Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ДО РОСІЇ — БЕЗ «РОСІЯН»
Сьогодні в Москві стартує чемпіонат світу з хокею. Уже вдев’яте поспіль виступатиме серед шістнадцяти найсильніших збірних світу збірна України, і вкотре на першому етапі змагання для підопічних Олександра Сеуканда визначальним стане один-єдиний матч.

Всерйоз сподіватися на те, що вдасться зачепитися хоча б за нічию сьогодні з фінами або в неділю з росіянами — надто оптимістично. За всю історію виступів в елітарному дивізіоні світового хокею з командою Фінляндії українці грали шість разів і незмінно поступалися (різниця шайб теж промовиста — 4:31). Зі збірною Росії «синьо-жовті» в офіційних матчах на світових форумах зустрічалися тричі: 1999 року в норвезькому Хамарі програли 1:4, 2002-го у шведському Гетеборгу сенсаційно зіграли внічию — 3:3, торік у Ризі були розгромлені з рахунком 0:6. Ще чотирьох поразок від сусідів наші хокеїсти зазнали в товариських поєдинках.
Звісно, «тризубі» виходитимуть на майданчик і битимуться за результат у кожній зустрічі, та все ж визначальним стане протистояння, яке відбудеться першого травня. Цього дня опонентами підопічних Олександра Сеуканда будуть хокеїсти Данії. Переможець «малого фіналу» ще на рік продовжить своє перебування в еліті хокею, переможений доводитиме це право в квартеті таких самих невдах. Зі збірною Данії українці мають непогану статистику — в семи зустрічах з цією командою зафіксовано по три виграші і нічиї, одного разу зафіксовано перемогу опонента (різниця шайб — 21:15).
Та є в нинішньому скликанні національної команди України суттєві кадрові проблеми. Майже десяток наших «росіян» відмовилися від виступів на чемпіонаті світу, мотивуючи це тим, що в такому разі вважатимуться легіонерами (а за кожного іноземного гравця клубам суперліги доводиться платити по 60 тисяч доларів). Утім, за словами президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна, насправді всі питання з російською хокейною федерацією було вирішено і спортсмени мали можливість грати в синьо-жовтій формі. На підтвердження своїх слів Брезвін називає прізвища Сергія Климентьєва, Андрія Срюбка, Дмитра Цируля, Віталія Доніки і новоспеченого чемпіона Росії в складі магнітогорського «Металурга» В’ячеслава Завальнюка (щоправда, цей захисник уже заявив про завершення кар’єри після чемпіонату світу). Тож основу збірної склали українські гравці білоруських клубів. Водночас наші данські опоненти таких проблем із запрошенням хокеїстів не мають і декларують навіть приїзд своїх «енхаелівців». Останній тренувальний поєдинок команда Данії програла збірній Латвії — 2:5.
також у паперовій версії читайте:
  • ОДИН М’ЯЧ НА ДВОХ
  • «ВОВЧИЙ» ТРОФЕЙ ТОМО МАХОРИЧА
  • РОЗМИНКА ПЕРЕД БОЄМ
  • УЄФА ГОТУЄТЬСЯ
  • ПОЛЬСЬКИЙ ПЛАН

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».