Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
БІЛЬШІСТЬ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ — ПРОТИ ДОСТРОКОВИХ ВИБОРІВ?
Більшість населення України (55%) не підтримує указ Президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради України та проведення дострокових виборів.

Про це повідомив учора на прес-конференції в УНІАН президент Центру «СОЦІС» Микола Чурілов, посилаючись на результати соціологічного опитування, проведеного з 20 до 27 квітня 2007 р. працівниками центру.
Згідно з отриманими даними, на підтримку указу висловилися 36% опитаних. Решті респондентів — 9% — було важко відповісти на поставлене запитання.
Водночас, якби у найближчу неділю відбулися президентські вибори або вибори до ВР, 76% респондентів «обов'язково» або «скоріше взяли б участь» в голосуванні. Про те, що не хочуть брати участь в голосуванні, заявили 19% опитаних, а 5% було важко визначитися.
Відповідно до результатів дослідження, на виборах до Верховної Ради з 15 партій та блоків, включених до анкети, пройшли б шість. Так, за Партію регіонів віддали б голоси 37% виборців, за БЮТ — 21, за блок «Наша Україна» (В. Балога, Р. Безсмертний, Ю. Єхануров) — 9, за блок «Народна самооборона Ю. Луценка» та Комуністичну партію України — по 4%, за Соціалістичну партію України голосували б 3% виборців. По 1% голосів набрали б Народна партія (В. Литвина), Прогресивна соціалістична партія (Н. Вітренко), Українська народна партія (Ю. Костенка). Всі інші партії мали б нижчий рейтинг.
Проте слід врахувати, додали організатори дослідження, що 9% опитаних не дали відповіді, а 7% сказали, що проголосували б проти усіх зазначених партій чи блоків.
Стосовно того, чи слід проводити дострокові парламентські вибори водночас із достроковими президентськими, 47% респондентів відповіли позитивно, а 39% — негативно, а 14% респондентів не дали відповіді на це запитання.
При проведенні дострокових президентських виборів, за результатами опитування «СОЦІС», переміг би Віктор Янукович, набравши 34% голосів. Юлія Тимошенко набрала б 18%, Віктор Ющенко — 13%. Інші кандидати: Юрій Луценко, Олександр Мороз, Петро Симоненко отримали б по 3% голосів, а Наталія Вітренко, Володимир Литвин — по 2%. Водночас 9% опитаних проголосували б проти всіх, а 12% було важко відповісти.
Під час дослідження було опитано 1,2 тис. респондентів у 11 регіонах України, в тому числі в м. Києві й АР Крим. Дослідження було проведено за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України віком старше 18 років за статтю, віком і типом поселення. Опитування проводилось шляхом індивідуальних інтерв'ю респондента за місцем проживання (face-to-face).
Похибка вибірки становить 2,8%.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧАС «КРУГЛИХ СТОЛІВ» МИНУВ
  • Є 24 ПРОПОЗИЦІЇ
  • МАЛИНКОВИЧ: «УСІ 18 МІСЦЬ У КС ЗАЙНЯТО!»
  • «ПРЕЗИДЕНТ МАЄ ПРАВО»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».