Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ДАВНІЙ ПІДРУЧНИК ФОКУСНИКІВ ПОБАЧИТЬ СВІТ

Лука Пачолі, автор відомої книги «Сума арифметики, геометрії, дробів, пропорцій і пропорційності», написав компендіум «Про силу чисел» між 1496 і 1508 роками. У ньому містяться відомості про те, як жонглювати, ковтати вогонь, змушувати танцювати монетки, а курячі яйця — ходити. Він також навчає складати прості математичні головоломки, схожі на сучасні «судоку», і показувати карточні фокуси. Автор не є винахідником цих задач і трюків, він лише звів їх в одну книгу, своєрідний підручник. Крім того, в «Силі чисел» йдеться й про інженерні праці Леонардо да Вінчі.
Трактат, написаний італійською (хоч має латинський заголовок), кілька разів потрапляв у поле зору науковців та біографів Леонардо, але ніколи не був опублікований. Рукопис нині зберігається в Болонському університеті.


МИША ЗАТРИМАЛА ЛІТАК
Виліт пасажирського літака Боїнг-777 авіакомпанії «В'єтнамські авіалінії» затримали більш ніж на чотири години через виявлену на борту білу мишу, повідомляє Укрінформ з посиланням на MIGnews.
Один з пасажирів літака, що мав летіти за маршрутом Ханой-Токіо, побачив, як між рядами сидінь бігає біла миша. Аби знайти маленького порушника порядку технічному персоналові знадобилося кілька годин.
За попередньою версією, пасажир, який проніс мишу в салон лайнера, погано наглядав за нею і не помітив, як вона утекла.

ДОМАШНІ УЛЮБЛЕНЦІ — КРАБИ-САМІТНИКИ
Краби-самітники — найпопулярніші домашні тварини в Австралії. Ці представники морської фауни завоювали любов не лише завдяки поступливому характеру, а й низьким витратам на утримання, повідомляє Укрінформ з посиланням на MIGnews.
Як вважає менеджер одного із зоомагазинів Джон Пападакіс, діти обожнюють цих членистоногих за веселу вдачу і нешкідливі витівки. Краби весь час рухаються, розважаючи тим самим людей, котрі за ними спостерігають. Пападакіс також наголосив, що тривалість життя «самітників» вища, ніж в акваріумних рибок або гризунів, а клопоту з ними набагато менше, ніж із собаками або кішками. Більш того, ці ракоподібні зовсім не кусаються.
Коштують краби-самітники від п'яти до семи австралійських доларів (близько 3,7–5 доларів США), а харчуватися можуть «відходами» зі столу господаря.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • ЗНАХІДКИ
  • МАНДРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».