Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ІЗ ВІДОМИМ ФОТОХУДОЖНИКОМ ПОВЕЛИСЯ НЕГОСТИННО
У центрі Києва біля Оперного театру троє невідомих пограбували польського фотографа зі світовим ім'ям Кшиштофа Гералтовського. Він перебуває у нашій столиці в зв'язку з проведенням двох виставок у межах Фотобієннале. До нього підійшли троє молодиків і здалеку показали йому посвідчення, «схожі на міліцейські». Митець, що непогано володіє російською мовою, відразу засумнівався в їхній дійсності, але ближче ознайомитися з документами йому не надали можливості. Двоє з грабіжників підійшли спереду, а третій — ззаду, приставивши до спини ніж.

Зі словами «Давай гроші!», вони відібрали сумку. Забравши всі гроші — 800 євро, зловмисники відразу відкинули документи і втекли. За словами пана Гералтовського, усе це відбувалося за кілька хвилин і стало шоком для нього.
Кшиштоф Гералтовський, якому невдовзі виповниться 70 років, розповів, що писати заяву в міліцію не став. «Я б не впізнав грабіжників, нічим би не зміг допомогти слідству, тому вирішив не витрачати даремно час»,— пояснив він.
У Києві в рамках Місяця фотографії проходять дві виставки митця, об'єднані однією назвою — «Обличчя як прапор». На одній з них презентовано його кольорові портрети, на другій — чорно-білі.
Гералтовський — відомий фотопортретист, знімає з кінця 60-х років. Його роботи купують відомі світові музеї й видання.

НОВЕ СЛОВО «ОКЕАНУ ЕЛЬЗИ»
Популярний гурт випустив новий альбом «Міра», присвячений нещодавно загиблому другові та продюсеру Сергію Товстолузькому. Музиканти кажуть: від нового альбому не слід чекати звичайного «Океану». В піснях — жодного політичного підтексту, а змісту й почуттів набагато більше.

Гурт вирушає у всеукраїнський тур на підтримку альбому, 22 травня відбудеться концерт у Києві. Святослав Вакарчук зізнався, що після подорожі «Океан» має намір почати продюсерську діяльність. Він сказав журналістам: «Дуже мало з'являється, як на мою думку, індивідуальності. Цього страшенно не вистачає. Хтось хоче наслідувати одних успішних, хтось — інших. Хтось хоче просто епатувати — і це теж тільки форма. Форму вже навчились робити, упаковка просто класна, а змісту поки не спостерігається. Тому в цьому вбачаємо основне своє завдання — знайти цей зміст».
також у паперовій версії читайте:
  • У КИЄВІ СТАРТУВАВ МІЖНАРОДНИЙ КІНОФОРУМ
  • ТРЕТЬОГО УКАЗУ НЕ БУДЕ?
  • ЗЕЛЕНУ ЗОНУ ОБМІНЯЮТЬ НА «ЗЕЛЕНЬ»?
  • БРАКОНЬЄРІВ ОБСЛУГОВУЮТЬ ВІДМІННО
  • СВЯТОСЛАВ ПІСКУН — ЗНОВУ ГЕНПРОКУРОР
  • БАБЕЛЬ ПОВЕРНЕТЬСЯ ДО ОДЕСИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».