Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПАЛАТА ПРЕДСТАВНИКІВ КОНГРЕСУ: «GO HOME!»
Американський Конгрес зобов'язав президента США Джорджа Буша розпочати виведення військ з Іраку не пізніше як першого жовтня. Відповідний законопроект ухвалила палата представників, підтримавши його голосами 218 конгресменів. Проти висловилось 208 законодавців.

Одна зі статей закону про терміни згортання американської присутності в регіоні є частиною іншого законопроекту, яким заплановано додаткове асигнування 124,2 мільярда доларів на військові операції в Афганістані та Іраку. Відповідно до положень цього законопроекту кошти надаватимуться лише за умови законодавчого закріплення за президентом зобов'язання розпочати виведення військ не пізніше першого жовтня поточного року та повністю завершити процес до першого квітня 2008 року.
Документом передбачено також ситуацію, за якої згортання військової присутності в Іраку може розпочатися першого червня. Такої реакції від американського керівництва вимагає Конгрес у разі невиконання урядом Іраку вимог, спрямованих на гарантування безпеки в країні та її подальшого політичного й економічного розвитку. Факт дотримання графіка реформ іракським керівництвом повинен проконтролювати і письмово засвідчити глава Білого дому, наголошується в документі. «Американські війська застрягли в громадянській війні, де немає ні чітко визначеного ворога, ні чіткої стратегії перемоги»,— прокоментував законопроект лідер більшості в палаті представників Стені Хоєр.
Натомість представники Республіканської партії обіцяють і надалі відстоювати протилежну позицію, вони відмовляються від ідеї дострокового виведення військ з Іраку і визначення «дати капітуляції».
Експерти зауважують, що попри різку критику з боку опонентів та виконавчої влади демократи зможуть забезпечити необхідну кількість голосів для схвалення законопроекту в сенаті.
Джордж Буш не раз закликав Конгрес надати додаткові кошти для здійснення військових операцій в Іраку та Афганістані негайно і без будь-яких умов. Господар Білого дому попереджав також про твердий намір накласти вето на документ, який не міститиме положення про термін виведення військ.
також у паперовій версії читайте:
  • ЄВРОПАРЛАМЕНТ ВИСТУПАЄ ЗА ВІДСТАВКУ ГЛАВИ ВСЕСВІТНЬОГО БАНКУ
  • ВОЛОДИМИР ПУТІН: «РОСІЯ ГОТОВА ДО БУДЬ-ЯКИХ МОДЕЛЕЙ І ФОРМ ІНТЕГРАЦІЇ»
  • «СЛАВА АЛЛАХУ, БЕН ЛАДЕН ЖИВИЙ!»
  • ДЖЕК-ПОТ — НЕ НАЙБІЛЬШЕ ЩАСТЯ
  • ЧИ МОЖНА ПЕРЕМОГТИ АФГАНСЬКИХ ПАРТИЗАНІВ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».