Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ХТО ЗАХИСТИТЬ «ОБЛИЧЧЯ» КИЄВА?
Віктор Ющенко доручив Київській міській держадміністрації впорядкувати забудову центральної історичної частини Києва. Про це йдеться в указі глави держави.

Як наголосив журналістам заступник глави Секретаріату Президента Віктор Бондар, мова про «надзвичайно актуальний указ», який впорядковує питання збереження історичного вигляду Києва та залучення туристів. «Указ дає можливість киянам відчути, що місто належить громаді, а не владі Києва в особі глави КМДА»,— наголосив посадовець.
Отже, Президент доручив КМДА вжити заходів щодо заборони будівництва в історичному центрі столиці висотних житлових і громадських будинків, нестандартних архітектурних форм, а також розробити й затвердити схему розташування таких будинків і споруд поза межами центру та історичних ареалів міста.
Крім того, документом передбачено збереження у центрі столиці зелених зон і зон відпочинку, дитячих садочків і майданчиків, які опинилися під загрозою через масову забудову.
Президент окремо доручив КМДА чітко закріпити межі історичних ареалів Києва. За словами пана Бондаря, такі кордони визначено нормативними актами Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України й Міністерства культури й туризму, але вони потребують затвердження на рівні місцевої влади. «Президент перший, хто поставив питання щодо виконання таких нормативів у центрі столиці України»,— зауважив заступник глави Секретаріату.
«Указ вчасний, тому що ще рік — і ми побачимо, як Київська міськрада, КМДА віддадуть будь-який клаптик землі, що залишився в центрі міста, і ми з вами за рік-два ходитимемо по будівельних майданчиках»,— сказав Віктор Бондар. Рішення Президента також продиктоване усвідомленням того, що висотні забудови у центрі суперечать правилам безпеки громадян — йдеться про очевидні проблеми із під'їжджанням до таких будинків пожежників і медиків тощо.
Глава держави у своєму указі доручає Генеральній прокуратурі в тримісячний термін зробити перевірку законності забудови історичного центру Києва, в тому числі під час надання земельних ділянок для будівництва, а також дотримання прав та інтересів городян.

НАС ТРОХИ ОЩАСЛИВИЛИ
Верховна Рада ухвалила зміни до Державного бюджету на 2007 рік, передбачивши нові рівні соціальних стандартів. У сесійній залі розглядали три альтернативні законопроекти: депутатський від опозиційних фракцій, документ, внесений Президентом, і проект змін, підготовлений Кабінетом Міністрів. Необхідну підтримку в 248 голосів дістав урядовий варіант. За нього проголосувало три фракції антикризової коаліції. Фракції «Наша Україна» і БЮТ наполягали на затвердженні одного із законопроектів, поданих Президентом України і опозицією.

За словами віце-прем'єр-міністра України Миколи Азарова, уряд знайшов можливість наблизити терміни підвищення мінімальної заробітної плати з 1 квітня до 420 гривень, з 1 липня — до 440, з 1 жовтня — до 460 гривень. Таким чином, середньомісячний розмір мінімальної заробітної плати зросте, порівняно з минулим роком, на 17,9 відсотка. Наприкінці 2007 року розмір мінімальної заробітної плати досягне 81 відсотка нового розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Внесені до держбюджету зміни передбачають збільшення прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць порівняно з передбаченим у чинному Законі «Про Державний бюджет України на 2007 рік» з 1 квітня на 24 гривні, з 1 жовтня — на 22 гривні. Враховано збільшення розміру прожиткового мінімуму для всіх основних соціальних і демографічних груп.
Цьогоріч планується підвищувати, починаючи з 1 квітня, мінімальний розмір пенсії на один відсоток порівняно з прожитковим мінімумом для осіб, які втратили працездатність. Мінімальний розмір пенсії за віком з 1 квітня 2007 р. становитиме 410 грн, з 1 жовтня — 415 гривень.
також у паперовій версії читайте:
  • «ГАРЯЧИЙ» ХАРКІВ
  • ЧИ ЛЕГКО ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ НА ДИТИНУ
  • ЕЛІКСИР БЕЗСМЕРТЯ – ФІКЦІЯ?
  • НА 116-Й ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ — СТО ГРАМІВ
  • ВЕСНЯНИЙ ДОЩИК — НЕ ПРИЧИНА ДЛЯ СМУТКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».