Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВІРДЖИНІЯ: 33 СМЕРТЕЛЬНІ ПОСТРІЛИ В УНІВЕРСИТЕТСЬКОМУ МІСТЕЧКУ
Кількість загиблих через стрілянину в штаті Вірджинія (США) сягнула 33 осіб. Кривава трагедія сталася в Політехнічному інституті університету штату.

Відповідно до заяв поліції та служби охорони, невідомий зловмисник увірвався в приміщення гуртожитку і застрелив чоловіка та жінку. Через дві години на території університету знову пролунали постріли. За словами одного з очевидців, озброєний злочинець увірвався на урок німецької мови, убив професора та почав методично розстрілювати студентів. «Я заховався під стіл, а він не переставав стріляти в кожного, хто був у класі»,— розповів Дерек Одел, якого поранено в руку. Він описав зловмисника як чоловіка «азійської зовнішності на зріст приблизно 183 см».
Студенти навчального закладу та їхні батьки піддали критиці університетську владу та звинуватили службу охорони в недбалості. Вони вважають, що після повідомлення про перший інцидент слід було попередити студентів про небезпеку та скасувати лекції.
За словами керівника місцевого поліцейського відділка Вендела Флінчума, правоохоронці були переконані в тому, що зловмисник покинув територію університету. Саме тому ніхто не міг припустити, що інцидент із застосуванням зброї в гуртожитку матиме продовження саме тут.
Президент університету штату Вірджинія Чарльз Стегер повідомив, що загальна кількість загиблих становить 33 особи разом із нападником, який, за останніми повідомленнями, покінчив життя самогубством. До місцевих лікарень доправлено 28 поранених, дехто з них — у критичному стані.
Президент США Джордж Буш висловив свої співчуття родинам загиблих під час кривавого інциденту. «Наша нація шокована та засмучена повідомленням про стрілянину в університеті штату Вірджинія»,— наголосив глава Білого дому. Він пообіцяв зробити усе можливе, щоб допомогти в з'ясуванні причин трагедії.
також у паперовій версії читайте:
  • ПУЛІТЦЕРІВСЬКІ ПРЕМІЇ ПРИСУДЖЕНО
  • У МЕХІКО — «ЕКОЛОГІЧНА ТРИВОГА»
  • НА ПІДПРИЄМСТВАХ «ШКОДА-АВТО» РОЗПОЧАВСЯ БЕЗСТРОКОВИЙ СТРАЙК
  • КИТАЙ І ЯПОНІЯ: ВІД «ХОЛОДНОЇ ВІЙНИ» ДО РОЗРЯДКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».