Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЧИМ ЗАВЕРШИТЬСЯ РУКОСТИСКАННЯ?
Президент України Віктор Ющенко заявляє, що згоден призупинити дію свого указу про розпуск Верховної Ради від 2 квітня.
Про це він сказав учора на брифінгу після зустрічі з Прем'єр-міністром Віктором Януковичем.

Глава держави наголосив, що він залишається прибічником вирішення кризи політико-правовим шляхом, який дасть змогу сформувати політичний пакет, прийнятний для всіх сторін.
Президент зауважив, що готовий призупинити указ на невеликий термін, достатній для ухвалення приблизно 10–12 законодавчих актів. На його думку, за умови досягнення компромісу це можна зробити навіть за один день.
Він також повідомив, що сторона Прем'єр-міністра погоджується практично на всі його пропозиції, крім головної — проведення дострокових виборів.
Між тим Віктор Ющенко наголосив, що його позиція з цього приводу залишається незмінною, і дострокові вибори мають відбутися, але перед цим потрібно на законодавчому рівні здійснити низку кроків.
Зокрема, за його словами, це стосується унеможливлення повторення ситуації, що виникла 21–22 березня цього року щодо неконституційного процесу формування більшості. Він пояснив, що інколи це називають імперативним мандатом. До пакету глава держави відніс необхідність ухвалення змін, запропонованих Президентом, до закону про Кабінет Міністрів. У цьому контексті Віктор Ющенко заявив про необхідність ухвалення закону про регламент Верховної Ради, додавши, що існування регламенту у вигляді постанови дає можливість маніпуляцій з цим документом.
Важливим Президент назвав і ухвалення закону про опозицію, без якого неможливо сформувати баланс влади. Він наголосив на необхідності на законодавчому рівні врегулювати виборчий процес, зокрема, шляхом внесення змін до закону про вибори народних депутатів і до закону про статус народного депутата.
До пакету має входити закон, який умовно, за його словами, можна назвати «Про Універсал національної єдності». Необхідно вжити і заходів щодо унормування ситуації в правових органах, оскільки нині спостерігається бездіяльність Генпрокуратури, блокується робота ЦВК тощо, сказав Віктор Ющенко.
Президент наголосив, що в питанні про відновлення роботи ЦВК він готовий дослухатись до пропозицій обох сторін.
До цього пакету потрібно, як підкреслив Віктор Ющенко, включити питання про створення комісії стосовно напрацювання нової редакції Конституції, а також скасування нелегітимних рішень, ухвалених після указу Президента про розпуск парламенту, передовсім постанови уряду про відмову фінансування виборів.
Має бути запроваджено також мораторій на проведення громадських акцій протесту, сказав глава держави.
Він наголосив, що йому хотілося б, аби сторони конфлікту, керуючись рішенням ПАРЄ, листом 13 авторитетних європейських політиків, РНБО, «здоровим глуздом, компромісом, знайшли політичне врегулювання ситуації». «Я сподіваюсь, що сторони знайдуть порозуміння»,— зазначив Президент.
також у паперовій версії читайте:
  • КВАСЬНЄВСЬКИЙ РОЗКРИВАЄ СЕКРЕТИ
  • ШАПОВАЛ ЗАЛИШИТЬСЯ В КОМАНДІ ЮЩЕНКА
  • НОТНА ГРАМОТА ПАРЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».