Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЗГАДАЛИ ПРО ЄВРОПУ
Верховна Рада України схвалила Постанову про звернення до президента Парламентської асамблеї Ради Європи пана Рене ван дер Ліндена, президентів, глав урядів і парламентів європейських держав. За це рішення проголосувало 249 народних депутатів з 256 присутніх у сесійному залі.

«Депутати ВР звернулися за рішенням щодо конституційності указів про дострокове припинення повноважень Верховної Ради V скликання до Конституційного суду України. Суд розглянув цю справу у відкритому засіданні і перейшов до заключного етапу — винесення рішення. Проте на цьому етапі зазнав безпрецедентного втручання у свою діяльність з боку Президента України: протягом декількох днів Президент України у незаконний спосіб звільнив з посади трьох суддів КСУ, чим унеможливив прийняття рішення, яке могло би стати відправним пунктом у розв'язанні штучно створеної політичної кризи. Такими діями (і низкою подібних, особливо щодо звільнення і призначення голів судів загальної юрисдикції) Президент України демонструє спробу узурпувати владу»,— зазначено у зверненні.
Депутати також висловлюють стурбованість з приводу того, що Президент України демонстративно нехтує рекомендаціями ПАРЄ, у резолюції якої від 19 квітня 2007 р. пропонується для залагодження конфлікту взяти за основу рішення КСУ та норми Конституції України. «Уже після прийняття зазначеної резолюції видається кілька указів сумнівної легітимності, чим ще більше поглиблюється політичний конфлікт, відповідальність за який повністю несе Президент України. Парламентська коаліція та уряд України і надалі вживатимуть заходів для врегулювання ситуації правовим способом. Сподіваємось, що така позиція буде сприйнята вами з розумінням»,— йдеться в документі.
також у паперовій версії читайте:
  • ДАТА — НЕ ГОЛОВНЕ
  • ЯКБИ В НЕДІЛЮ...
  • МОРОЗ ПРОПОНУЄ «ЗАМОРОЗИТИ» ПЕРЕГОВОРИ
  • НАС ЗНОВУ «ПОРАДУЮТЬ»?
  • ТОМЕНКО: «ДЕ ГАРАНТІЇ?»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».