Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ШАНС ДЛЯ «ШАХТАРЯ»
Київське «Динамо» у рамках 26-го туру чемпіонату України втратило очки у виїзному матчі з алчевською «Сталлю» і, отже, дало своєму головному суперникові — донецькому «Шахтарю», шанси на чемпіонство. Після останніх поєдинків відрив лідера від другого місця становить чотири очки, а до завершення чемпіонату командам залишилося провести по чотири зустрічі.

Помилки лідерів у нинішньому чемпіонаті трапляються значно частіше, ніж у попередніх. Ще однієї київські динамівці припустилися в той час, коли вирішили, що вони вже чемпіони. У матчі з алчевською «Сталлю», яка бореться за виживання, кияни змогли досягнути лише нічиєї, та й то виглядали набагато сильнішими від свого суперника. За грою начебто не скажеш, що грала команда з першої сходинки турнірної таблиці та аутсайдер. Протягом усього поєдинку «Сталь» на рівних протистояла підопічним Анатолія Дем’яненка.
Поєдинок розпочався атаками гостей, які на третій хвилині мали можливість відкрити рахунок. Максим Шацьких ударом із п’ятнадцяти метрів улучив у голкіпера алчевців. У господарів найактивнішим на полі був бразилець Алан, удар якого на шістнадцятій хвилині не без проблем відбив Шовковський. На 33-й хвилині динамівці змогли забити. Корреа зробив навіс у штрафний майданчик, Шацьких скинув м’яч на Клебера, котрий з метра заштовхнув м`яч у ворота — 1:0. Однак переможний рахунок для динамівців протримався лише п’ять хвилин. На 38-й хвилині один із багатьох провалів Марковича на правому фланзі захисту використав Половков, який з кута воротарського майданчика у падінні влучно пробив по воротах Шовковського (1:1).
На початку другої половини гри кияни двічі могли вразити ворота суперника. Спочатку після удару Корреа Старцев врятував свою команду від неприємностей, а після повторного удару Гусєва з дванадцяти метрів м’яч пролетів трохи вище від воріт. Хвилин за п’ятнадцять до завершення зустрічі «Сталь» почала відверто грати на нічию і ледь не поплатилася за це. У «Динамо» було щонайменше три стовідсоткові моменти, щоб «вирвати» три очки. На 81-й хвилині після передачі Шацьких Клебер із двох метрів не знайшов нічого кращого, як пробити прямо у Старцева. За кілька хвилин удар Корреа з тринадцяти метрів приймає на себе поперечина, а на 87-й хвилині після удару головою Несмачного з чотирьох метрів м’яч вдарився в землю і перелетів ворота. Через чотири хвилини суддя дав фінальний свисток.
Анатолій Дем`яненко, головний тренер «Динамо»:
— Ми знали, що гра буде важкою. «Сталь» бореться за виживання, їй очки потрібні, як і нам. У першому таймі ми були якимись млявими, у другому додали. Було створено чимало моментів, але, на жаль, вони не були реалізовані. Це — футбол. Буває, що м’яч не йде у ворота. Ми повинні були вигравати.
Тон Каанен, головний тренер «Сталі»:
— Ми задоволені досягнутим результатом. Хочу сказати компліменти на адресу своїх гравців, тому що «Динамо» зіграло дуже добре. Все, що я міг вимагати від своїх гравців,— зіграти на двісті відсотків. У кожній грі ми створюємо моменти для взяття воріт. Ми провели гарну гру з погляду організації, але в останні двадцять хвилин втратили контроль за правим флангом. Якщо дивитися на гру і шанси обох команд, то 1:1 — справедливий результат.
Виходячи на матч проти столичного «Арсеналу», футболісти донецького «Шахтаря» не лише пам’ятали про те, що два останні виїзні поєдинки з «канонірами» для підопічних Мірчі Луческу завершувались нічиєю. Гірники вже знали результат матчу в Алчевську, тому прагнули будь-що перемогти та скоротити відставання від «Динамо».
Однак на п’ятій хвилині завдання «Шахтарю» ускладнив Лаша Джокобія. Грузинський нападник використав прострільну передачу з правого флангу Ільницького. Лаша в один дотик у падінні «ножицями» переправляє м’яч у нижній кут воріт Шуткова — 1:0. Через три хвилини збільшити рахунок міг Ярошенко, але цього разу воротар гостей відвів загрозу. Звичайно, за такого розгортання подій «Шахтар» усіма силами пішов на ворота Деонаса. Активним комбінатором донецьких атак, за відсутності на полі Матузалема, був Вукіч. Після подачі кутового на десятій хвилині Бєлік влучив у поперечину, а потужний удар Левандовського відбив той же Деонас. Тричі небезпечно у першому таймі пробивав Чигринський, але всі рази м’яч летів повз ворота. Загроза воротам гостей надходила хіба що від Ільницького, але в першому таймі рахунок не змінився.
Після перерви Мірча Луческу випускає на поле Срну та Брандау, а за п’ятнадцять хвилин ще й Маріку. Атаки гірників після цього стають гострішими, але результату не приносять. Реальну нагоду на п’ятдесятій хвилині мав Вукич, який обіграв у штрафному майданчику захисника киян і вийшов сам на сам із Деонасом, але чомусь пробив вище від воріт. Згодом про себе нагадав Маріка. Спочатку він увірвався до штрафного майданчика і віддав гостру передачу на Фернандіньйо, у якого удар не вийшов. На 69-й хвилині простріл Чіпріана завершився призначенням пенальті. Після передачі румунського легіонера у штрафному майданчику господарів м’яч влучив у руку захисникові киян і суддя зі Львова Шандор дав змогу донеччанам пробити одинадцятиметровий. Вукич подарунком скористався — 1:1. Після цього «Арсенал» намагався грати на контратаках, але особливих загроз воротам Шуткова не створив. На 82-й хвилині гірники вийшли вперед. Помилкою захисників господарів скористався Маріка. М’яч, вдарившись у стійку, потрапив до румуна, який пробив влучно з двох метрів. «Шахтар» закінчував поєдинок у меншості, але вилучення Гая не вплинуло на позитивний для гостей результат. Донецька команда перемагає 2:1 і скорочує відставання від «Динамо» до чотирьох очок.
Після гри з «Арсеналом» головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу був незадоволений діями своїх футболістів. Він натякнув, що цей чемпіонат для його команди завершився. «Ми сьогодні завоювали три важливі очки. Втім, я гадаю, що на підсумках чемпіонату це не позначиться. Перемога важлива для нашого ентузіазму, тому що в нас попереду дві гри з «Динамо». У матчі з «Арсеналом» ми припустилися багатьох помилок, особливо в дебюті зустрічі й дозволили суперникові забити м’яч. Потім «Шахтарю» вдалося взяти гру під контроль. Перемога, яку ми здобули,— це удача. Хоча, якщо взяти зустріч загалом, напевно, ми більше заслужили виграш. Я думаю, що рахунок — за грою»,— зазначив Мірче Луческу.

Результати матчів 26-го туру:
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Чорноморець» (Одеса) — 1:0.
Голи: Корніленко 62.
«Сталь» (Алчевськ) — «Динамо» (Київ) — 1:1.
Голи: Половков 38 — Корреа 33.
«Арсенал» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:2.
Голи: Джакобія 5 — Вукіч 69 пен., Маріка 82.
«Ворскла» — «Кривбас» — 2:1.
Голи: Цуррі (31), Чижов (82) — Сачко (51).
«Таврія» (Сімферополь) — «Металлург» (Запоріжжя) — 5:1.
Голи: 1:0 — Ідахор (21, 32, 53), Гоменюк (45), Едмар (87, пен.) — Кашевський (31).
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Зоря» (Луганськ) — 0:1.
Гол: Храмцов (21).
ФК «Харків» — «Карпати» (Львів) — 0:0.
Про поєдинок «Металург» (Донецьк) — «Металіст», який відбувся вчора ввечері, читайте у наступному номері «ДУ».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • КАНАДЦІ — З ІНШОЇ ПЛАНЕТИ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».