Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ОСВІТА
АМЕРИКАНСЬКІ ДИПЛОМИ ХЕРСОНСЬКИХ СТУДЕНТІВ
У вихованців економіко-юридичного факультету Херсонського державного університету з’явилась унікальна можливість водночас одержати дипломи свого закладу та державного університету штату Нью-Йорк Кентон (SUNY Canton). Цікаво, що перша програма подвійних дипломів була укладена американським навчальним закладом три роки тому з Московським державним університетом. ХДУ — другий ВНЗ на пострадянському просторі, який удостоївся такого права.

— Ідея подвійних дипломів для студентів, які навчаються за спеціальностями «Економічна теорія» та «Економіка підприємства», та для бакалаврів згаданих спеціальностей виникла під час перебування у США проректора нашого університету Олександра Володимировича Співаковського,— розповідає начальник відділу міжнародних зв’язків ХДУ Григорій Баран.— Після цього розпочалася підготовча робота: обмін навчальними планами, програмами і курсами, уточнення різних деталей, розроблення спільних проектів. Відбулося кілька відео-конференцій, які продемонстрували технічні й методичні можливості херсонського університету, підтвердивши, що освіту в ньому здобувають конкурентоспроможну, на рівні світових стандартів.
З’ясувалося, що понад 70 відсотків предметів американці можуть нашим студентам перезарахувати. Інші 30 відсотків (це — шість дисциплін і практика) слід скласти за американською програмою. Вже нині заінтересовані зможуть безкоштовно прослухати ознайомчий курс.
Ті, хто братимуть участь в програмі, набувають офіційного статусу студентів американського ВНЗ, на них поширюються права і пільги американських студентів. Це — суттєвий момент, оскільки херсонці мають шанс на річне стажування в США. Практику можна буде пройти на вибір: в Україні або в Америці.
— Що стосується оплати за навчання,— продовжує Григорій Петрович, то платитимуть херсонці за бізнес-освіту стільки ж, як і мешканці штату Нью-Йорк. Між іншим, для жителів інших штатів навчання обходиться значно дорожче.
Студенти укладатимуть договори безпосередньо з американським університетом. Для участі в програмі потрібне бездоганне знання англійської. Ось чому при центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації ХДУ планується створити курси англійської мови для підготовки до складання іспиту TOEFL. Аби бути зарахованим у програму, з TOEFL слід набрати 61 бал.
Ще одна вимога до претендентів — навички роботи з комп’ютером, адже навчання ведеться дистанційно. Програма «Black Board» дає змогу викладати на відстані будь-який предмет і створює всесвітню віртуальну аудиторію. Ця програма — гнучка. У ній є все: плани навчання, матеріали для читання й самостійної роботи, питання для самопідготовки, тести...
— Викладання ведуть професори SUNY. З ними можна буде спілкуватися у форумі, чаті, за допомогою електронної пошти, відео-конференцій,— пояснює Григорій Баран.— Приміром, студентові повідомляють: у середу в такі-то години відбудеться тестування. У призначений день і час він одержує запитання. Запускається таймер. За визначений період студент має виконати завдання. Цікаво, що під час виконання завдань викладач може вносити до студентської роботи поправки. Словом, усе продумано до дрібниць й апробовано на кількох поколіннях заокеанських студентів. Ще один важливий момент: ХДУ надає консультанта з кожного предмета. Група наших викладачів пройшла в США стажування й викладатиме за американськими стандартами. Координує програму декан економіко-юридичного факультету Наталія Тюхтенко.
Інноваційна програма розрахована на чотири роки й об’єднує фундаментальні наукові знання з економіки, які дає ХДУ, з американським стилем менеджменту і практикою бізнесу держуніверситету штату Нью-Йорк. Наявність американського диплома бакалавра бізнес-адміністрування з технологічного менеджменту дасть змогу випускникам ХДУ бути впевненішими на ринку праці, збільшить їхні шанси з працевлаштування у провідні міжнародні компанії та банки, забезпечить кар’єрне зростання.

Софія СЕРЕБРЯКОВА
також у паперовій версії читайте:
  • ХТО ПРОГРАВ, ХТО ВИГРАВ
  • «КВАДРАТИ» ДЛЯ ЩАСЛИВЦІВ
  • ПРО ЩО МОВИТЬ ЖИВА ГЛИНА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».