Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕМАРШ
Веселенькі часи настали в українському футболі. Не встигли охолонути пристрасті, пов'язані з виявленням допінгу в кількох футболістів вітчизняних клубів та із судовим процесом, який розпочав Георгій Деметрадзе, звинувативши керівників українського футболу в тому, що вони запровадили ліміт на легіонерів, який порушує його права як іноземного громадянина, коли виник ще один футбольний скандал.

Бюро Професіональної футбольної ліги вирішило скасувати матч між львівськими «Карпатами» та харківським «Металістом». Причина — вірусна інфекція, яку підхопили вісім футболістів основного складу львівського клубу. Керівництво «Металіста» подало протест до федерації футболу України, його задовільнили: матч між «Карпатами» і «Металістом» мав відбутися, як і було заплановано. Це рішення викликало негативну реакцію в керівництва львівської команди. «Ми зрозуміли, що головне для керівників нашого футбольного господарства — не наша гра проти «Металіста». Головне — поставити під удар наш клубу, його майбутнє. Рішення контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ суперечить ідеям fair-play. Інакше як геноцидом проти західноукраїнського футболу його назвати не можна»,— заявив президент «Карпат» Петро Димінський. Водночас голова клубу сказав, що він залишає за собою право зняти команду з чемпіонату України. Крім того, він прагне зустрічі з президентом УЄФА Мішелем Платіні для того, щоб пояснити йому ситуацію, яка виникла. У підсумку футболісти «Карпат» на матч з харків'янами не вийшли і найближчим часом варто сподіватися відповідних рішень з цього приводу. Однак вже тепер стало зрозумілим, що продовження скандальної історії неодмінно буде.
А тепер про справи суто футбольні. Напередодні відбулося шість матчів дев'ятнадцятого туру чемпіонати України з футболу. У Києві лідери першості — столичні динамівці приймали луганську «Зорю». Поєдинок розпочався з атак динамівців. Перший небезпечний момент виник на третій хвилині, коли Шацьких з ідеальної позиції пробив головою вище воріт. У наступні десять хвилин гра вирівнялася, а інколи перевагу мали футболісти «Зорі». Вони постійно били по воротах Шовковського, але безрезультатно. На вісімнадцятій хвилині матчу Шацьких втратив другий момент. Вийшовши сам на сам з голкіпером, він пробив повз ворота. Далі динамівці постійно атакували, але забити гол не могли. І ось тут нарешті зіграв Максим Шацьких. З третьої спроби Максим змінив рахунок. Після передачі Реброва він виграв боротьбу, зупинив м'яч і пробив по воротах — 1:0. Закінчувався тайм за переваги господарів: вони весь час атакували, але не реалізували слушних моментів — то Шацьких не міг вдарити по воротах, то Гусєв перетримував м'яч, тож рахунок у першому таймі не змінився.
Перша десятихвилинка другого тайму минула досить жваво, але команди забити не змогли. Відтак голкіпер гостей Нікітін щонайменше тричі рятував свою команду, але навіть він не зміг завадити «Динамо» досягти солідної переваги в рахунку. На 74-й хвилині Максим Шацьких, прорвавшись по правому флангу, виконав простріл, який Нікітін відбив, але на ногу Шацьких, котрий виконав ювелірну передачу на Мілевського, а тому залишалося лише підставити під м'яч голову. З цим завданням Артем упорався на «відмінно». А вже через дві хвилини з того ж правого флангу Юссуф зробив навіс у штрафний майданчик на Сергія Реброва, той ефектно перекинув Нікітіна ударом головою. На 78-й хвилині замість Юссуфа на поле вийшов футболіст, який не грав два роки. Румунський легіонер Тіберіо Гіоане вийшов під бурхливі оплески на трибунах, провів на полі п'ятнадцять хвилин і забив: після чергового прострілу Шацьких опинився першим біля м'яча і «замкнув» цю передачу, довівши рахунок до 4:0.
Бойовим виявився поєдинок між одеським «Чорноморцем» та криворізьким «Кривбасом». Досить упевнена гра захисників «Кривбасу» на початку матчу додавала надій господарям поля. Однак вже на дев'ятій хвилині одесити отримали перевагу. З поля вилучили голкіпера гостей Бажана. Але безрезультатні намагання одеситів протягом перших тридцяти хвилин завершилися голом... у їхні ворота. Масована атака криворіжців закінчилася навісом на лінію штрафного майданчика, де Руденко, вийшовши з воріт та перехопивши м'яч, випустив його за межі штрафної лінії. Вирок арбітра — штрафний удар. Найкращий бомбардир криворіжців Гігіадзе поклав м'яч у самісінький кут воріт — 1:0. Сталося це на 33-й хвилині. Але вже через три хвилини «Чорноморець» відігрався. Коритько, зігравши у стінку з Полтавцем, увірвався в штрафний майданчик гостей і пробив у нижній кут воріт. М'яч від штанги влетів у ворота. Треба сказати, що обидва удари, які призвели до взяття воріт, були такими влучними, що голкіпери не мали шансів урятувати свої команди від голу.
Початок другого тайму був позначений забитим м'ячем у ворота «Чорноморця»: на 48-ій хвилині Костишин скористався помилкою захисників одеського клубу і, перехопивши м'яч, відправив його на Сачка, який влучно пробив з кута штрафного майданчика. Потім ініціативу перехопив «Чорноморець». Одесити створили кілька стовідсоткових моментів. Спочатку Валєєв прицільно пробив у ближній кут воріт, але м'яч пролетів за метр від штанги. Ще один шанс відзначитись втратив Венглинський на 65-й хвилині, коли після м'якого навісу Полтавця Олег пробив у дальній кут, але влучив у штангу. Через п'ять хвилин Венглинський знову загрожував суперникам, пробивши після навісу з кутового, та тепер вже захисник завадив одеському форварду відзначитись. І знову спрацювало класичне футбольне правило. Контратака «Кривбасу» закінчилася виходом Костишина на побачення з воротарем. Той зорієнтувався в ситуації, віддав м'яч на Лисицького. Віталій «розстріляв» ворота, тим самим змінивши рахунок — 3:1. Та навіть після третього пропущеного м'яча команда Альтмана не втрачала надії, і на 85-й хвилині Даниловський скоротив рахунок, але на більше в господарів поля не вистачило часу.

Результати матчів 19 туру:
«Харків» — «Іллічівець»— 2:0
Голи: Гладкий (8), Рібейро (52)
«Металург» З — «Арсенал» — 2:1
Голи: Квірквелія (45 п.), Сілюк (55) — Шандрук (90)
«Сталь» — «Ворскла»— 0:1
Гол: Кравченко (41)
«Дніпро» — «Таврія»— 2:0
Голи: Єзерський 18, Назаренко 69 (пен.)
«Динамо» — «Зоря»— 4:0
Голи: Шацьких (18), Мілевський (74), Ребров (77), Гіоане (87)
«Чорноморець» — «Кривбас»— 2:3
Голи: Коритько (36), Даниловський (85) — Гігіадзе (33), Скачко (48), Лисицький (73),
«Карпати» — «Металіст»— не відбувся.
Про матч «Шахтар» — «Металург» (Донецьк), зіграний учора ввечері, читайте в наступному номері «ДУ».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • БЕНЕФІС НА ЧЕСТЬ ДЕРЮГІНОЇ
  • ПРОЩАВАЙ, СЕЗОНЕ ПРОЩАНЬ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».