Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ ЖІНКИ
ЖІНКА ТРЕТЬОГО ТИСЯЧОЛІТТЯ — СЕРЕД НАС
Цю тендітну вишукану жінку із сіро-зеленими очима за її ідеї, втілені у життя, можна було б нагородити її ж премією — «Жінка третього тисячоліття». Бо саме вона, інженер за фахом, п’ять років тому створила громадську організацію «Світ талантів», зібравши довкола себе обдарованих дітей, починаючи від п’яти і до 15 років.

Нині ім’я Лідії Лісімової, президента міжнародного дитячого фестивалю «Світ талантів», відоме у широких колах мистецької еліти, але цій діяльній жінці цього замало. З її ініціативи рік тому започатковано унікальну міжнародну громадську організацію «Жінка третього тисячоліття», яку вона очолила. Її номінантками стали найвпливовіші, успішні ділові жінки держави. Торік 48 наших співвітчизниць уперше отримали почесне звання «Жінки третього тисячоліття», а також вишукані статуетки. Серед них — срібний голос України Ніна Матвієнко, віце-президент з питань охорони здоров’я, глава представництва «Солвей Фармацеутікалз ГмбХ» в Україні, лікар-гастроентеролог Світлана Скопиченко, віце-президент по зв’язках з мас-медіа та видавничої діяльності, президент видавничого дому «Міжнародний туризм» Ірина Горобец, віце-президент по зв’язках з громадськими та політичними організаціями, директор центру краси «Ніка» Ніна Кребс, віце-президент по зв’язках із зарубіжними партнерами, директор видавництва «Марка України» УДПЗ «Укрпошта» Валентина Худолій, перша леді держави Катерина Ющенко, відома актриса Ада Роговцева...
Наш кореспондент зустрівся з Лідією Лісімовою і попросив детальніше розповісти про єдину в Україні премію — «Жінка третього тисячоліття».
— Пані Лідо, як виникла ідея цієї премії?
— Недарма Україна — жіночого роду. У нашій державі чимало гарних, розумних, талановитих жінок. Але премії на різних фестивалях, конкурсах чомусь переважно отримують чоловіки. Жінок у їхніх лавах небагато. Яскравий приклад — наш парламент. Представниць слабкої статі у ньому можна полічити на пальцях. Тому дуже хочеться показати усьому світові, які у нас жінки. До того ж, наша премія відразу отримала статус міжнародної, тому що свої анкети до нас надсилають і з далекого, і близького зарубіжжя. «Жінка третього тисячоліття» спрямована на те, щоб знайти кращих із найкращих жінок і розповісти про них на всю Україну.
— Жінку недарма називають берегинею, хранителькою сімейного вогнища. Саме вона дбає, як у сім’ї, так і в суспільстві про здоров’я дітей, бо діти — майбутнє батьків і держави. Якщо діти хворі, то це — велике горе. Жінки найперше роблять все, щоб допомогти маленьким. Наскільки мені відомо, пані Світлану Скопиченко обрано віце-президентом міжнародної громадської організації «Жінка третього тисячоліття», і вона розповіла на одному із засідань організації про дітей, хворих на муковісцидоз. Що було далі?
— Поки у нас єдиний доброчинний проект — це підтримка дітей, хворих на муковісцидоз. Але скажу одразу, ми на цьому не спинимось. У планах — ще кілька проектів, які також будуть благодійними. Ми хочемо зібрати кошти на підтримку дітей-сиріт, творчо обдарованих дітей.
— Минулого року мені довелось побувати на вашому міжнародному дитячому фестивалі, який називається «Світ талантів». Це було свято пісні, танцю, краси і радощів для дітей і дорослих. Але, кажуть, не тільки це...
— Творчо обдарованих дітей ми збираємо наразі на кращих сценах нашої держави і за кордоном. Так, ми звернули увагу на дітей, обділених долею, передовсім які хворі на муковісцидоз. Ними опікується Світлана Скопиченко. Хочу сказати, що вона як особистість — надзвичайна. Поєднує у собі високий професіоналізм, чарівність, лагідність, у неї болить душа за дітей, котрі у нашій державі без державної підтримки живуть лише 12–14 років. За кордоном такі діти проживають за відповідного лікування до 40 років. Я гадаю, що кожна дитина, котра прийшла у світ, має право на повноцінне життя і щастя. Ми, дорослі, маємо зробити все, щоб подарувати дітям радісне дитинство. Аби кожна дитина, а це — маленька особистість, могла розкрити свій талант, даний їй Богом, приносити радість своїм батькам і рідним. Я переконана, що у майбутньому такими дітьми, котрі виростуть і стануть також особистостями, пишатиметься наша держава. Гірко дивитися на діток, яким кожен день приносить страждання, і в їхньому житті мало радості, але вони в цьому не винні. Завдання нашої міжнародної жіночої організації — зробити все, аби у суспільстві більше звертали увагу на таких дітей, щоб Україна не була байдужою до їхніх проблем.
— Невдовзі стартуватиме друга церемонія премії «Жінка третього тисячоліття». Кого цього разу маєте намір запросити і чого чекаєте від знакових постатей, яких нагороджуватимуть?
— У нас є понад тисячу анкет. Претендентки представляють не лише Україну, а й інші держави світу. Це — Німеччина, Велика Британія, Австралія, Росія, Грузія... За умовами конкурсу, не можу назвати прізвища його учасниць. Інтрига триватиме до 19 травня, і всі, хто прийде цього дня до Оперного театру, дізнаються імена номінанток «Жінки третього тисячоліття». За великим секретом можу назвати одне відоме прізвище. Нашою номінанткою буде відомий кінорежисер Кіра Муратова.

Валентина СКОРОПАДСЬКА, заслужений журналіст України
також у паперовій версії читайте:
  • БОГИНІ ПРАВОСУДДЯ, або ЧАРІВНЕ СЛОВО «МАТРІАРХАТ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».