Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
АВАРІЯ «БАВАРІЇ»
24 квітня в першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів УЄФА зіграють «Манчестер Юнайтед» і «Мілан», а наступного дня «Челсі» прийматиме інший англійський клуб — «Ліверпуль».
«Манчестер Юнайтед» уперше за п'ять років зіграє на стадії півфіналу, натомість його суперник у цьому раунді почуватиметься, як риба у воді,— «Мілан» пробився до числа чотирьох найкращих команд Старого світу вчетверте за останні п'ять сезонів. «Червоно-чорні» сподіваються, що знову здолають манкуніанців, як це було в сезоні 2004/2005 років, коли в першому колі плей-оф міланці переграли опонентів з загальним рахунком 2:0.

А коли в іншій парі «Ліверпуль», як і два роки тому, доведе свою перевагу над «Челсі», футбольна Європа отримає повторення найдраматичнішого фіналу в історії Ліги чемпіонів: у травні минає два роки відтоді, коли команда Рафаеля Бенітеса виграла головний матч сезону, поступаючись після першого тайму з рахунком 0:3. Цікаво, що лондонський клуб — єдиний серед півфіналістів, який ніколи не був представлений у фіналі Ліги чемпіонів.
Серед чвертьфінальних матчів-відповідей поєдинок «Ліверпуль» — ПСВ стояв зосібна. У цій парі все було очевидно вже після матчу в Ейндховені, який закінчився розгромною поразкою голландців. На стадіоні «Енфілд Роуд» англійці не ставили перед собою надзавдань і виграли завдяки голу Пітера Крауча в середині другого тайму.
Зовсім іншим був нерв протистояння на мюнхенському стадіоні «Альянц Аріна». Зігравши в Мілані з рахунком 2:2, «Баварія» мала різноманітніший вибір тактик — приміром, цілком могла з перших хвилин грати, сподіваючись зберегти рахунок 0:0. Утім, такий підхід до домашнього поєдинку — абсолютно не в стилі найтитулованішого німецького клубу, та й, судячи зі складу, який випустив з перших хвилин головний тренер Оттмар Хітцфельд, про жодне бажання відсидітися в обороні не йшлося. На останній рубіж «Баварії» знову повернувся Олівер Кан; у захисті зіграли Саліхаміджич, Лусіо, а також герой міланського матчу, автор дубля у ворота «Мілана» ван Бюйтен, на лівому фланзі оборони діяв Лам; у середній лінії Оттль, Харгрівз, ван Боммель і Лелль; нападників двоє — Макай і Подольськи.
Натомість наставник «Мілана» Карло Анчелотті, команда якого обов'язково мала забити, навіть коли б хотів випустити більше форвардів, то особливого вибору не мав — Джилардіно отримав у Мілані зайву жовту картку, Роналдо в нинішньому сезоні вже грав у Лізі чемпіонів за іншу команду, а Олівейра, за всієї поваги до цього гравця, до рівня головного турніру Європи навряд чи «дотягує». Тож Філіппо Індзагі, який ледь відновився після травми, був головною надією гостей Мюнхена. У воротах зіграв Діда, у захисті — Оддо, Неста, Мальдіні, Янкуловскі, півзахисники — Гаттузо, Пірло, Амброзіні, Зеєдорф, ближче до форварда — Кака.
Поєдинок розпочався з атак господарів, та міланський захист впорався зі стартовим натиском, гра поступово вирівнялася, гості активізувалися на половині поля «Баварії». Але те, що сталося на 27-й і 31-й хвилинах, навряд чи є логічним з огляду на характер матчу. До першого голу у ворота мюнхенців призвели майстерні індивідуальні дії всього лише двох виконавців: Кака здійснив «слаломний» прохід на зручну для передачі позицію, а Зеєдорф кількома не менш «гірськолижними» рухами звільнився від захисників і з лінії штрафного майданчика завдав непростого для воротаря удару низом у кут — Кан зі своїм завданням не впорався. А згодом голландський хавбек став й автором результативної передачі — захисники заходилися створювати штучний офсайд, а Зеєдорф у цей час п'ятою віддав зручний пас на Індзагі, Філіппо вийшов на побачення з Каном і встановив остаточний рахунок гри — 0:2. До речі, у Мюнхені мають право й далі нарікати на суддів — на «Сан-Сіро» тиждень тому російський рефері Юрій Баскаков призначив у ворота чемпіонів Німеччини вигаданий пенальті, бригада іспанця Мехуто Гонсалеса не помітила мінімального офсайду у Філіппо Індзагі... По перерві «Баварія» створила кілька небезпечних моментів, але майстерності в завершальній стадії господарям бракувало. Не вистачало й одного з найнебезпечніших півзахисників Бастіана Швайнштайгера, який так невчасно дістав травму.
Після матчу головний тренер «Баварії» Оттмар Хітцфельд погодився із закономірністю результату: «Маю визнати, що «Баварія» поки що поступається «Мілану». Гості демонструють ідеальну техніку, передаючи м'яч один одному. Це дуже вправна команда, яка негайно карає опонента за кожну помилку. «Мілан» — один з найкращих клубів світу».

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • НА ПІДМОГУ — КЛИЧКО
  • ПРЕТЕНДЕНТ ЛИШЕ ОДИН
  • ЗА МЕЖАМИ ДЕСЯТКИ
  • ПРОПИСКУ ЗБЕРЕЖЕНО
  • ІСПАНСЬКЕ ВІДРЯДЖЕННЯ СТОЇЧКОВА
  • ДОГРАЛИСЯ
  • ІВАНЧУК ОБИРАЄ ІСПАНІЮ
  • УКРАЇНСЬКА БРОНЗА
  • ТЕПЕР ЩЕ Й УЗБЕКИСТАН
  • НАШ ТАЛІСМАН — ЛЕЛЕКА
  • БЕЗ ШАХРАЙЧУКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».