Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ТАБАЧНИК: «ЦЕ — РІМЕЙК МАЙДАНУ»
Віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник називає суботній мітинг опозиції «рімейком Майдану», повідомляє УНІАН.
В інтерв'ю журналістам він зауважив, що подія, котра відбувається уперше, сприймається як трагедія, революція, вдруге проходить як фарс. «От сьогодні, якщо скласти прізвища основних фігурантів псевдомайдану, псевдо,— тому що другий раз,— це рімейк, то вийде те, що більше годиться до дня гумору «Тюлька» — Тимошенко Юлія, Луценко і Кириленко, от тюлька і буде»,— пожартував урядовець.

Він негативно охарактеризував процеси, які відбуваються у державі. Зокрема, те, що деякі політики дозволяють собі говорити про кризу, нестабільність: «Коли політики будь-якої держави говорять про нестабільність, системну кризу, то економіка цієї держави стає непривабливою для інвесторів і кожен, від того, хто стоїть у ятці на Троєщинському ринку — і до власників металургійних комбінатів, хімічних чи великих гірничо-збагачувальних — повинні зрозуміти, що від кожної такої заяви він втрачає частину свого майна, а найманий працівник — у зарплаті».
Виступив він із критикою й на адресу лідерів опозиції. «Я думаю, що шкода від візиту одного з депутатів Верховної Ради до Парижа не може бути виміряна навіть у дев'ятизначних цифрах. Тому що ці істерики і та брехня, які вона розповсюджує в Західній Європі, негативно впливають, у першу чергу, на інвестиційний клімат і всі представники бізнесу мусять зрозуміти, що від виступів Тимошенко їхнє майно, акції, підприємства втрачають в ціні»,— сказав пан Табачник.
Віце-прем'єр-міністр підкреслив, що «хижача жага влади», яка реалізується через незаконне прагнення дострокових виборів, сильно б'є по економічному зростанню України.
Він також розкритикував лідера «Народної самооборони» Юрія Луценка: «Той посадовець, який сьогодні аж заходиться від вереску, що у нього зробили обшук, хай би згадав, скільки разів він робив незаконні обшуки в інших»,— сказав Дмитро Табачник, нагадавши, що обшук проводився і в нього особисто. «От перед вами один чоловік, у якого двічі орли Луценка робили незаконний обшук в квартирі і він після того не знайшов навіть мужності вибачитись... Що ж, Юрій Віталійович має дві правди, дві Конституції»,— додав урядовець.

ЗВЕРНЕННЯ Президії Ради суддів України і Президії Верховного Суду України до Президента України та народних депутатів України 16 березня 2007 року м. Київ

Справедливе і доступне правосуддя є однією з основних гарантій конституційних прав і свобод та рівності усіх людей перед законом. Утвердження та забезпечення зазначених прав і свобод є головним обов'язком і водночас ознакою демократичної правової держави.
Тому гарантування доступного і справедливого правосуддя ніким не може розглядатися ні як примха представників судової влади, ні як поступка з боку законодавчої та виконавчої влади.
Ситуація, що склалася сьогодні у сфері правосуддя, потребує змін у законодавчому регулюванні судоустрою, судочинства та статусу суддів. Однак такі зміни не можуть здійснюватися поспіхом на основі суб'єктивного бачення однієї групи осіб. До них необхідно підходити надзвичайно виважено, відповідально і прагматично. Судова реформа має бути системною, науково обґрунтованою, забезпечити найбільш оптимальну та історично виправдану для України побудову системи судів, простий, ефективний та оперативний судовий процес, доступність людей до правосуддя. При цьому вона має базуватися на реальних фінансових можливостях держави.
Виходячи з того, що судова реформа безпосередньо стосується кожного громадянина, її підготовка та проведення повинні відбуватися демократично з обговоренням пропонованих змін, у тому числі професійними суддями, науковцями, іншими фахівцями.
За цих обставин суддівський корпус України стурбований тим, що чергова судова реформа у державі почалась і здійснюється фактично з ігноруванням його позицій з ключових питань здійснення правосуддя, без широкої участі науковців, представників юридичної громадськості.
Розпочатий новий етап реформування вітчизняного правосуддя характеризується багатьма непродуманими, юридично хибними, у деяких випадках — такими, що суперечать Конституції України, законодавчими пропозиціями. Їх реалізація, зокрема в частині зміни судоустрою України, призведе до утворення складної, громіздкої, надмірно витратної системи судів, яка зумовить руйнацію цілісної судової системи, погіршить доступність громадян до правосуддя, унеможливить забезпечення єдності судової практики та однакового застосування судами законів.
Фактично пропонується провести економічно обтяжливий для нашої країни експеримент з непередбачуваними правовими та іншими наслідками. Пропонується додаткове утворення великої кількості судів та істотне збільшення кількості суддів за ситуації, коли впродовж багатьох років процесуальні та інші потреби судів фінансуються лише наполовину.
Президія Ради суддів України і Президія Верховного Суду України повторно звертаються до Вас, шановний пане Президенте України, та до вас, шановні народні депутати України, з проханням зупинити процес небезпечного для правосуддя та всієї України експериментування з реформуванням судової системи і приступити до спільного вироблення стратегії судової реформи та підготовки відповідних законопроектів, які б ураховували реальні потреби та передбачали соціально, економічно, юридично обґрунтовані заходи щодо поліпшення ситуації у сфері правосуддя.
Потрібно пам'ятати, що будь-яка поспішність і найменша похибка можуть повністю зруйнувати правосуддя.

До уваги читачів
16 березня 2007 року на спільному розширеному засіданні Президії Верховного Суду України і президії Ради суддів України було обговорено хід судової реформи в Україні.
За результатами обговорення прийнято звернення Президії Верховного Суду України і президії Ради суддів України до Президента України та народних депутатів України. З огляду на актуальність теми судово-правової реформи публікуємо текст звернення.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛУЦЕНКО: «МИ ЗНОВ ЙДЕМО НА МАЙДАН»
  • ТИМОШЕНКО: ТІЛЬКИ ДОСТРОКОВІ ВИБОРИ!
  • КОАЛІЦІЯ НЕ ПРИПИНЯЄ ДІАЛОГУ
  • КОМІТЕТ НАЦІОНАЛЬНОГО ПОРЯТУНКУ ЗВЕРНУВСЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА
  • ДО КИЄВА ПРИБУВАЮТЬ ТИСЯЧІ ЛЮДЕЙ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».