Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ВОЛОССЯ ФАРАОНА ПОВЕРНУЛИ НА БАТЬКІВЩИНУ

Ця історія почалася в середині 70-х років минулого століття, коли знайдену за сто років до того в Долині царів у Луксорі мумію царя, що правив у XIII ст. до нашої ери, переправили із Каїрського музею до Франції для з'ясування причин раптового погіршення її стану. Один вчений, що входив до групи з чотирьох експертів, котрі 1976 року вивчали фрагменти волосся Рамзеса II, савана, в який було загорнуто тіло, і натрону (сіль), що використовується під час бальзамування, вирішив залишити на згадку кілька раритетів.
Ніхто ніколи б не дізнався про це, якби за тридцять років син дослідника не виставив волосся фараона на Інтернет-аукціон, запросивши за нього дві тисячі євро, як додаток він пропонував шматочок савана і залишки муміфікаційної смоли за 500 євро. Звістка про дивний лот досягла Каїра. Поки у Вищій раді у справах давнини намагалися докопатися до істини, в Греноблі поліція заарештувала торговця.
Скандал швидко і мирно залагодили. Париж не заперечував проти повернення реліквії на батьківщину, пообіцявши, що «єгиптолога» не переслідуватимуть у судовому порядку.
Стосовно цінностей, які повернулися на батьківщину, то вони, обіцяють єгипетські фахівці, незабаром займуть своє законне місце в Каїрському музеї.


ЗНАЙШЛИ ДИТИНЧА ТЮЛЕНЯ
У зоопарку фінської столиці виходжують дитинча тюленя, яке знайшли в центрі Гельсінкі, повідомляє Укрінформ із посиланням на Associated Press.
Перехожі побачили його в парку на березі затоки Теєле й спробували нагодувати, бо воно виглядало худим, а потім викликали рятувальну службу. Рятувальники, в свою чергу, звернулися по допомогу до фахівців столичного зоопарку. Нині малюк перебуває у звіринці на острові Коркеасаарі, де в його розпорядження надали окремий басейн.
За словами ветеринара Еви Родбек, тюленя голодувало, оскільки його вага — менше, ніж десять кілограмів, тоді як для 3–4-тижневого біляка нормальною є 30–40 кілограмів.
У зоопарку дитинча відгодують і після реабілітації випустять на волю у Фінську затоку подалі від Гельсінкі.
Доля тюленяти стурбувала мешканців фінської столиці. Вони телефонують у зоопарк, запитують про самопочуття тварини і пропонують дати їй ім'я. Однак стать тюленяти досі не відома. Щоб малого не турбувати, детальне обстеження відклали на пізніше. Тому поки знайду кличуть «Біляк».

також у паперовій версії читайте:
  • НОУ-ХАУ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ТЕСТ
  • МАНДРИ
  • КРОСВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».