Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НОВІ ЧУДЕСА СВІТУ

Крім Чічен-Іци і Мачу-Пікчу, до списку десяти фіналістів увійшли Акрополь в Афінах, римський Колізей, Ейфелева вежа, Велика Китайська стіна, кам'яні скульптури на острові Пасха в Тихому океані, місто Петра у Південній Йорданії, культовий комплекс Стоунхендж у Англії й найвеличніший мавзолей Тадж-Махал у Агрі.
Остаточні результати голосування, ідея проведення якого належить швейцарському мандрівникові Бернарду Веберу, будуть оприлюднені у Лісабоні 7 липня.
Сімома чудесами світу є храм Артеміди в Ефесі, Мавзолей у Галікарнасі, висячі сади Семіраміди у Вавилоні, статуя Зевса в Олімпії, Колос Родоський, маяк у Олександрії й давньоєгипетські піраміди.


КОРОВИ ПЕРЕДБАЧАЮТЬ ПОГОДУ
Священні корови передбачили тривалу посуху і неврожай у Камбоджі. Прогноз зроблено під час церемонії, яка щороку відбувається у парку королівського палацу в Пномпені перед початком посівної, передає Укрінформ із посиланням на АР.
Перед стадом священних корів виставили сім страв із рисом, кукурудзою, бобами, кунжутом, сіном, водою й рисовою горілкою. Залежно від того, якій страві віддадуть перевагу священні корови, придворні астрологи роблять висновки про майбутній врожай. Цьогоріч тварини обрали кукурудзу і з'їли менше, ніж половину страви. Вибір кукурудзи й поганий апетит священних корів свідчать про те, що на країну чекає тривала посуха і, як наслідок, кепський урожай, вважають астрологи.
Жителі Камбоджі, що є однією з найбідніших країн світу, серйозно ставляться до церемонії передбачення врожаю. Більшість населення займається сільським господарством, і неврожай означає для мільйонів мешканців країни пряму загрозу життю.
Однак влада Камбоджі, після того як корови дали невтішний прогноз, нагадала, що передрікання священного стада справджуються не завжди. 2001 року священне стадо не передбачило повінь, внаслідок якої загинули 59 осіб, а тисячі людей змушені були полишити свої будинки.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ПОРАДИ
  • МАНДРИ
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».