Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЦЕ ЦІКАВО
ЛЕТІТЬ, ЛЕЛЕЧЕНЯТА...
Непоганий подарунок зробив собі до власного 28-ліття полтавець Вадим Яковенко. Якщо все складеться як задумано, то незабаром він подорожуватиме до США. За коштом компанії «Кока-Кола України». Таку честь історик за фахом, а нині спеціаліст Полтавського домобудівельного комбінату, виборов, узявши участь у конкурсі, що його оголосив Національний олімпійський комітет на кращий малюнок — ескіз талісмана для збірної України, яка візьме участь в Іграх 2008 року в Пекіні.

Як ми повідомляли, талісманом національної збірної будуть симпатичні лелеки у синіх бейсболках з гербом України й олімпійськими кільцями. Про це повідомив президент НОК Сергій Бубка на прес-конференції за результатами конкурсу. Поміж 150 робіт, представлених на конкурс, саме малюнок полтавця В. Яковенка завоював прихильність журі. Відтепер талісманом наших спортсменів будуть пташенята, котрі з давніх-давен вважаються символом нашої культури і приносять щастя в родини.
Визначення полтавця переможцем престижного конкурсу стало сенсацією для обласного центру. Ваги перемозі В. Яковенка додає й той факт, що змагався він з доволі маститими й визнаними майстрами, хоча сам не є професійним художником.
— Гадаю, що в цьому випадку йдеться не про хист до малювання, а про прагнення втілити ідею конкурсу — створити талісман для олімпійців, спортсменів, котрі захищатимуть честь країни на іграх далеко від Батьківщини, і які обов'язково повернуться додому з перемогою,— прокоментував підґрунтя свого успіху переможець.— Основну увагу я приділив тому, щоб відобразити цю ідею в ескізі талісмана...
Як зізнається Вадим, він сам не надто сподівався на перемогу, бо усвідомлював, що вибороти першість йому, практично невідомій у світі мистецтва людині, буде вкрай важко. Якогось особ-ливого хисту до малювання, за його словами, він не має. Досвід полтавця обмежується тим, що він любив малювати в дитинстві, певний час відвідував художню студію. До творчості його надихає півторарічна донька, з якою Вадим вечорами разом малює. Переважно — персонажів українських казок. Лелеки теж є серед їхніх улюблених героїв.
Вадим Яковенко спортом, власне, не захоплюється. Вважає себе вболівальником, хоча час від часу грає з друзями на тенісному корті. Але становлення українського спорту, успіхи й поразки національних збірних не залишають байдужими полтавця. Узявши участь у конкурсі НОК, Вадим Яковенко щиро прагнув допомогти нашим спортсменам подолати чергову сходинку у світовому визнанні українського спорту.

Олександр БРУСЕНСЬКИЙ
також у паперовій версії читайте:
  • НІАГАРСЬКИЙ ВОДОСПАД «ПІДРІС»
  • КІТ ЛІСОВИЙ — РОДИЧ СВІЙСЬКОГО
  • ГЛОБАЛЬНЕ ПОТЕПЛІННЯ Є НЕЗВОРОТНІМ?
  • ЧЕРЕМША НА СТОЛІ Й В АПТЕЧЦІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».