Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
«НАЙЖІНОЧНІШИЙ» ПАРЛАМЕНТ

Такі відомості містяться в доповіді генерального секретаря Міжпарламентського союзу Андресса Джонсона про участь жінок у діяльності парламентів країн-учасниць ООН у 2006 році, передає Укрінформ із посиланням на інформагентство БІЛТА.
Згідно з документом Киргизстан — єдина у світі країна, де немає жодної жінки-депутата. Лідери з жіночого представництва в законодавчих органах своїх країн — Швеція та Руанда, там слабка стать «відвоювала» в чоловіків майже половину депутатських крісел. Понад третина місць належить жінкам у вищих законодавчих органах Фінляндії, Данії, Норвегії, Іспанії та Куби. Загалом у світі жінок-парламентарів — 17% відсотків.


ВИРУШИЛА НА ПОШУКИ ЛЮБОВІ
Співробітники Чендуського дослідницького центру з розведення великих панд (Китай) упіймали самицю великої панди на ім'я Я Шуан, яка хотіла перебратися через огорожу. Помітили потенційну втікачку місцеві жителі, вони повідомили, що велика панда підозріло прогулюється вздовж стіни закладу, передає власний кореспондент Укрінформу в Пекіні.
Фахівці центру знайшли ведмедицю, зробили їй ін'єкцію і після медичного огляду повернули «додому». Учені вважають, що панда мала намір вирушити на пошуки... «чоловіка». Тепла і рання весна цьогоріч призвела до того, що ведмедиця дозріла для шлюбних ігор раніше, ніж це буває звичайно.
Поведінка тварини здивувала китайських зоологів, які, зазвичай, стурбовані небажанням бамбукових ведмедів створювати сім'ї. Дослідники навіть влаштовують серед них «лікбез» на тему спілкування з протилежною статтю.
Велику панду занесено до міжнародної «Червоної книги» як один з найнечисленніших видів, що опинилися під загрозою цілковитого зникнення. Нині в дикій природі, за оцінками фахівців, живе близько тисячі цих тварин, причому всі — в Китаї. У світі в штучних умовах тримають менш як 200 дорослих особин. У дослідницькому центрі з розведення великих панд у місті Ченду живе 42 ведмедики.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • ДИВА
  • МАНДРИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».