Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НА ЧЕМПІОНІВ ВАРТО ПОЧЕКАТИ
Менше місяця залишилося до початку вирішальної серії матчів у боротьбі за звання чемпіонів України з баскетболу. Протягом кількох останніх років у фіналі незмінно зустрічалися маріупольський «Азовмаш» і БК «Київ». Перший крок до нового з'ясування стосунків столичні «вовки» вже зробили, розгромивши у чвертьфіналі миколаївських баскетболістів.

Натомість підопічні Рімаса Гірскіса через участь у фіналі чотирьох Кубка Європи ФІБА перший поєдинок із сьомим, за підсумками регулярної першості, криворізьким «Кривбасбаскет-Люксом» провели напередодні.
Київська команда, якою після численних тренерських ротацій нині керує словенський фахівець Томо Махорич, не мала ускладнень у жодному з двох матчів з муніципальним баскетбольним клубом «Миколаїв». У першій зустрічі не було зіграно і половини першої десятихвилинки, як перевага БК «Київ» стала переконливою. За чотири хвилини «вовки» набрали 15 пунктів, а «корабели» — всього два. Найактивнішу участь у розгромі восьмої команди країни взяв Дамір Ранчич, який успішно бомбардував кільце гостей з-за шестиметрової лінії і в підсумку став найрезультативнішим у складі киян, набравши 19 очок. Артур Дроздов потішив публіку ефектними слем-данками, молодий центровий Олексій Печеров упритул підійшов до показника, який на американізованому баскетбольному сленгу називається «дабл-дабл»: він набрав дев'ять очок і зробив стільки ж підбирань, до того ж відзначився трьома блок-шотами. Після першої чверті рахунок був розгромним — 32:10, на велику перерву команди пішли, коли на табло світилися цифри 53:19. Лише в другій половині «вовки» скинули оберти, і миколаївці змогли зіграти на рівних, зробивши остаточний результат дещо пристойнішим — 88:52.
Історія повторилася і на виїзді: тотальна перевага БК «Київ» і перемога фаворита з рахунком 91:67. Сімнадцять очок приніс своїй команді Мілан Дозет, найрезультативнішим знову став Дамір Ранчич (18 пунктів).
На стадії півфіналів столичний клуб теж вважатиметься фаворитом, адже за всю свою ще недовгу історію БК «Київ» лише одного разу — у сезоні 2002/2003 років не виходив до фіналу. У решті випадків «жовто-зелені» незмінно боролися за медалі найвищої проби.
У муніципального баскетбольного клубу «Миколаїв» — інші плани. На цей колектив чекають суттєві зміни. Ще до початку серії плей-оф головний тренер «корабелів» Валентин Берестнєв, який керував командою 12 сезонів (рекорд суперліги), заявив, що після завершення сезону піде у відставку. «Я вже багато років очолюю «Миколаїв», і щороку команда потрапляє до плей-оф. У нинішньому сезоні клуб показав найгірший результат у регулярному чемпіонаті. Мені вже нецікаво боротися за восьме місце. Якщо знайдуться гроші і керівництво клубу поставить завдання бути в трійці призерів, то я охоче поновлю роботу»,— сказав фахівець.
Суперником віце-чемпіонів України на півфінальній стадії буде южненський «Хімік», який цього року теж погіршив свої результати. Команда з Одещини кілька років поспіль завершувала сезон з бронзовими нагородами, а тепер фінішувала четвертою в регулярній першості, чим суттєво погіршила свої шанси — перевагу власного майданчика «Хімік» мав тільки у так званому «хімічному дербі» проти «Сумихімпрома». У Южному господарі просто декласували опонента (94:74), а от у другому поєдинкові сумська команда грала значно краще, поступившись лише чотирма очками — 82:86. Цілком можливо, що у складі «Сумихімпрома» свій останній поєдинок провели лідери колективу — брати-близнюки Ростислав і Ігор Кривичі. У їхніх послугах зацікавлені фінансово міцніші «Черкаські мавпи», та про будь-які придбання у місті на берегах Дніпра детально говоритимуть уже після закінчення сезону. Тим часом і в нинішньому складі черкащани видаються найімовірнішим суперником «Азовмаша» в півфіналі. Перший поєдинок «мавп» проти «Дніпра» завершився їхньою переконливою перемогою з рахунком 91:79. Нині підопічні екс-наставника маріупольців Андрія Подковирова зіграють у Дніпропетровську і в разі перемоги чекатимуть на підсумок протистояння чинних чемпіонів України з «Кривбасбаскет-Люксом».

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ІТАЛІЙСЬКЕ НЕВДОВОЛЕННЯ
  • У РЕЙТИНГУ — БЕЗ ЗМІН
  • ПЕРШИЙ ПІШОВ
  • НЕВГАМОВНИЙ МЕНСЕЛЛ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».