Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ШУКАЮТЬ ДВІЙНИКА ГАРРІ ПОТТЕРА

Оргкомітет обіцяє влаштувати справжню казку. На майданчику, відведеному під фестиваль, побудують замок «Хогвартс» із 60 тисяч алюмінієвих банок: він буде найбільшим у Європі. Шанувальникам епопеї про юного чарівника покажуть кілька вистав, у яких виступатимуть люди, котрі озвучували персонажів книги у фільмі італійською мовою. В Сан-Боніфаціо відбудуться й презентації альбому саундтреків «Шкільна музика Хогвартса». Однак головною подією вікенду стане конкурс двійників Гаррі Поттера.
Утім, Поттер давно має двійників, і не лише фізичних. Адвокати Джоан Роулінг стомилися боротися з численними літературними «підробками» під «поттеріану». Так, дві книги про Поттера, видані без санкції автора, вилучили з продажу в Індії. У цих книгах Гаррі є головним героєм, але дія відбувається у Калькутті. За сюжетом чарівник і його нові індійські друзі знайомляться з відомими персонажами бенгальської літератури. Автор книги засмутився через її заборону в Індії. «Він ображений, тому що вважає, що написав хорошу книгу»,— розповіли адвокати Роулінг.
2003 року в Нідерландах також заборонили книгу Дмитра Ємеця «Таня Гроттер і магічний контрабас», у якій, як визнав голландський суд, також експлуатувався сюжет Гаррі Поттера.


УЛЮБЛЕНЕЦЬ БЕРЛІНСЬКОГО ЗООПАРКУ
На біле ведмежа на прізвисько Кнут за останні кілька днів прийшли подивитися понад 75 тис. відвідувачів Берлінського зоопарку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в ФРН.
Кнут з'явився на світ 5 грудня 2006-го і важив лише 810 грамів. Це стало великою подією для звіринцю, у стінах якого востаннє народжувалося потомство білих ведмедів 33 роки тому. Після того як мати відмовилася від своєї дитини, співробітники закладу власноруч вигодовували ведмежатко. Протягом перших десяти днів маленький Кнут перебував між життям і смертю. За його долею спостерігала й продовжує спостерігати вся країна. Нині пухнастий малюк важить 10 кг і дві години на добу гуляє на свіжому повітрі.
Працівники зоопарку переконані, що зробили правильний вибір, коли врятували життя новонародженій тварині. Хоча не всі поділяють цю думку. Німецький активіст із захисту прав тварин Франк Альберт заявив, що звіринець мав діяти відповідно до законів природи. На його думку, тварину, яку виховали люди, не приймуть інші ведмеді, вона буде приречена на самотність. Тому, заявляє Альберт, ведмежа потрібно приспати. Однак таку пропозицію суспільство відкинуло. Кнут і надалі зростатиме в зоопарку, проте пізніше, як повідомили його вихователі, ведмежаткові знайдуть нову домівку.

також у паперовій версії читайте:
  • КІНОСВІТ
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • НОУ-ХАУ
  • КОРИСНІ ПОРАДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».