Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КУЛЬТУРА
ХІТИ ВІД ГЛЕННА ХЬЮЗА

Ім’я британця Гленна Хьюза — легендарне серед шанувальників класичного року у світі. Він працював у кількох музичних колективах, але найбільшої популярності досяг як бас-гітарист культової групи «Deep Purple». На честь свого 55-ліття він здійснює європейський тур, у межах якого відбувся сольний концерт у Києві. Понад дві години захоплені глядачі слухали його стоячи.

Дебютувавши сорок років тому, Гленн розпочав блискучу кар’єру в рідному містечку Кенноні (Стаффордшир) — грав на соло-гітарі в місцевій біт-групі «The News». За півроку перейшов до гурту «Finders Keepers», де опанував бас-гітару. Соул-манера, у якій початківець акомпанував вокалістам, його майстерне наслідування техніки відомого на той час Доналда Данна швидко привернули до талановитого новачка увагу публіки.
Шістнадцятирічного віртуоза помітив продюсер Том Геллі. Разом з іншими музикантами вони створили проект «Trapeze», що виявився успішним. Лише за три роки класичне пауер-тріо видало два студійні альбоми та збірку найкращих пісень, зробивши ім’я на Американському континенті.
Посипалися запрошення до співпраці. Амбітний і впевнений у собі Хьюз вірив у свою зірку. Він оселяється в Лос-Анджелесі. Згодом без вагань залишає виплеканий ним «Trapeze» задля роботи в «Deep Purple», що перебувала в зеніті слави. Відтоді обидві групи неодноразово розпадалися й відроджувалися знову, але колесо музичної історії неможливо було спинити. Експериментування не припинялося. Музиканти виконували «забійний», за їхніми словами, фанкі-рок, і техно-транс, і блюз, і поп-метал. Паралельно з двома основними проектами — «Trapeze» та «Deep Purple» — Хьюз час від часу співав і грав на гітарі для інших гуртів, відомих і не дуже. Серед них — легендарні «Black Sabbath» і «Motley Crue».
У певний момент Гленн зрозумів, що поступово і якось непомітно надто захопився станом трансу, до якого часто доводив себе не лише через музичний екстаз, а й вживаючи наркотики чи алкоголь. Почав лікуватися, але подолати недугу пощастило лише 1991 року. Поступово кар’єра, що трохи занепала, набула колишньої сили. Він записує альбом «Addiction», присвячений власній боротьбі з героїном. Загалом із 1977 до 2006 рр. Гленн Хьюз узяв участь у створенні 19 аудіоальбомів, кілька з яких — сольні («Play Me Out», «Blues», «Music for the Divine»), але найкращим, безумовно, вважається «Songs in the Key of Rock». Отже, тепер і кияни змогли почути улюблені хіти.

Юлія ОМЕЛЬЧУК
також у паперовій версії читайте:
  • ВЕЧІР СПІВАНОЇ ПОЕЗІЇ
  • КІНОДЕБЮТ ІВАНА КАВАЛЕРІДЗЕ
  • ДИРИГУЄ НАТАЛІЯ ПОНОМАРЧУК
  • ХРАМИ ЖІНОЧОЇ ДУШІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».