Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ДЕМОКРАТІЯ ПРОЦВІТАЄ?
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович називає неправдою вислов-лювання Президента Віктора Ющенка про те, що демократія в Україні в небезпеці.

Про це глава уряду заявив у статті «Українська демократія повинна ґрунтуватися на нормах права», опублікованій вчора в британському виданні «Тhe Financial Times».
«Твердження пана Ющенка про те, що демократія в Україні в небезпеці, просто неправда. Демократія процвітає. Я пропоную зацікавленим читачам довідатися про стан демократії в Україні в будь-якому незалежному і авторитетному джерелі, яким, наприклад, є Рада Європи, що спостерігає за нашим демократичним прогресом»,— заявляє Прем'єр.
На його думку, реальна проблема полягає в зниженні підтримки суспільством нинішніх опозиційних партій, а також помилковому рішенні Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, «ухваленому під приводом збереження демократії в Україні й під тиском однієї частини політичного спектра».
«Усі основні політичні сили України хочуть бачити свою країну успішною, демократичною, процвітаючою та інтегрованою в Європу. Єдина істотна відмінність між ними полягає в їхній здатності досягти бажаної мети»,— пояснює Прем'єр-міністр свою позицію.
Віктор Янукович наголосив, що правляча коаліція за час своєї діяльності після парламентських виборів-2006 надала переконливі докази прогресу: «Про що б ми не говорили — про економічну політику, про реалізацію демократичних і соціальних реформ, про боротьбу з корупцією, про виконання Україною своїх міжнародних зобов'язань або про її успіхи в справі європейської інтеграції — успіхи правлячої коаліції не можуть залишитися непоміченими. Саме з цієї причини деякі представники опозиції в парламенті підтримали правлячу коаліцію. Парламентарі зрозуміли, що, діючи таким чином, вони зможуть краще виправдати довіру тих, хто їх обрав».
Лідер Партії регіонів також зазначив, що ні він, ні політичні партії, які стартували, уряд не бояться «вийти до народу України і попросити його оцінити свою роботу». «Довіра людей — єдине джерело сили для нашого уряду. А за даними більшості опитувань, у разі проведення дострокових виборів політичні партії нинішньої коаліції істотно зміцнять свої позиції»,— впевнений він.
«На карту поставлена ефективність функціонування демократії. Свободами і перевагами демократичного суспільства слід користуватися з відповідальністю, і нікому не дозволено вибірково підходити до демократичних норм і принципів. Як одного разу зазначив представник Євросоюзу Хав'єр Солана, «Україна повинна навчитися грати за правилами, а не з правилами». Рішення про проведення дострокових парламентських виборів без законних на те підстав кидає виклик одній з основ демократії — нормам права. А єдина основа для досягнення політичного компромісу в Україні полягає в дотриманні цих норм»,— сказав керівник українського уряду.
Пан Янукович також підкреслив, що правляча коаліція виконає будь-яке рішення Конституційного Суду стосовно питання розпуску парламенту: «Це дійсно демократичний і цивілізований вихід із нинішньої політичної безвиході. Я твердо переконаний, що демократія візьме гору, що політична криза буде врегульована мирним шляхом, і що Україна знову заслужить оплески світової спільноти за свою мудрість, відповідальність і зрілість».
Він заявляє, що не схильний «надмірно спрощувати ситуацію». «Заява пана Ющенка вимагає серйозного розгляду і відповіді. Як і всі українські політики, я багато чого навчився після драматичних подій 2004 року. Я щиро вірю, що політичний плюралізм, який необхідно дбайливо розвивати і зберігати,— це одне з головних джерел нашої національної сили і гарантія світлого майбутнього України»,— вважає Прем'єр-міністр.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРЕЗИДЕНТ ДОДАЄ РОБОТИ КС
  • КОМУ ВИГІДНЕ ПЕРЕНЕСЕННЯ ВИБОРІВ?
  • «ДІЯ» ПРАГНЕ ДІЯТИ
  • СЕВАСТОПОЛЬСЬКИЙ КОМУНІСТ «ВІДКРИВАЄ СЕКРЕТ»
  • НІМЕЧЧИНА НЕ ХОЧЕ ВТРУЧАТИСЯ
  • СТАВНІЙЧУК: «НЕХАЙ РОЗБИРАЮТЬСЯ!»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».