Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЗА КРОК ВІД ЧЕМПІОНСТВА
Центральним матчем 27-го туру чемпіонату України з футболу у вищій лізі став поєдинок між львівськими «Карпатами» та донецьким «Шахтарем», який проходив у Львові. Стадіон «Україна» було забито під зав’язку. Місцеві вболівальники надали цій зустрічі статусу «матч року».

Перший тайм давав уболівальникам надію на видовищний футбол. На десятій хвилині нападник господарів Батіста міг забивати, але м’яч після його удару з одинадцяти метрів пролетів вище від воріт. У перші хвилини гри територіальною перевагою володіли гості, але небезпечніше атакували «Карпати». Так, на п’ятнадцятій хвилині Кобін виманив із воріт Шуста, намагаючись його обіграти біля кута штрафного майданчика. Після цього віддав передачу на Ковеля, котрий пробивав у порожні ворота, але захисник донеччан Кучер вибив м’яч у поле. На 24-й хвилині перший небезпечний момент мав «Шахтар». Вукіч пробивав із чотирнадцяти метрів, але м’яч рикошетом від захисника пролетів поруч зі штангою. Через три хвилини до атаки підключився Чигринський, але влучив у захисника.
Другий тайм почався несподівано для підопічних Мірчі Луческу. Зробили подвійну заміну форвардів: замість Бєлика та Адріано вийшли Брандау та Маріка, тож донеччани опинилися в меншості. На 47-й хвилині у центрі поля зчепилися Іщенко та Вукіч. Харківський арбітр Ігор Подушкін показав, що правила порушив гравець гостей і це не сподобалося сербу, який поривався щось сказати судді. Подушкін довго не думав і відразу показав Вукічу другу жовту картку, котра автоматично перетворилася на червону.
Іщенко отримав жовту. Після цього епізоду гравці обох команд почали діяти жорстко, часто порушуючи правила. Так, на 62-й хвилині після зіткнення поле залишив дев’ятнадцятирічний півзахисник господарів Ткачук, який у гру більше не повернувся. На 64-й хвилині арбітр показав другу жовту картку за гру рукою Батісті й за секунду перед бразильцем з’явилася червона картка і прохання залишити поле. У час, що залишився, складалося враження, що «Карпати» задоволені нічийним рахунком, а чемпіони України не знаходили сил змінити ситуацію. На 87-й хвилині один із найреальніших моментів вирвати перемогу втратив Брандау, який після прострілу Матузалема пробивав під поперечину, але «Карпати» врятував Тлумак, який у стрибку перевів м’яч на кутовий. У додані арбітром хвилини жодна з команд не пробила по воротах, закінчивши цей поєдинок унічию — 0:0.
Юрій Дячук-Ставицький, виконувач обов’язків головного тренера «Карпат»:
— Результатом я задоволений. Незважаючи на те, що матч був із чемпіоном, ми не грали другим номером, а постійно намагалися атакувати. За винятком кількох епізодів у футболістів «Шахтаря» не було стовідсоткових нагод забити. Наша лінія захисту діяла переконливо. Десь, можливо, не пощастило Батісті й він не забив, але головне те, що команда продемонструвала колективну гру. Звичайно, ми прагнули перемогти. Однак нічия у матчі з чемпіоном України — це позитивний результат. Я вдячний вболівальникам за підтримку. Коли «Карпати» гратимуть у технічний, видовищний, атакувальний футбол — не лише на матчах із «Шахтарем», а й на інших зустрічах, буде повний стадіон.
Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:
— Рахунок відповідає тому, що відбувалося на полі. Хоча ми мали більше гольових моментів, але, на жаль, не реалізували їх. У завершальних моментах гравцям «Шахтаря» не вистачило зібраності. «Карпати» натомість — агресивна команда з відмінною фізичною підготовкою. Вони багато рухались і досягли своєї мети у цьому поєдинку. Мені хотілося, щоб команди, які грають на власному полі, навіть у грі проти «Шахтаря» не раділи нічийному результатові, а намагались здобути перемогу. В іншому разі сильного чемпіонату не буде.
— Ви не відмовляєтесь від своїх слів, що чемпіонат ваша команда програла?
— Я говорив про це ще після матчу з ФК «Харків». Нині для мене важливі два матчі з «Динамо», щоб на власні очі подивитись, хто з нас сильніший. Я тішусь, що у нас немає дискваліфікованих, і до цих поєдинків ми підійшли найкращим складом.
Ще один претендент на чемпіонство — київське «Динамо» на своєму полі приймав ФК «Харків». Обидві команди через дискваліфікацію не дорахувались кількох футболістів. Так, у киян на трибуні за поєдинком спостерігав Олег Гусєв, а у гостей відсутні були Гунчак і Березовчук. Крім того, у киян продовжують заліковувати травми Ель Каддурі, Мілевський та Ребров.
Поєдинок почався небезпечним виходом Клебера віч-на-віч з голкіпером гостей Худжамовим, але Рустам зіграв надійно і ліквідував загрозу. Однак швидкісної гри обидві команди не продемонстрували — далася взнаки спека. Родріго пробивав зі штрафного вище від воріт, а у Рінкона м’яч пройшов поруч зі штангою. У гостей запам’яталися удари Чеберячко та Гладкого. Проте в останній момент їм забракло впевненості для того, щоб відкрити рахунок у цій зустрічі. Відповідь динамівців не забарилася. На 25-й хвилині бразильські легіонери киян забили гол. Родріго віддав передачу на Рінкона, Діого звільнився від опіки суперника і віддав на Клебера, який з тринадцяти метрів влучив у сітку воріт Худжамова — 1:0. За кілька хвилин гості зусиллями Гладкого могли зрівняти рахунок, але з ударом форварда харків’ян із гострого кута Шовковський впорався. Не забивають гості, відзначаються господарі, подумав Корреа і, використавши передачу Шацьких, зробив рахунок 2:0. Після цього темп гри знизився і команди не спромоглися створити більш-менш небезпечних моментів.
У другому таймі харків’яни почали активно навідуватись до воріт господарів. Однак Самборському і Чеберячко відзначитись завадив Шовковський, а Рібейру забракло влучності. У «Динамо» в поті чола трудився Шацьких, але Максимові вкотре не щастило, та й Худжамов діяв безпомилково. Наприкінці зустрічі Гладкий вийшов на побачення з Шовковським, але Олександр укотре надійно зіграв. Тож «Динамо» перемогло і збільшило відрив від «Шахтаря» до шести очок.
Анатолій Дем’яненко, тренер «Динамо»:
— Гра видалась непоганою, проте було спекотно. Хлопці забили два м’ячі й спокійно здобули перемогу. Моментами матч був видовищним і, я гадаю, мав сподобатися глядачам.
— Гравці знали результат матчу «Карпати» — «Шахтар»?
— Я знав, але їм не говорив. Вони про це дізнались самі.
Володимир Безсонов, головний тренер ФК «Харків»:
— Не можна говорити, що у гравців «Динамо» була велика перевага. Можливо, лише у володінні м’ячем, але не за небезпечними моментами. Далося взнаки те, що ми втратили кількох гравців через дискваліфікацію. Все ж, ми розраховували на інший результат.
Харківський «Металіст» у звітному турі у себе вдома легко розібрався з маріупольським «Іллічівцем» й гарантував собі третє місце. Більше того, якщо «Шахтар» продовжить так виступати, то підопічні Мирона Маркевича мають теоретичні шанси наздогнати команду Мірчі Луческу.
Результати матчів 27-го туру:
«Карпати» — «Шахтар» — 0:0.
«Динамо» — «Харків» — 2:0.
Голи: Клебер 25, Корреа 30.
«Металіст» — «Іллічівець» — 2:0.
Голи: Антонов 5, Бабич 15.
«Кривбас» — «Таврія» — 0:0.
«Зоря» — «Ворскла» — 0:0.
«Металург» З. — «Дніпро» — 1:1.
Голи: Силюк 30 — Русол 85.
«Чорноморець» — «Сталь» — 3:0.
Голи: Венглинський 21, 44, Полтавець 66.
«Металург» (Донецьк) — «Арсенал» — 2:1.
Голи: Прийомов 69, Мендоса 73 — Мізін 77.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • МАРІУПОЛЬ — КИЇВ: СУМНІВНА РІВНОВАГА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».