Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РОЗСЛІДУВАННЯ «ТЕРАКТУ» НА ЗАЛІЗНИЦІ: МОТУЗКОЮ РЕМОНТУВАЛИ СТРІЛКУ
Затримано і допитано осіб, яких підозрюють у скоєнні дій, які призвели до аварії швидкісного потяга «Столичний експрес» на маршруті Дніпропетровськ—Київ. Про це заявив керівник головної служби з питань діяльності правоохоронних органів Секретаріату Президента України Валерій Гелетей. «Вони пояснили, що саме сталось. Ці люди дійсно мали причетність, вони працюють на станції, поблизу якої сталася аварія потяга».

Пан Гелетей підтвердив, що «на вал електроприводу механізму стрілочного переводу була намотана мотузка — з метою спроби переведення стрілки. Таким чином робили спроби «відремонтувати» обладнання вже декілька днів. Це не було спеціально зроблено «під потяг» Дніпропетровськ—Київ. Зараз причини цієї пригоди розслідуються в повному обсязі»,— зазначив посадовець.
Головними винуватцями аварії поїзда «Столичний експрес» слідство схильне вважати чергову по станції Росава та електромеханіка дистанції шляху Київ-пасажирський.
Про це вчора на прес-конференції повідомив заступник міністра внутрішніх справ України, начальник департаменту з охорони громадського порядку Василь Фатхутдінов.
За його словами, «звичайно, вони не хотіли, щоб таке трапилося». Заступник міністра зазначив, що коли було виявлено несправність стрілки, «їм треба було попередити машиніста, але вони намагалися самі усунути цю несправність».
Тим часом, Голова Верховної Ради Олександр Мороз назвав «некоректним» звинувачення з боку Президента на адресу міністра транспорту Миколи Рудьковського у зв'язку з аварією потяга. Про це спікер сказав журналістам учора, коментуючи висловлювання Віктора Ющенка на прес-конференції у Вінниці.
Нагадаємо, восьмого травня у Вінниці глава держави висловився за відставку міністра транспорту. Коментуючи заяву міністра про теракти, зокрема з поїздом «Столичний експрес», Ющенко сказав таке: «Коли міністр транспорту в розпал ремонтних робіт бере відпустку і ходить по майданах, у цій країні буде безладдя, і не тільки на залізниці».
Тим часом «Укрзалізниця» визначила розмір відшкодування пасажирам експреса. Південно-західна і Придніпровська залізниці спільно зі страховими компаніями виплатять 300 гривень кожному пасажирові потяга, що другого травня зійшов з рейок. Виплати компенсацій мали початися відучора.
Аби одержати кошти, необхідно звернутися в громадську приймальню Центрального залізничного вокзалу Києва для складання акта про нещасний випадок. Виплати на Придніпровській залізниці здійснюватиме компанія «Український страховий дім», на Південно-Західній — «Раритет».

КАБМІН ЗАОЩАДЖУЄ НА АКУШЕРСЬКИХ ПУНКТАХ І ТУБЕРКУЛЬОЗНИКАХ?
Президент України надіслав листа Прем'єр-міністрові, у якому звертає увагу глави уряду на незадовільне фінансування з бюджету в першому кварталі 2007 року деяких програм загальнодержавного значення, повідомили в прес-службі глави держави.

«На забезпечення медичних заходів щодо боротьби з туберкульозом, профілактики та лікування СНІДу, лікування онкологічних хворих було виділено лише 203,7 тисячі гривень при запланованих витратах на рік в 457,6 мільйона»,— зазначено в листі Віктора Ющенка до Віктора Януковича.
Йдеться також про кошти, не надані на придбання автобусів і комп'ютерів для сільських шкіл, випуск української книги, на заходи з охорони культурної спадщини, розвиток житлово-комунального господарства.
Президент нагадав, що в щомісячному розписі держбюджету витрати за окремими програмами загальнодержавного значення передбачено здійснювати наприкінці року. «Разом з тим на оснащення, наприклад, фельдшерсько-акушерських пунктів і придбання для сільських установ охорони здоров'я автомобілів швидкої допомоги передбачається виділити лише 70 мільйонів гривень, тобто 70% від річної суми».
Президент також наголошує, що Прем'єр «повинен узяти під особистий контроль своєчасність і повноту фінансування відповідних програм і заходів, а також доручити Міністерству фінансів переглянути щомісячний розпис держбюджету і більш пропорційно розподілити річні витрати за такими програмами».
Від Державного казначейства Віктор Ющенко чекає інформації про здійснення витрат за цими програмами і субвенціями.
також у паперовій версії читайте:
  • ВУГІЛЛЯ З ДОМІШКОМ КРОВІ...
  • ІНТЕЛІГЕНЦІЯ ПРОТИ МАУП: СУД ВИГРАНО
  • У ДОНЕЦЬКУ ЗНОВУ ГОЛОДУЮТЬ «ЧОРНОБИЛЬЦІ»
  • ГАЗОПОСТАЧАННЯ ВІДНОВЛЕНО
  • ВІКТОР ЯНУКОВИЧ ЗАЛИШАЄТЬСЯ В БАРСЕЛОНІ. ДЛЯ РЕАБІЛІТАЦІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».