Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«СЕВІЛЬЯ» ПРАГНЕ ДУБЛЯ
Іспанським клубам у Кубку УЄФА пощастило зробити те, чого безуспішно прагнули в Лізі чемпіонів команди з туманного Альбіону. 16 травня в шотландському Глазго на стадіоні «Хемпден Парк» за другий за престижністю континентальний трофей сперечатимуться два представники Піренеїв — «Севілья» і «Еспаньйол».

У разі успіху підопічних Хуанде Рамоса «Севілья» повторить досягнення мадридського «Реала» — виграє Кубок УЄФА двічі поспіль.
Тиждень тому барселонський «Еспаньйол» несподівано розгромив на своєму полі одного з лідерів німецького футболу бременський «Вердер». Переконливий рахунок 3:0 не зовсім відповідав перебігу подій на полі стадіону «Монтжуїк» — «бременські музики» напрацювали хоча б на гол, клуб зі столиці Каталонії реалізував більшість створених моментів. У другому побаченні «Вердера» та «Еспаньйола» господарям потрібно було диво. Коли на п'ятій хвилині Угу Алмейда примусив помилитися захисників і голкіпера гостей, для порятунку бременцям залишалося забити двічі. Проте на 19-й хвилині французький рефері Бертран Лайєк поклав край сподіванням глядачів, які влаштували аншлаг на «Везерштадіоні». На другій хвилині він показав першу жовту картку форвардові бременців Мирославу Клозе, а в середині першої половини гри ще й другу за симуляцію. Команда, котрій потрібно було забивати двічі, опинилася без свого найтитулованішого голеадора.
По перерві наставник «Вердера» Томмі Шааф пішов ва-банк: господарі перейшли на гру в три захисники, замість Патріка Овомойєли вийшов хавбек Кевін Шиндлер. Ставка не зіграла: голи Коро і Лакруса на 50-й і 60-й хвилинах вбили інтригу протистояння остаточно — «Еспаньйол» переміг і в Бремені.
Натомість у Севільї інтрига зберігалася до останніх хвилин. Чинні володарі Кубка УЄФА і Суперкубка Європи, які тиждень тому мінімально програли середняку іспанського чемпіонату «Осасуні», мали покарати команду з Памплони за марнотратство на своєму полі. Так і сталося — «Осасуна» сподівалася зберегти рахунок 0:0 і до певного часу на половині поля «Севільї» з'являлася епізодично. Втім, дії «Севільї» нечасто призводили до загострень. Наприкінці першого тайму були винагороджені індивідуальні дії бразильця Луїша Фабіану. Він по центру продерся до штрафного майданчика крізь трьох захисників і з близької відстані переграв голкіпера Рікарду. «Для нас важливим бул гол Луїша Фабіану. М'яч до перерви суттєво полегшив завдання на гру — забити двічі»,— сказав на післяматчевій прес-конференції головний тренер господарів Хуанде Рамос.
На 53-й хвилині «Севілья» примусила воротаря памплонців капітулювати вдруге: Даніел Алвеш м'яко навісив до штрафного майданчика, а Ренато з лету увігнав м'яча до сітки. Рахунок 2:0 виводив до фіналу команду Хуанде Рамоса, «Осасуна» спробувала штурмувати ворота Палопа, але господарі були набагато ближчими до того, щоб перемогти розгромно, ніж гості до рятівного голу.
Цікаво, що команди, котрі гратимуть у фіналі Кубка УЄФА, минулої неділі зіграли на севільському стадіоні «Рамон Санчес Пісхуан» у межах чергового туру Прімери. Господарі були сильнішими за «Еспаньйол» — 3:1.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕРШЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ
  • У ПОШУКАХ ПРАВДИ
  • ЗОЛОТИЙ АМСТЕРДАМ
  • БУТИ ЧИ НЕ БУТИ?
  • В’ЯЧЕСЛАВ ЗАВАЛЬНЮК:«ВІРЮ В ТЕ, ЩО МИ ЗАЛИШИМОСЬ В ЕЛІТІ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».