Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НАЦИЗМ: «ХВОРОБІ» ЛЕГШЕ ЗАПОБІГТИ, НІЖ ЛІКУВАТИ
У Вінниці правоохоронці країни обговорили питання профілактики діяльності молодіжних радикальних угруповань і, зокрема, боротьби з неонацистськими проявами.

Виконавчий директор міжнародної організації «Міжнародна амністія в Україні» Антоніна Барановська повідомила, що 2005 року в Україні було зафіксовано вісім нападів на людей та одне вбивство на ґрунті національної ворожнечі. А від жовтня 2006-го за расовими мотивами скоєно шість вбивств і 28 нападів. Ці ганебні акції пов'язані з певними датами, які відзначають нацистські угруповання.
В Україні проти нацистської ідеології боряться всі правозахисні організації, радикальні молодіжні угруповання такого спрямування перебувають під контролем правоохоронних органів. Однак, проблема нагнітання міжнаціональної ворожнечі лишається гострою.
За словами пані Барановської, в Україні проблема насильства з мотивів расової та національної ворожнечі, расизм і ксенофобія останнім часом стали помітним явищем. Діють певні державні й недержавні суб'єкти, котрі відкрито і безкарно пропагують расистську ідеологію. З іншого боку, в українському суспільстві реєструється високий рівень латентної ксенофобії — страх перед незнайомим. На цьому ґрунті можуть виникати нацистські погляди.

ОСТАННЄ СЛОВО — ЗА ПРЕЗИДЕНТОМ І ПРЕМ'ЄРОМ
Дата позачергових парламентських виборів — такого результату вчора очікували від зустрічі Президента і Прем'єра, що тривала у Секретаріаті глави держави. Робоча група, яка з 4 травня намагається узгодити цю дату, призупинила своє засідання, сподіваючись, що Віктор Ющенко та Віктор Янукович визначаться з днем проведення волевиявлення. На момент підготовки номера газети до друку «тет-а-тет» не було завершено. Попередні прогнози політиків журналісти почули.

Робоча група не змогла визначити дату проведення дострокових парламентських виборів, і це питання мають вирішити Президент і Прем'єр-міністр,— повідомив журналістам представник «Нашої України» Микола Оніщук. Він нагадав, що Президент давав робочій групі директиву напрацювати пропозиції стосовно дати проведення дострокових виборів, водночас зауваживши, що група зосередила свою роботу на документах, потрібних для проведення дострокових виборів.
«Що стосується самої дати, ми називали можливі. Природно, що фракції опозиції називали липень, зокрема, скажімо 15-те, фракції коаліції — кінець вересня — початок жовтня»,— зазначив народний депутат, додавши, що компроміс лежить за межами можливостей робочої групи.
За результатами домовленостей Президента і Прем'єр-міністра було вирішено запросити представників Європи для участі в підписанні заключного акту політичного компромісу. Про це вчора на брифінгу повідомив заступник глави Секретаріату Президента Олександр Чалий. За його словами, участь у цьому процесі братимуть представники європейських інституцій, зокрема, Ради Європи.
Пан Чалий повідомив також, що під час зустрічі Президентів України та ПАРЄ Віктор Ющенко запевнив Рене ван дер Ліндена, що цього тижня політичний компроміс буде остаточно знайдено для того, аби Верховна Рада змогла проголосувати за низку документів для проведення дострокових парламентських виборів.
Посадовець повідомив: Президент вважає, що лише рішенням Конституційного Суду неможливо розв'язати політичну кризу в Україні. За його словами, під час зустрічі з ван дер Лінденом глава української держави наголосив, що конфлікт в Україні та його причина — це парламентська криза, тому найперше це питання потрібно вирішувати на політичному рівні.
«Чисто юридичний шлях не сприятиме вирішенню ситуації й може значно її загострити»,— сказав Олександр Чалий. Він також зазначив, що Президент України дотримується думки, що відкрити шлях до дострокових виборів має політичний компроміс.
також у паперовій версії читайте:
  • ГОТУЙМОСЬ ДО СУТТЄВОГО ПОДОРОЖЧАННЯ ГАЗУ
  • КИЇВСЬКА ЛАВРА СТАНЕ ВОСЬМИМ ДИВОМ СВІТУ?
  • БУДЕ ВРОЖАЙ — «НАГОДУЮТЬ» І МЕДИЦИНУ
  • ДОНЕЦЬК: ІНВАЛІДИ- «ЧОРНОБИЛЬЦІ» ПРИПИНИЛИ ГОЛОДУВАННЯ
  • НА ВАНТАЖІВЦІ ПЛАВАТИ НЕ ВАРТО...
  • «ЗРОШЕННЯ» ХЛОРОМ — ЦЕ НЕБЕЗПЕЧНО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».