Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПРОГНОЗОВАНИЙ ФІНАЛ
Повторні півфінальні матчі Кубка України подарували вболівальникам справжнє свято. Глядачі стали свідками десятьох забитих м’ячів у двох зустрічах. Як і прогнозувала більшість фахівців, до фіналу потрапили фаворити змагань — київське «Динамо» та донецький «Шахтар».

Харківський «Металіст» приїхав до Києва в піднесеному настрої. Напередодні підопічні Мирона Маркевича з рахунком 5:1 перемогли в чемпіонаті ще одну столичну команду — «Арсенал». Завдяки цьому харків’яни впевнено посідають третє місце у турнірній таблиці. Перша зустріч у Харкові завершилась з рахунком 1:0 на користь киян. Два тижні тому влучним ударом відзначився Артем Мілевський. У Кубку України «Динамо» та «Металіст» зіграли між собою вісім поєдинків, і в жодному харків’янами не вдавалось перемогти. Тому, виходячи на поле, підопічні Мирона Маркевича планували зламати неприємну для себе традицію.
Першу небезпечну атаку організували господарі. Клебер отримав м’яч у штрафному майданчику, та не встиг вчасно пробити, і захисник гостей відвів загрозу. Після цього два кутових у виконанні «Динамо» ледь не завершились взяттям воріт, проте інший бразилець, Рінкон, не влучив у ворота. Відкрити рухунок гості могли також після подачі кутового. На чотирнадцятій хвилині Рикун зробив передачу від прапорця на дальню штангу, а Шовковський помилився на виході. Цим скористався Антонов, однак нападник пробив поруч зі стійкою. А в наступній атаці харків’яни вийшли вперед. Під час контратаки Антонов обіграв Родріго, зблизився з Ващуком і віддав передачу Фоміну. Руслан відразу переправляє м’яч у сітку воріт «Динамо» — 0:1. Проте не довго тішились гості — за хвилину рахунок став нічийним. Це Несмачний з лівого флангу зробив навісну передачу на Ротаня, який спочатку пробив у поперечину, а повторним ударом відправив м’яч Клеберові, котрий практично від лінії воріт добив його в сітку — 1:1. А на 23-й хвилині у ворота «Металіста» був призначений пенальті. Атаку «Динамо» зупинив Горяїнов, який у штрафному майданчику боровся за мяч з Рінконом. Діого опинився на газоні, й арбітр показав на одинадцятиметрову позначку. Удар Рінкона голкіпер гостей відбив, але, на жаль для вболівальників харків’ян, першим біля м’яча опинився захисник динамівців Родріго — 2:1. Змінити рахунок до перерви жодній з команд не вдалось, хоча небезпечні моменти виникали біля обох воріт.
Тільки-но розпочався другий тайм, як «Металіст» дістав право пробити пенальті. Захисник киян Віталій Мандзюк збив нігерійського нападника Онєкачі Нвоху, а Рикун забиває Шовковському — 2:2. Після цього команди почали грати активно: м’яч практично не затримувався в центрі поля. На 53-й хвилині після штрафного у виконанні Алієва «гаряче» було у штрафному майданчику «Металіста», гравці якого ледь вибили м’яч подалі від воріт. Дві нагоди мав нігерієць Нвоха, але забити гол нападникові не вдалось. Натомість футболісти «Динамо» до завершення поєдинку зробили це ще двічі. Спочатку з другої спроби реалізував пенальті Рінкон, а за чотири хвилини до закінчення основного часу крапку в цій зустрічі поставив Олег Гусєв — 4:2 на користь господарів.
Сімферопольська «Таврія» знову не спромоглася втримати прийнятний результат в матчі проти гранда українського футболу. Так само, як і в поєдинку чемпіонату проти «Динамо», що відбувся півтора тижні тому, сімферопольці, маючи перевагу у два м’ячі, примудрилися її втратити. Уже на шостій хвилині господарі вели в рахунку — 2:0. Спочатку помилкою в обороні гостей скористався Володимир Гоменюк, який увірвався до штрафного майданчика, обіграв двох захисників донеччан і з гострого кута пробив у дальню «дев’ятку». Ще через три хвилини сімферопольський стадіон вибухнув удруге. Едмар зі штрафного виконав подачу в напрямку до воротарського майданчика, де спритнішим за всіх виявився Ірмантас Зельмікас, який головою відправив м’яч у ворота Шуткова. Проте радіти кримським вболівальникам довелося недовго. На 23-й хвилині захисник гостей Дмитро Чигринський головою замкнув подачу з кутового, а за три хвилини Матузалем скористався відмінною передачею Вукіча, і рахунок став нічийним — 2:2. Після цього «Шахтар» заспокоївся й упевнено контролював перебіг поєдинку (гостей влаштовувала результативна нічия, адже перша зустріч в Донецьку закінчилася з рахунком 0:0). Кримчани натомість робили спроби вийти вперед, проте досягти успіху їм не пощастило: за весь час у площину воріт «Шахтаря» не був спрямований жоден удар, тоді як гірники мали ще кілька шансів, щоб вирвати перемогу, проте Матузалемові не вдалося реалізував нагоду. На 65-й хвилині бразилець головою замикав подачу Срни, але на його удар упритул зреагував голкіпер господарів Тодіч, перевівши м’яч на кутовий. А на 76-й хвилині Матузалем, пробивши зі штрафного, влучив у поперечину — нічия (2:2) вивела донеччан до фіналу. 27 травня у Києві на полі НСК «Олімпійський» вони вчетверте у своїй історії у вирішальному поєдинку за Кубок України зустрінуться з київським «Динамо». Поки що рахунок зустрічей — 2:1 на користь киян.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • КУБОК — НАШ
  • ФІНІТА ЛЯ КОМЕДІЯ
  • «АЗОВМАШ» ВІДСТАВ
  • УГОРСЬКИЙ ТРІУМФ
  • УКРАЇНСЬКИЙ ПІЩАНИЙ ПРОРИВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».