Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЛЕГЕНДАРНИЙ ВІТРИЛЬНИК ВИРУШИВ У ПЛАВАННЯ

Після повернення на барку провели капітальний ремонт на судноремонтному заводі. Для вітрильника виготовили нову ходову рубку, в якій змонтували місток із засобами дистанційного управління кермом і головними двигунами, навігаційними приладами і супутниковими засобами зв'язку. Звичний штурвал, який вірою і правдою слугував понад вісімдесят років, демонтували й передали до музею судна.
Під час плавання, що триватиме до 1 червня, барк «Крузенштерн» під білосніжними вітрилами зайде до німецького Гамбурга, де стане одним із головних почесних гостей на Дні міста. Цього року також вітрильник візьме участь у традиційному «Кільському тижні» у Німеччині, міжнародній вітрильній регаті «Тол рейс-2007» (TALL RACE) за маршрутом «Данія — Швеція — Фінляндія — Польща». Він відвідає німецькі порти Травемюнде і Росток, побуває на Канарських островах.
До рідного порту «Крузенштерн» повернеться на початку грудня.


ЯК ВІВЦІ СТАЛИ ПУДЕЛЯМИ...
У Великій Британії викрили міжнародне злочинне угруповання, котре продавало по Інтернету овець під виглядом рідкісних собак породи пудель. Кілька тисяч людей, переважно в Японії, стали жертвами цієї шахрайської оборудки, повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.
Вівці, акуратно підстрижені під пуделів, коштували близько 1,2 тис. доларів кожна, тобто майже вдвічі дешевше від звичайної ціни на цих собак, популярних серед молодих, самотніх і багатих жінок у Азії.
Обман розкрився, коли під час однієї з передач телебачення актриса Маїко Кавакамі поскаржилася, що її новий собака не хоче гавкати і чомусь їсть траву замість м'яса. Вона показала фотографію свого песика, в якому ведучий програми вмить упізнав вівцю.
Розслідування з'ясувало, що лише в Японії під виглядом пуделів зловмисники продали близько двох тисяч овець. Шахрайський web-сайт закрили, а організаторів афери затримали.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».