Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
МАЙЖЕ ЧЕМПІОНИ: АЗЕРБАЙДЖАН І ЛІХТЕНШТЕЙН
У групі А сталася сенсація, подібна до тієї, що відбулася минулої суботи, коли збірна Казахстану на своєму полі обіграла команду Сербії з рахунком 2:1.

Цього разу «визначну» перемогу здобула збірна Азербайджану, яка на своєму полі обіграла команду Фінляндії з рахунком 1:0. Хоч як не дивно, але господарі володіли перевагою практично весь матч і завдали по воротах фінів майже вдвічі більше ударів, аніж суперник. На 83-й хвилині Емін Імамалієв після подачі кутового забив єдиний м’яч у цій зустрічі. В іншому матчі збірна Польщі з таким самим рахунком на своєму полі обіграла команду Вірменії. До речі, збірна цієї країни ще не змогла забити жодного м’яча у цьому відбірковому циклі. Збірна Сербії частково реабілітувалася за невдачу в матчі з Казахстаном, зігравши вдома внічию з командою Португалії — 1:1. На гол Тьягу на п’ятій хвилині господарі поля відповіли влучним ударом Янковича через 32 хвилини.
У центральному матчі групи С збірна Туреччини на нейтральному полі в Німеччині зіграла внічию з командою Норвегії. Номінальні господарі до цієї зустрічі не зазнали жодної поразки, вигравши чотири матчі поспіль. Норвежці з чотирьох поєдинків виграли два, а два програли. Перемога у Туреччині давала скандинавам шанси на повернення до групи лідерів і тим самим продовження боротьби за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи. Однак перемоги вони не досягли, хоча були до неї близькі. На перерву команди пішли за рахунку 2:0 на користь норвежців завдяки влучним ударам Бренне і Андресена. Турки відповіли дублем Хаміта Алтинтопа на 72-й і 90-й хвилинах зустрічі. У цій же групі збірна Угорщини здобула третю перемогу, обігравши вдома збірну Молдови з рахунком 2:0. Голи у переможців забили Пришкін і Геро. У ще одній зустрічі збірна Греції на виїзді досягла скромної перемоги над командою Мальти з рахунком 1:0.
Головною фігурою поєдинку групи D між збірними Чехії й Кіпру став півзахисник господарів Радослав Ковач. На дванадцятій хвилині він вийшов на поле замість травмованого Зденека Грігери. На 22-й хвилині головою спрямував м’яч у ворота суперника, а ще через п’ять хвилин Ковач отримав травму і поступився своїм місцем Мартіну Йиранеку. Цей гол виявився єдиним у зустрічі. В інших матчах збірна Ірландії з рахунком 1:0 на своєму полі переграла команду Словаччини, а збірна Уельсу вдома розгромила команду Сан-Марино з рахунком 3:0.
У групі Е напередодні було зіграно два поєдинки. В одному з них збірна Ізраїлю приймала футболістів Естонії й не мала особливих проблем. Господарі забили чотири м’ячі у ворота суперника, не пропустивши у свої жодного. В іншій зустрічі збірна Англії на виїзді зустрічалася зі збірною Андори. Англійці володіли ініціативою, але практично нічого небезпечного біля воріт свого опонента не створили. На перерву команда Стіва Макларена пішла під гучний свист своїх уболівальників. Після перерви кількість ударів по воротах Андори зросла, але голкіпер цієї карликової держави Альварес Кольдо творив дива. Та все ж на
54-й хвилині ця чудова серія перервалася: Джерард пробив із лінії штрафного майданчика, а м’яч таки потрапив у сітку воріт збірної Андори. Через двадцять хвилин той же Джерарда вдало зіграв у один дотик з партнером, вийшов до воріт суперника та забив другий гол. У завершальні хвилини матчу англійці помітно нервували. Спочатку Оуен Харгрівз отримав жовту картку за те, що грубо відповів своєму опонентові, котрий порушив правила. Потім Ешлі Коул влаштував сутичку з футболістом суперником, щоправда, жовту картку отримав Джон Террі, котрий спочатку активно втрутився у цю сутичку, а потім спробував дати вказівку арбітру, як йому діяти в цій ситуації. Та все ж у доданий арбітром час англійці змогли забити ще один гол: Дефо, отримавши м’яч за межами штрафного майданчика, відразу пробив, голкіпер не зміг утримати м’яч у руках, і той повільно покотився в бік воріт, де його наздогнав Нагент (гравець клубу першого англійського дивізіону «Престон») і встановив остаточний рахунок. Незважаючи на перемогу з великим рахунком, англійська команда навряд чи зможе занести поєдинок проти команди андорців до свого активу. Та й головному тренерові англійців Стіву Макларену, про відставку якого мріє половина вболівальників англійської збірної, матч у Андоррі позитиву не додав. У підсумку збірна Англії набрала одинадцять очок і посіла третє місце в турнірній таблиці, поступаючись збірній Ізраїлю за різницею забитих і пропущених м’ячів, випереджаючи збірну Росії за рахунок більшої кількості забитих м’ячів. Утім, у російської збірної є ще одна гра в запасі, а, отже, команда Гуса Хіддінка може поліпшити своє турнірне становище.
У групі F в цей ігровий день було зафіксовано несподівані результати. Так, збірна Ліхтенштейну на своєму полі обіграла команду Латвії, яка три роки тому виступала у фінальній частині чемпіонату Європи з рахунком 1:0. Команда Північної Ірландії, після пропущеного на 26-ій хвилині м’яча в матчі зі збірною Швеції зусиллями Девіда Хілі, який зробив дубль, змогла перемогти. Збірна Іспанії з великими зусиллями обіграла команду Ісландії. Єдиний гол переможці забили за дев’ять хвилин до завершення зустрічі. Відзначився Іньєста. Лідером цієї групи, хоч як це не дивно, є саме збірна Північної Ірландії, в активі якої — тринадцять очок. Проте іспанці відстають від неї лише на одне очко. До того ж, вони мають гру в запасі.
Збірні Румунії та Голландії, які є лідерами групи G, здобули перемоги. Румуни на своєму полі розгромили команду Люксембургу з рахунком 3:0 (один із м’ячів до свого активу записав півзахисник донецького «Шахтаря» Чіпріан Маріка), а голландські футболісти на виїзді довели свою перевагу над збірною Словенії. Перемогу команді Марко Ван Бастена за чотири хвилини до завершення зустрічі приніс Ван Бронкхорст. Переслідувачі лідерів — футболісти збірної Болгарії, на своєму полі втратили два очки в зустрічі з командою Албанії. Цей матч закінчився нульовою нічиєю.
Крім офіційних поєдинків, відбулося ще кілька товариських матчів. Акцентуємо вашу увагу на двох. Бронзовий призер чемпіонату світу, збірна Німеччини, на своєму полі програла команді Данії з рахунком 0:1. Єдиний м’яч за дев’ять хвилин до фінального свистка провів Бендтнер. Із аналогічним рахунком віце-чемпіони світу — французи на своєму полі перемогли одного з господарів наступної європейської першості, команду Австрії. Перемогу господарям на 58-й хвилині приніс Бензема.

Результати матчів ігрового дня:

Група А
Азербайджан — Фінляндія — 1:0 (0:0).
Гол: 1:0 — Імамалієев (83).
Польща — Вірменія — 1:0 (1:0).
Гол: 1:0 — Журавскі (26).
Сербія — Португалія — 1:1 (1:1).
Голи: 0:1 — Тьягу (5), 1:1— Янкович (37).

Група C
Угорщина — Молдова — 2:0 (1:0).
Голи: 1:0 — Пришкін (9), 2:0 — Геро (63).
Мальта — Греція — 0:1 (0:0).
Гол: 0:1 — Басінас (66).
Туреччина — Норвегія — 2:2 (0:2).
Голи: 0:1 — Бренне (31), 0:2 — Андерсен (40), 1:2 — Алтинтоп (72), 2:2 — Алтинтоп (90).

Група D
Чехія — Кіпр — 1:0 (1:0).
Гол: 1:0 — Ковач (22).
Ірландія — Словаччина — 1:0.
Гол: 1:0 — Дойл (13).
Уельс — Сан-Марино — 3:0.
Голи 1:0 — Гиггз (3), 2:0 — Бейл (20), 3:0 — Кумас (63, пенальті).

Група E
Ізраїль — Естонія — 4:0 (2:0).
Голи: 1:0 — Таль (19), 2:0 — Колаутті (29), 3:0 — Саар (77), 4:0 — Саар (80).
Андора — Англія — 0:3.
Гол: 0:1 — Джерард (54), 0:2 — Джерард 74, 0:3 — Нагент (90).

Група F
Ліхтенштейн — Латвія — 1:0 (1:0).
Гол: 1:0 — Фрік (17).
Північна Ірландія — Швеція — 2:1.
Голи: 0:1 — Елмандер (26), 1:1 — Хілі (31), 2:1 — Хілі (58).
Іспанія — Ісландія — 1:0.
Гол: 1:0 — Іньєста (82).

Група G
Болгарія — Албанія — 0:0.
Румунія — Люксембург — 3:0 (1:0).
Голи: 1:0 — Муту (26), 2:0 — Контра (56), 3:0 — Маріка (90).
Словенія — Голландія — 0:1.
Гол: 0:1 — Бронхорст 85.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ТРИВЛАДДЯ В ЧЕМПІОНСЬКІЙ ГРУПІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».