з третьої декади березня, суха вітряна погода спричиняє пересихання верхніх шарів ґрунту. Ефективних опадів в області не було протягом 70 днів, на південному сході — 25 днів.
«Потрібно реально оцінити ситуацію і постійно моніторити стан посівів. МінАПК дізналось, що відбувається на Херсонщині, завтра у нас будуть дані з інших областей, а на наступному тижні ми поінформуємо з цих питань Кабінет Міністрів і віднаходитимемо можливості для компенсації втрат аграріям»,— сказав пан Вербицький.
також у паперовій версії читайте:
  • СБУ ЗНАЙШЛА «СІЛЬ» В ІНФОРМАЦІЇ ПРО МОЖЛИВІ ЗАМАХИ
  • ЗА МИР У ВСЬОМУ СВІТІ МОЛЯТЬСЯ У ЛЬВОВІ
  • НОВА КАХОВКА: РОЗБІЙНИК ЗАСТРЕЛИВ МІЛІЦІЯНТА
  • ПОСЛУХАТИ, А ПОТІМ ПІДІРВАТИ?
  • ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ОАЗА ЗДОРОВОЇ СІМ'Ї

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».