Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
АНГЛІЙСЬКІ ЕТЮДИ
Футбольний сезон у Англії завершено, але туманний Альбіон продовжує жити футболом. Вражає величезна кількість скандалів і курйозів, які відбулися останніми днями.

Здавалося, що турнірна таблиця національного чемпіонату набула остаточного вигляду, але не для п’яти клубів Прем’єр-ліги («Шеффілд Юнайтед», «Чарльтон», «Міддлсбро», «Фулгем» і «Віган»), які продовжують вимагати зняти очки з «Вест Хема» за неправильне оформлення трансферних документів аргентинців Карлоса Тевеса і Хав’єра Маскерано. Штраф у розмірі п’яти з половиною мільйонів фунтів, котрий став рекордом для Англії, не задовольнив згадану п’ятірку. «Нам порадили, що ми можемо відстоювати свою точку зору, незалежно від того, що вважає Прем’єр-ліга,— заявив голова ради директорів «Уїгана» Дейв Велан.— Справа може дійти до палати лордів, але проблема в тому, що все вирішать нешвидко». Природно, ситуація найдужче хвилює Кевіна Маккейба — власника клубу «Шеффілд Юнайтед», який у підсумку вилетів із Прем’єр-ліги. Він має намір вимагати позбавлення лондонського клубу кількох очок. «Якщо справедливість є, то мій клуб збереже прописку в групі найсильніших,— переконаний він.— Я маю намір піти далеко, щоб відстояти свій клуб і домогтися справедливого рішення. Можливо, для цього навіть доведеться звернутися до Європейського суду з прав людини». А от представник «Вест Хема» — головний тренер Алан Кербішлі — переконаний, що ситуація не зміниться. «Ми стали ворогами для вболівальників і всієї футбольної громадськості,— сказав він.— Але це не перешкодило нам святкувати перемогу в семи з дев’яти останніх матчів. Прем’єр-ліга розібралася з трансферами Тевеса й Маскерано, і я не думаю, що покарання може змінитися».
Інші проблеми у Жозе Мурінью, наставника переможців Кубка Англії. Нещодавно його заарештували за опір поліцейським, коли ті виконували службові обов’язки. Він відмовився виконати вимоги правоохоронців і працівників служби охорони тварин, котрі намагалися забрати його собаку на карантин. За даними поліції, йоркшир-тер’єр тренера «Челсі» на якийсь час залишав Велику Британію разом із господарем й повернувся без необхідних у цьому разі щеплень. Коли Мурінью з гравцями був на церемонії нагородження за підсумками сезону, в його будинок прийшов представник служби охорони і здоров’я тварин у супроводі поліцейських. Дружина тренера зателефонувала чоловікові, через деякий час Мурінью був удома. Він вчинив опір поліцейським, після чого його заарештували й доправили у відділок поліції Західного Лондона. Згодом звільнили з-під варти і попередили про неприпустимість надалі перешкоджати співробітникам поліції виконувати їхні обов’язки.
Тим часом поліція Манчестера заарештувала футболіста «Манчестера Сіті» Джоя Бартона за напад на свого партнера Усмана Дабо під час тренування. Згодом Бартона відпустили під заставу, а розгляд його справи призначили на 11 липня. Інформацію про напад Бартона на Дабо поліції надав сам потерпілий. Після інциденту Дабо доправили до лікарні з «ушкодженнями ока, носа та губи».
На щастя, крім неприємностей, на туманному Альбіоні відбулися й приємні події. Кріштіану Роналду, португальський півзахисник «Манчестера Юнайтед», одержав ще дві нагороди. Він став володарем призу сера Метта Басбі «Найкращому гравцеві року» і призу «Найкращому гравцеві року» за версією футболістів команди. Обидві почесні нагороди вручили Роналду на урочистому обіді на честь закінчення сезону. Перший приз він отримає за результатами голосування більше, ніж 100000 уболівальників, а другий — за результатами голосування футболістів клубу. Нагадаємо, що перед тим Роналду визнали найкращим футболістом Прем’єр-ліги за версією FWA (Асоціація футбольних журналістів) і за версією PFA (профспілки футболістів).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ЛЕГІОНЕРІВ ПОМЕНШАЄ
  • БЛОХІН ВИЗНАЧИВСЯ
  • ВДАЛИЙ ЗАХИСТ
  • ДО ПАРИЖА — ЧЕРЕЗ СТАМБУЛ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».